true
سعدونی افزایش تعداد چاهها، افزایش ظرفیت تولید نفت و تغییر در طرح جامع توسعه میدان را سه عامل تاخیر در توسعه میدان نفتی آزادگان به عنوان بزرگترین میدان مشترک نفتی ایران و عراق اعلام کرد.
ناجی سعدونی درباره تاخیر در اجرای طرح توسعه فاز یک و دو میدان مشترک نفتی آزادگان جنوبی، گفت: یکی از مهمترین دلایل تاخیر در اجرای فاز یک طرح توسعه میدان نفتی آزادگان جنوبی افزایش ظرفیت تولید نفت خام نسبت به برنامه قبلی توسعه این میدان است.
مدیر عامل شرکت مهندسی و توسعه نفت ایران با اعلام اینکه در طرح جدید توسعه میدان نفتی آزادگان جنوبی ظرفیت برداشت نفت در فاز یک از ۱۵۰ هزار به حدود ۳۲۰ هزار بشکه افزایش یافته است، تصریح کرد: همچنین تعداد چاه های توسعه ای این میدان مرزی از ۳۷ حلقه به ۱۸۰ حلقه چاه افزایش یافته است.
این مقام مسئول همچنین در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت تدوین طرح جامع جدید توسعه میدان نفتی آزادگان جنوبی، اظهار داشت: به زودی تدوین طرح جامع توسعه (ام.دی.پی) این میدان نفتی قطعی می شود.
وی همچنین از اخذ تمامی مجوزها و مصوبات زیست محیطی توسعه میدان نفتی آزادگان جنوبی خبر داد و افزود: با توجه به قرار گرفتن تالاب هور العظیم در بخشهایی از میدان نفتی آزادگان جنوبی اخذ مصوبات قانونی زیست محیطی ضروری به نظر می رسد.
سعدونی در پایان خاطر نشان کرد: شرکت ملی نفت ایران برای توسعه میدان نفتی آزادگان جنوبی تمامی الزامات زیست محیطی را در نظر می گیرد.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت پیشتر با اشاره به تدوین طرح جامع توسعه آزادگان توسط چین از سرمایه گذاری ۱۲ میلیارد دلاری برای توسعه این میدان مشترک نفتی خبر داده و گفته بود: با توسعه این میدان روزانه ۶۰۰ هزار بشکه به ظرفیت تولید نفت اضافه میشود. قرار است در طرح توسعه میدان نفتی آزادگان ۷۰ درصد سرمایه گذاری توسط چینیها یا شرکتهای دیگر خارجی و داخلی، ۲۰ درصد توسط نیکوی ایران و ۱۰ درصد توسط اینپکس ژاپن انجام گیرد.
این در حالی است که توسعه این میدان مشترک نفتی توسط عراق با مشارکت کنسرسیوم پتروناس مالزی، شرکت انگلیسی – هلندی شل و هالیبتون آمریکا برای تولید ۱٫۶ تا ۱٫۷ میلیون بشکه در روز آغاز شده است.
اولین چاه میدان نفتی آزادگان در سال ۱۳۵۵ شمسی حفر شد اما این میدان با حفر دومین چاه در سال ۱۳۷۸ کشف شد. در شرایط فعلی میدان آزادگان به عنوان بزرگترین اکتشاف میدان نفتی جهان در ۳۰ سال گذشته از ذخیره نفت درجای بیش از ۴۲ میلیارد بشکه برخوردار است.
این میدان مشترک با عراق در ۸۳ کیلومتری جنوب غربی اهواز قرار دارد که با احتساب بخش شمالی و جنوبی وسعت آن به بیش از ۹۰۰ کیلومتر می رسد.
true
true
https://parsipress.ir/?p=199
true
true