×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

false
true
true

هدفمندي يارانه‌ها و افزايش هزينه‌هاي انرژي در سال جاري باعث اقتصادي شدن توليد گل و گياه و افزايش صادرات شد؛ به طوريكه ۳۰ درصد از توليدات رده پايين حذف و صادرات به ۵۰ ميليون دلار رسيد.

حدود پنج هزار و ۶۰۰ هكتار از اراضي كشور تحت كشت گل و گياه است كه تنها دو هزار هكتار از اين ميزان به كشت گلخانه‌اي اختصاص داشته و بقيه در فضاي آزاد و سنتي توليد مي‌شود كه همين امر عامل افزايش هزينه‌هاي توليد شده است.

به طوريكه بايد۸۰ درصد از توليدات گل و گياه كشور صادراتي باشد، تنها نيم درصد از اين محصول پر توليد، صادر مي‌شود و بقيه به دليل نبود تقاضا در بازار داخلي، روي دست توليدكنندگان مي‌ماند اما افزايش هزينه‌ها اين بار، باني خير شد و۳۰ درصد از توليد را كه كيفيت چندان مناسبي نداشت از چرخه اقتصادي خارج كرد و با افزايش كيفيت توليد صاردات اين محصول رونق گرفت.

سال گذشته بيش از دو ميليارد و ۳۰۰ ميليون شاخه گل در كشورمان توليد شد كه امسال به يك ميليارد و ۸۰۰ ميليون شاخه كاهش يافت اما صادرات از حدود ۳۰ ميليون دلار به ۵۰ ميليون دلار رسيد.

امسال۱۰ درصد از ميزان توليد معادل ۱۸۰ ميليون شاخه گل صادر شد كه به اعتقاد دست‌اندركاران اين بخش اگر صادرات به يك سوم توليد سالانه افزايش يابد اما با وجود داشتن مزيت بالا در توليد و صادرات گل از ۱۰۰ ميليارد يورو تجارت گل و گياه در جهان تنها ۵۰ ميليون دلار به ايران به هفدهمين كشور توليدكننده جهان اختصاص دارد و جايگاه صادراتي‌امان را در پله صد و هفتم قرار داده است.

اما اتفاقات ناخوشايندي هم در تقويم امسال گل و گياه ثبت شد؛ حذف روز ملي گل از تقويم ملي كشورمان از سوي شوراي انقلاب فرهنگي و واردات بي‌رويه انواع بذر، قلمه و پياز گل در نيمه اول امسال و واردات انواع گل شاخه‌بريده از چين و تايلند در نيمه دوم سال صداي توليد‌كنندگان اين بخش را در آورد كه اين واردات طي كوتاه مدت متوقف شد و دوباره از سرگرفته شد به طوريكه اكنون گل اركيده از فرودگاه امام (ره) با مجوز دولتي وارد مي‌شود كه طبق گفته وزير جهاد كشاورزي اين واردات قبلا ثبت سفارش شده و مجوز گرفته است.

همچنين با وجود اينكه ۳۰ ميليارد تومان بسته حمايتي از محل هدفمند‌سازي يارانه‌ها براي اين بخش در نظر گرفته شده بود، هيچ توليد‌كننده‌اي نتوانسته اين اعتبار را دريافت كند، چراكه ۸۰ درصد توليد‌كنندگان در زمين‌هايي توليد مي‌كنند كه سند ندارد و بقيه توليد‌كنندگان هم به دليل پايين‌بودن ارزش ريالي سند زمين كشاورزي‌شان، مورد قبول بانك واقع نشده‌اند.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false