×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

false
true
true

عضو هيات علمي دانشگاه شهركرد موفق به ابداع و ثبت اختراع افزاره سيليكون بر روي الماس با عايق دولايه در اداره ثبت اختراعات آمريكا شد كه در توليد ادوات الكترونيكي نيمه‌هادي از جمله كوچك سازي ترانزيستورها و بهبود كارايي ترانزيستورها كاربرد دارد.

دکتر آرش دقيقي، دانش آموخته دكتري مهندسي برق (ادوات ميكروالكترونيك) از دانشگاه ايالتي واشنگتن و عضو هيات علمي دانشگاه شهركرد اظهار كرد: پيشبرد فناوری كوچك‌سازي افزاره و بهبود رفتار مدارات سيليكون روي عايق، هدف اصلی من در انجام تحقیقاتی بوده که منتج به اختراع شده ‌است.

وي با بیان این که افزايش جريان نشتي كه ناشي از كاهش طول كانال به اندازه چندين نانومتر است از مهم‌ترين موانع كوچك‌سازي نانوافزاره‌ها است، گفت: در این اختراع با استفاده از نانوساختاري جديد، جريان نشتي افزاره كاهش يافته و امكان اسكِيلينگ براي نسل بعدي فراهم شده‌است. نتايج شبيه‌سازي، كاهش ۴۰ تا ۲۰۰ درصدي جريان نشتي را براي افزاره‌ ۲۲ نانومتری سيليكون روي عايق نشان مي‌دهد. همچنین با كوچك‌سازي افزاره تا محدوده نانومتری، مقاومت بدنه افزايش زيادي يافته است، به طوري‌كه تغييرات پاسخ فركانسي ترانزيستور روي هدايت خروجي نانوترانزيستور باعث افزايش اثرات غيرخطي مدارات شده ‌است.

وی افزود: با استفاده از فناوری نانو در این اختراع، مي‌توان مقاومت بدنه را تنظيم كرد. همچنین نتايج شبيه‌سازي تقويت كننده نويز پايين ۴۵ نانومتر، مؤيد بهبود رفتار خطي مدار است.

دقيقي درباره کاربرد اختراع خود اظهار كرد: لازم است در اين مورد با ذكر مثالي توضيح مختصري در مورد روند پيشرفت فناوری ساخت ادوات نيمه‌هادي ارائه دهم. همگي ما با موضوع به روزرساني رايانه آشنايي داريم. اگر دقت كنيم، هزينه‌اي كه براي به روزرساني رايانه شخصي خود انجام مي‌دهيم، در يك دوره سه ساله تقريباً يكسان است. در صورتي‌كه در اين دوره كارايي سيستم چندين برابر افزايش پيدا كرده ‌است. حافظه ديسك سخت، حافظه موقت و حجم پردازش اطلاعات توسط واحد پردازنده مركزي افزايش يافته ‌است. دليل آن، رشد صنعت نيمه‌هادي است. اين رشد، در صنايع ديگر به ندرت ديده مي‌شود. به طور مثال، در صنعت خودروسازي، انتظار آن نمي‌رود كه سرعت خودرو طي سه سال، دو برابر شود.

وي خاطرنشان كرد: دليل اصلي رشد صنعت نيمه‌هادي، تعهد شركت‌هاي فعال در اين صنعت به مفهوم «قانون مور» است كه به طور ساده بيان مي‌كند كه تعداد ترانزيستور در مدارات مجتمع حدوداً هر يك سال و نيم دو برابر مي‌شود. گسترش مفهوم اين قانون به تمامي زيرمجموعه‌هاي صنعت نيمه‌هادي منتج به رشد سريع آن شده است. به همين دليل، كوچك‌سازي مستمر ترانزيستور انجام يافته است كه تحت عنوان «اسكيلينگ» از آن ياد مي‌شود. از مهم‌ترين موانع كوچك‌سازي مستمر، افزايش جريان نشتي ترانزيستور و روند صعودي توان مصرفي مدارات است.

دقیقی افزود: با توجه به پيشرفت فناوری كوچك‌سازي افزاره نياز به كاهش جريان نشتي و بهبود مشخصات الكترواستاتيكي ترانزيستور احساس مي‌شود. كاستن پيچيدگي طراحي و عدم افزايش توان مصرفي لوازم الكترونيك قابل حمل از جمله محاسن بهبود خطي مدارات است.

وي تصريح كرد: امكان استفاده از این دستاورد در صنعت نيمه‌هادي و طراحي مدارات الكترونيك مجتمع به طور گسترده وجود دارد.

دقيقي با اعلام آمادگی خود برای همکاری و ارائه دانش فنی خود به صنعت و سرمایه‌گذاران علاقه‌مند گفت: ايجاد بسترهاي لازم جهت طراحي، توليد و ساخت مدارات مجتمع، شرط لازم براي تجاري‌سازي اين اختراع در كشور است. استفاده از این اختراع در ادوات الكترونيكي فركانس راديويي و كاربرد آن براي پيشبرد اهداف كوچك‌سازي ترانزيستور، باعث بهبود كارآيي آي‌سي‌ها مي‌شود. تبديل شدن نتايج تحقيقات به محصول مشخص، آمادگي بستر فوق را مي‌طلبد.

اين پژوهشگر كه اختراع ديگرش با عنوان «روش بهبود خطی مدارات فرکانس رادیویی ماسفت سیلیکون روی عایق» نیز در اداره‌ ثبت اختراعات آمریکا در مرحله انتشار (Publish) است، این اختراعات را حاصل تحقيقات شخصي و طرح‌هاي برون دانشگاهي عنوان کرد و عدم حمايت و پرداخت لازم از سوي دانشگاه برای ثبت اختراع و ثبت امتياز لازم جهت ارتقاي مفهوم پتنت را از موانع و مشکلات پیش روی محققانی که قصد ثبت اختراع دارند، عنوان کرد.

عضو هیات علمی دانشگاه شهرکرد با تقدير از حمايت‌هاي ستاد ويژه توسعه فناوري نانو از ثبت اختراعات، اين اقدام را گامي جسورانه خواند و تاكيد كرد: عدم پرداخت حمايت‌هاي مالي و غير مادي قطعا مي‌تواند ثبت اختراعات را با مشكل جدي مواجه كند.

وی خاطرنشان كرد: حمايت‌هاي ستاد ويژه توسعه فناوري نانو از اختراعات ۸۰ درصد مبلغ كل ثبت اختراع است كه الزام مخترع به پرداخت ۲۰درصد حق ثبت اختراع، به طور حتم بر روند ثبت تاثيرگذار است. با توجه به اهميت مفهوم پتنت و مقايسه آماري آن با ديگر مواردي كه توسط ستاد نانو شامل پرداخت حمايت مي‌شود، به نظر مي‌رسد كه حمايت تشويقي مالي و امتيازي به مراتب بيشتر از يك مقاله ساده بايد به پتنت‌ها تعلق گيرد كه با يك نگاه آماري به موضوع، اهميت آن آشكار ترمي‌شود. لازم است از ديد گرايش تخصصي به موضوع توجه خاصي شود. به طور حتم تفاوت آماري زياد مقالات با ضرایب تاثير متفاوت و پتنت‌هاي ثبت شده در رشته‌هاي مختلف دانشگاهي مي‌تواند الهام بخش راهكارهاي جديدي در ميزان پرداخت حمايت تشويقي و نحوه امتيازبندي باشد.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false