true
بازارهایی نظیر خوراکیها،مصالح ساختمانی، انرژی، کاغذ و چند بازار دیگر با ثبات قیمتی همراه بودند و قیمت کالاهای موجود در این گروهها آنچنان تفاوتی با هفته پیش از خود نداشتند.
البته وجود ثبات در بازار خوراکیها به نشانه این نیست که قیمت مواد خوراکی در بهترین حالت خود به سر میبرد. همانطور که مشخص است قیمت بسیاری از مواد خوراکی در هفتههای پیش به طور چشمگیری افزایش پیدا کردهاند و به مراتب بالاتری رسیدهاند.
در هفتههای گذشته آنقدر به نوسان و افزایش قیمت کالاها عادت کرده بودیم که توقع داشتیم در هفتهای که گذشت هم شاهد چنین نشانههایی باشیم. با این وجود اما نشانههای افزایش قیمت تا اواسط هفته در بازارهایی نظیر طلا و ارز خودی نشان دادند ولی با نزدیک شدن به روزهای آخر هفته بار دیگر قیمتها پایین آمدند و پایان هفتهای تقریبا آرام را رقم زدند.
باید به این نکته اشاره کرد که با وجود آرامش تقریبی برخی بازارها در هفتهای که گذشت بازارهایی نظیر خودرو همچنان آشفتگی هفتههای گذشته را داشتند. افزایش قیمت خودرو در بازار آزاد و ناهماهنگی خودروسازان در فروش خودرو از دلایل این آشفتگی طولانی مدت بودند.
از سوی دیگر اما بازارهایی نظیر خوراکیها،مصالح ساختمانی، انرژی، کاغذ و چند بازار دیگر با ثبات قیمتی همراه بودند و قیمت کالاهای موجود در این گروهها آنچنان تفاوتی با هفته پیش از خود نداشتند. البته وجود ثبات در بازار خوراکیها به نشانه این نیست که قیمت مواد خوراکی در بهترین حالت خود به سر میبرد. همانطور که مشخص است قیمت بسیاری از مواد خوراکی در هفتههای پیش به طور چشمگیری افزایش پیدا کردهاند و به مراتب بالاتری رسیدهاند. به هر حال اما در هفتهای که گذشت مواد خوراکی بر قیمتهای خود ثابت ماندند. یکی از زیرشاخههای گروه خوراکیها که لبنیات باشد اما هفته پرجستوخیزی را سپری کرد و در نهایت کارش به ابلاغیه و تنظیم قیمت دوباره انجامید.
به گزارش اقتصادایران آنلاین مهمترین بازار این روزها که بیش از بقیه نیاز به تحلیل دارد بازار طلا و ارز است. این بازار در اوایل هفته گذشته کمی نوسان قیمت را تجربه کرد اما در سه روز پایانی هفته گذشته کاهش قیمتهایی در بازار طلا و ارز مشاهده شد.
همانطور که در نمودارهای هفتگی هم مشاهده میکنید در روزهای پایانی شاهد سقوط قیمتی هستیم.
برای مثال دلار در بازار آزاد ابتدای هفته یعنی ۵ آبان ماه قیمتی برابر با ۳ هزار و ۴۰۰ تومان داشت. این نرخ آرام آرام تا انتهای هفته پایین آمد و پرونده آن با قیمت ۳ هزار و ۲۹۰ تومان در روز ۱۱ آبان ماه پایان یافت تا دلار در هفته گذشته وضعیت کمنوسانی را از سر گذارنده باشد. در اتاق مبادلات ارزی هم تقریبا همین رویه برای دلار تکرار شد.
هر یورو هم در ابتدای هفته قیمتی برابر با ۴ هزار و ۴۰۰ تومان داشت ولی این نرخ در آخر هفته ۱۰۰ تومان کاهش پیدا کرد و به رقم ۴ هزار و ۳۰۰ تومان رسید. هر یورو در اتاق مبادلات ارزی هم از نرخ ۳ هزار و ۲۹۸ تومان اول هفته به ۳ هزار و ۲۷۰ آخر هفته رسید.
پوند انگلیس هم که در هفتههای گذشته با افزایش روبهرو شده بود سیری نزولی پیدا کرد.
بازار طلا و سکه اما در این هفتهای که گذشت کمی پرتلاطمتر بود اما در آخرین روز کار بازار یعنی ۱۱ آبانماه قیمتها تعدیل شد و به پلههای پایینتر قیمتی نسبت به اول هفته رسید.
برای مثال هر گرم طلای ۱۸ عیار در ابتدای هفته قیمتی برابر با ۱۳۰ هزار و ۸۴ تومان داشت. این نرخ تا اواسط هفته تا ۱۳۲ هزار تومان هم رسید اما در دو روز آخر هفته کاهش پیدا کرد و به قیمت ۱۲۸ هزار و ۶۹۹ تومان معامله شد.
این رویه در بازار سکه هم پیگیری شد. برای نمونه هر سکه طرح قدیم در روز اول هفته قیمتی برابر با یک میلیون و ۲۸۰ هزار تومان داشت . این نرخ تا مرز یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان هم رسید اما با یک نزول جهشی در روز آخر هفته بر نرخ یک میلیون و ۶۱۰ هزار تومان ثابت ماند. در جداول و نمودارهای زیر میتوانید روند قیمتی دیگر اقلام موجود در زیر گروه طلا و ارز را مشاهده کنید.
true
true
https://parsipress.ir/?p=3198
true
true