×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

false
true
true

دبیر انجمن تولید‌کنندگان فولاد ایران گفت: دستگاه های نظارتی که خارج از بورس کالا هستند، باید شرایط بازار را برای عملکرد بهتر بورس کالا فراهم کنند.

رسول خلیفه‌سلطان در ارزیابی عملکرد بورس کالای ایران، با بیان اینکه ما وقتی می خواهیم درباره یک موضوع اقتصادی یا یک نهاد اقتصادی قضاوت کنیم، نباید صفر و 100 نگاه کنیم، گفت: اگر بورس نباشد چه اتفاقی رخ می دهد و اقتصاد کشور به چه سمتی سوق پیدا خواهد کردو حال که بورس کالا داریم چه مسائلی می‌تواند جلوی عملکرد کارآمد آن را بگیرد؟
وی ادامه داد: زمانی که بورس کالا در کشور نداشتیم، هرج و مرج در بازار وجود داشت، سازکار مشخص و منسجم برای خرید و فروش فروش محصولات فلزی نبود، این ضعف در بازار زمینه ساز رانت های کلانی می شد. هر کسی که رابطه و پول بیشتری داشت، خرید بیشتری را انجام می داد و رانت ایجاد می کرد.
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفت: اگرچه بورس کالا به دلیل محدودیت های بیرونی و سازوکارهای درونی، هنوز نتوانسته است به آن شرایط مطلوب برسد، اما بورس کالا تمام تلاش خود را برای عملکرد بهتر برای کشف قیمت انجام می‌دهد.
خلیفه سلطان معتقد است: شرایط برای بورس کالا باید به شکلی ایجاد شود که موقعیت رقابتی را بر بازار معاملات حاکم کند؛ دست بورس کالا باید باز باشد که بتواند طبق قوانین و مقررات در شرایط رکودی و غیررکودی، سیاست های مقتضی و مناسب را داشته باشد و زمینه را برای معاملات راحت تر عرضه کنندگان و تقاضا کنندگان ایجاد کند.
وی با تأکید بر اینکه شاید بتوان گفت یکی از اساسی ترین مشکلات که سد راه بورس کالا برای تحقق موقعیت مطلوب می شود، نظارت های غیرهوشمند است، تصریح کرد : دخالت بی مورد در عملکرد بورس کالا جلوی خلاقیت و عملکرد مناسب این بورس را گرفته است. بورس باید دستش باز باشد که در شرایط مختلف واکنش های مطلوب را داشته باشد.
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفت: وقتی دستگاه های نظارتی بی رویه می‌خواهند دخالت کنند و به دنبال مچ‌گیری باشند، باعث منفعل شدن بورس کالا می‌شود.
در حقیقت نمی توان بالا سر آدم ها در بورس ایستاد و با دستور جلوی عملکرد آن را گرفت. شاید در شرایطی نیاز به دخالت بورس باشد و نباید جلوی دخالت بورس را گرفت. آن زمان می توان اجازه داد که این شرکت با ابزار های قانونی، قیمت های منطقی را کشف کند. در این شرایط می توان با
نظارت هوشمند زمینه را برای فعالیت بهتر بورس کالا تسهیل کرد.
خلیفه سلطان در ادامه با بیان اینکه نگاه بی‌طرفانه و مبتنی بر واقعیت مهم است، اظهار داشت: اگر اشکالی در بخش‌هایی از اقتصاد است، باید با واقع بینی و بی‌طرفانه تصحیح شود. درباره بورس کالا اگر اشکالی وجود دارد، می توان گفت یا قوانین و مقررات اشکال دارد یا نظارت. از این رو، باید هر دو بعد را تصحیح کرد و رشد داد تا بورس کالا بتواند زمینه یک اقتصاد رقابتی و معاملات منصفانه را ایجاد کند.
این فعال حوزه صنعت فولاد کشور گفت : قوانین و مقررات باید کار را برای عملکرد بورس کالا تسهیل کند و از سوی دیگر دستگاه های نظارتی که خارج از بورس کالا هستند، شرایط بازار را برای عملکرد بهتر بورس فراهم کنند.
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با اذعان به اینکه بورس کالا در حقیقت یک بستر و میز معامله است که عرضه و تقاضا از بیرون از این میز تعیین می شود، تصریح کرد : اینکه چه کسی عرضه و چه کسی تقاضا کند، خارج از وظایف بورس است. وزارت صنعت، معدن و تجارت باید به شکلی نظارت کند که عرضه کنندگان طبق قانون و مقررات، محصولاتشان را به طور کامل وارد بورس کالا کنند و تقاضا کنندگانی که از طریق سایت بهین یاب معرفی می شوند، تقاضاکنندگان واقعی باشند.
خلیفه سلطان در پایان پیشنهاد داد : وزارت صنعت، معدن و تجارت می تواند تقاضا کنندگانی را که از بورس کالا مواد اولیه شان را تامین می کنند، ملزم کند محصولات تولیدی را نیز در بورس کالا عرضه کنند.

منبع: واحد مرکزی خبر

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false