×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

false
true
true

با حضور مقامات عالی‌رتبه کشورهای ایران و ارمنستان، عملیات اجرایی احداث یك نیروگاه برق‌آبی مشترك بر روی رودخانه ارس آغاز شد.

 در مراسم کلنگ‌زنی این طرح که در مرز آبی دو کشور احداث خواهد شد، وزیر نیرو، استاندار آذربایجان شرقی و جمعی از مسئولان دولتی به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران و رییس جمهور، وزیر انرژی و تعدادی از مقامات جمهوری ارمنستان حضور داشتند. این نیروگاه دارای دو واحد 65 مگاواتی است که برای مصرف برق داخل کشور مورد استفاده قرار می گیرد. جمهوری اسلامی ایران 500 میلیون دلار اعتبار مورد نیاز این طرح را تامین و یک کنسرسیوم ایرانی آن را اجرا می کند.
با احداث و بهره برداری از این طرح سالانه یک هزار و 700 مگاوات انرژی تولید خواهد شد. نیروگاه برقآبی ارس به ظرفیت 260 مگاوات شامل دو نیروگاه جریانی 130 مگاواتی در خاک هر یک از دو کشور ایران ( قره چیلر ) و ارمنستان ( مگری ) است که 560 میلیون دلار هزینه ساخت آن توسط طرف ارمنی تامین می شود.
طرح برقآبی ارس دارای دو بند انحرافی و دو تونل انتقال آب است؛ نخستین بند انحرافی در ابتدای مرز مشترک ایران و ارمنستان و از نوع بتنی با ارتفاع هشت متر و با مخزنی به حجم پنج میلیون متر مکعب احداث خواهد شد.
دومین بند انحرافی نیز در محل پاسگاه صداقت ایران با ارتفاع 9 متر از نوع بتنی و مخزنی به حجم پنج میلیون متر مکعب اجرا می شود.
برنامه زمان بندی اجرای این طرح مرزی پنج ساله بوده و هزینه احداث آن برای طرف ارمنی حدود 560 میلیون دلار است.
مهمترین سازه این طرح شامل دو تونل انتقال 17هزار و 800 متری(در طرف ایران) و 18هزار و 200 متری (در طرف ارمنستان) با قطر داخلی 8.5 متر خواهد بود.
توافق های نهایی در مورد سرمایه گذاری شرکت تواناب ارس برای احداث نیروگاه طرف ارمنستان به امضا رسیده و مقرر شده تا پس از 15 سال بهره برداری از این نیروگاه، مالکیت آن به دولت ارمنستان واگذار شود؛ با این روش نیروگاه های دو طرف توسط شرکت های ایرانی طراحی و اجرا می شود.

این نیروگاه تا پایان دوره بازگشت سرمایه در اختیار شرکت های ایرانی خواهد بود و برق تولیدی آن نیز در اختیار شرکت توانیر قرار می گیرد.
بر اساس توافق های انجام شده بین مقام های ایران و ارمنستان، شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران به عنوان نماینده وزارت نیرو در نظارت بر اجرای نیروگاه مگری در خاک ارمنستان و کارفرمای نیروگاه قره چیلر در خاک جمهوری اسلامی ایران تعیین شده است.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false