×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

false
true
true

قیمت گوشت مرغ در شرایطی یک بار دیگر در بازار روند افزایشی به خود گرفته است که علاوه بر دریافت ارز دولتی برای تامین نهاده های اولیه، در هفته های اخیر با کاهش قیمت نیز روبرو شده بود.

 

سالیانه ۱۰۰ میلیون تن گوشت مرغ در سطح جهان تولید می شود که نزدیک به ۱۰ میلیون تن آن در مبادلات تجاری قرار می گیرد؛ از این رقم حدود سه میلیون تن آن به مصرف همسایگان ایران می رسد؛ عراق هر سال بیش از ۶۴۰ هزار تن و عربستان ۸۰۰ هزار تن مرغ وارد می کنند، درحالی که ایران ظرفیت تولید نزدیک ۳ میلیون تن گوشت مرغ را دارد.
طبق آمارها سالیانه ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تن گوشت مرغ در ایران تولید و عرضه می شود که تامین کننده نیاز داخلی است؛ در سالهای اخیر سالانه ۱۰۰ هزار تن مرغ مازاد بر نیاز داخلی آن به کشورهای هدف صادر می شد که به دلیل مسائل اقتصادی صادرات آن متوقف شده است.
پس از بروز نوسان های ارزی در ابتدای امسال، دولت حمایت از تولید داخل و کالاهای اساسی را در دستور کار قرار داد و اقدام به تخصیص ارز یارانه ای ۴۲۰۰ تومانی برای نهاده های تولید از جمله کنجاله سویا، ذرت کرد اما با این وجود، دست اندرکاران صنعت طیور می گویند افزایش هزینه های تمام شده تولید، قیمت گوشت مرغ را تحت تاثیر قرار داده است.
به همین دلیل با اینکه در مردادماه امسال ستاد تنظیم بازار قیمت مصوب هر کیلوگرم گوشت مرغ را برای مصرف کنندگان هشت هزار و ۱۷۵ تومان تعیین کرد، اما این محصول در ماه های گذشته نه فقط با نرخ مصوب عرضه نشد بلکه بهای آن در خرده فروشی ها به هر کیلوگرم ۱۱ هزار تومان نیز رسید.
برخی دست اندرکاران صنعت طیور، نوسان نرخ گوشت مرغ را ناشی از افزایش هزینه های تولید می دانند اما در مقابل برخی کارشناسان نیز بر این باورند که با وجود حمایت های یارانه ای دولت از کالاهای اساسی و نهاده های طیور و تولید مناسب، روند افزایشی قیمت گوشت مرغ در بازار مصرف منطقی نیست.
البته برخی تولیدکنندگان مدعی هستند که در تامین کنجاله سویای مورد نیاز واحدهای پرورشی خود با مشکلاتی همچون محدودیت خرید این کالا مواجه اند.
براساس آمارها سالیانه نزدیک به ۹ میلیون تن انواع نهاده های دامی ذرت، جو و کنجاله سویا به ارزش حدود سه میلیارد دلار وارد می شود؛ در واقع نزدیک به ۸۰ درصد نهاده های مورد نیاز کشور وارداتی است.
ملیکا نوری یکی از شهروندان تهرانی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با انتقاد از وضعیت قیمتی بازار کالاهای مصرفی گفت: با افزایش قیمت گوشت قرمز، بسیاری برای تامین پروتئین مورد نیاز خانواده خود به مصرف گوشت مرغ روی آوده اند اما هر روز شاهد افزایش قیمت آن هستیم.
وی افزود: این امر نگرانی هایی را برای مردم ایجاد کرده زیرا ممکن است بتوانند به راحتی این کالا را در سبد خرید خود جای دهند.
لیلا موسوی یکی دیگر از شهروندان به خبرنگار ایرنا می گوید: در حالی مسئولان در ماه های اخیر همیشه به مردم اطمینان داده اند که مشکلی در تامین کالاهای اساسی وجود ندارد، اما وقتی به بازار مصرف مراجعه می کنیم، شاهد افزایش قیمت مواد غذایی مورد نیاز خود هستیم که گله مندی را در بین شهروندان ایجاد کرده است.
وی گفت: محصولات پروتئینی بویژه گوشت مرغ از اقلامی هستند که در داخل تولید می شوند و دولت هم اعلام کرده که نهاده های این بخش را تامین می کند اما در عمل می بینیم که قیمت آن روند افزایشی در بازار دارد.
در این پیوند «محمد یوسفی» رئیس انجمن صنفی پرورش دهندگان مرغ گوشتی ایران در گفت و گو اختصاصی با ایرنا وضعیت تولید گوشت مرغ کشور را مناسب ارزیابی کرد و گفت: بخشی از نوسان نرخ گوشت مرغ مرتبط به افزایش هزینه های تولید در ماه های اخیر است به طوری که اکنون قیمت منطقی مرغ زنده درب مرغداری ها باید ۷ هزار و ۵۰۰ تومان باشد در حالی که کمتر از این نیز فروخته می شود.
وی علت کاهش قیمت مرغ در هفته های اخیر به ویژه دهه اول محرم را کاهش تقاضای این محصول دانست و افزود: به دلیل افزایش نرخ ارز در آن برهه زمانی مردم بیشتر به سمت خرید برنج و روغن و دیگر کالاهای مصرفی روی آوردند و به دلیل کاهش نقدینگی خانوارها مصرف مرغ کاهش یافت.
وی به برگزاری اخیر جلسه کارگروه برنامه ریزی تولید اشاره کرد و اظهار داشت: در این جلسه قرار شد برای تامین نیاز بازار فواصل جوجه ریزی افزایش یابد تا مرغداران بتوانند جذب بیشتری برای جوجه داشته باشند که همین امر در افزایش قیمت جوجه یک روزه و در نهایت گوشت مرغ می تواند موثر باشد.
وی قیمت نهاده های طیور را بالا عنوان کرد و افزود: به دلیل مشکلاتی در سیستم حمل و نقل، این کالاها از بنادر شمالی و جنوبی با تاخیر به استان ها ارسال می شود و در صورت ارسال نیز تقاضای نرخ مجدد پشت بارنامه مربوط به صاحب کالا می شود که باید بپردازد.
به گفته وی، اکنون قیمت هر کیلوگرم کنجاله سویا ۲ هزار و ۷۰۰ تومان و ذرت یک هزار و ۳۵۰ تومان است که مرغداران در تامین کنجاله سویا با مشکلاتی مواجه هستند.
یوسفی حضور شرکت پشتیبانی امور دام را در متعادل بودن نرخ نهاده های طیور موثر دانست و گفت: قرار است در روزهای آتی محموله های شرکت پشتیبانی امور دام به استان ها ارسال شود.
«مهدی یوسفخانی» رییس اتحادیه صنف مرغ و ماهی امروز (چهارشنبه) قیمت هر کیلوگرم مرغ در محل کشتارگاه را ۹۱۵۰ تومان، عمده فروشی را ۹۳۵۰ تومان، میدان بهمن را ۸۸۰۰ تومان و خرده فروشی را ۱۰ هزار و ۲۵۰ تومان اعلام کرد.
به گفته وی، قیمت امروز گوشت مرغ نسبت به اوایل مهرماه یک هزار و ۳۵۰ تومان افزایش را نشان می دهد؛ این درحالیست که قیمت هرکیلوگرم گوشت مرغ در اوایل مهرماه ۸۹۰۰ تومان به دست مصرف کنندگان می رسید.
«حمید ورناصری» مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور درباره تامین نهاده های صنعت طیور به ایرنا گفت: ۱۷ کشتی حامل نهاده های دام و طیور در راه رسیدن به کشور است که چند محموله آن به بندر امام خمینی (ره) رسیده که پس از تخلیه برای توزیع به سرعت به استان ها ارسال می شود.
وی به دست اندرکاران صنعت دام و طیور اطمینان داد که هیچ کمبودی در تامین ذرت، کنجاله سویا و جو نباشد.
به گفته وی، تاکنون ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن نهاده طیور کنجاله سویا، ذرت و جو با قیمت های مصوب هر کیلوگرم ذرت یک هزار و ۱۵۰ تومان، کنجاله سویا ۲ هزار و ۲۰۰ تومان و جو یک هزار و ۱۸۰ تومان در استان ها در حال توزیع است.

منبع خبر:خبرگزاری ایرنا

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false