×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

false
true
true

مسعود خوانساری رئیس اتاق تهران در شهریور ماه نسبت به حبس کالاها در گمرکات کشور و اثرات سوء آن هشدار داده بود.

 

در حالی که در ماه های گذشته بسیاری از فعالان اقتصادی و بخش خصوصی و کارشناسان نسبت به حبس کالاها در گمرک ابراز نگرانی می کردند و حتی رئیس اتاق تهران مسعود خوانساری نسبت به این موضوع و اثرات سوء آن بر تولید و تامین مواد اولیه واحدها و… هشدار جدی داد؛ حالا رئیس کل گمرک فرود عسگری از عادی شدن وضعیت ترخیص کالاها در گمرکات کشور خبر می دهد. او می گوید:« در مقطع شهریور ماه که بحث مابه التفاوت های ارزی ترخیص کالاها که قبلا ثبت سفارش شده بودند، مطرح بود و درباره میزان مبلغ ابهام وجود داشت و مشخص نبود چه سازمانی این پول را باید وصول کند با حبس کالاها و مشکلاتی در گمرکات رو به رو بودیم اما در نهایت با مصوبه دولت تکلیف مشخص شد و این موضوع روند را سرعت بخشید. طبق مصوبه مابه التفاوت ها را بانک های عامل باید وصول و برای گمرک گواهی صادر کنند.»

او با بیان اینکه تکلیف کالاهایی که باید مابه التفاوت را پرداخت کنند هم مشخص شده است، گفت:« با ابلاغ فهرست ۳۷۰۰ قلم تعرفه که مشمول معافیت از پرداخت مابه التفاوت شدند هم روند سرعت بیشتری پیدا کرد و الان وضعیت ترخیص کالاها به حالت عادی برگشته است و ما با چالش خاصی مواجه نیستیم.»

او در پاسخ به این سوال که سرعت ترخیص چقدر است، گفت:« در گمرک از طریق سامانه از راه دور اظهارها صورت می گیرد و افراد هر لحظه از شبانه روز می توانند تحت بستر وب کالاهایشان را اظهار کنند و ما در گمرک هم چیزی حدود ۴۰ درصد کالاهای مربوط به واحدهای تولیدی، فعالان مجاز اقتصادی و آن هایی که شاخص هایی برایشان تعریف کرده ایم را اصلا به سیستم ارزیابی کارشناسی نمی فرستیم و مستقیم به سطح یک کنترل سیستمی که کالاهایشان با کمترین زمان ترخیص می شود، ارسال می کنیم مگر اینکه کالاها نیازمند مجوزهای سازمان های مختلف مثل استاندارد و… باشند.»

او در ادامه به موفقیت های گمرک اشاره کرده و گفت:« در گزارش شاخص ‌رقابت‌پذیری جهانی الان بهترین رتبه ای که ایران کسب کرده است مربوط به مولفه روند ترخیص کالا است که رتبه ۷۱ را کسب کرده ایم و در شاخص تجارت فرامرزی هم ۴۵ واحد صعود کرده ایم که مربوط به پنجره واحد و تجارت مرزی گمرک بوده و رتبه کشورمان از ۱۶۶ به ۱۲۱ ارتقاع پیدا کرده است که هر دو شاخص مربوط به عملکرد گمرک و استفاده از سامانه پنجره واحد می شود.»

نگرانی از رسوب کالاها

رئیس اتاق تهران مسعود خوانساری شهریور ماه در نشست هیات نمایندگان اتاق تهران به مشکل حبس کالاها در گمرکات پرداخت و گفت: آخرین آمار ( تا زمان سخنرانی در شهریورماه) نشان می ‌دهد که هم‌ اکنون ۱۳۹ هزار کانتینر کالا در بنادر رسوب کرده است؛ حدود ۷ میلیون تن کالا و ۲٫۵ میلیون تن کالای اساسی در بنادر مانده است. چه کسی باید جوابگوی این وضعیت باشد؟ فعال بخش خصوصی چگونه باید هزینه‌‌های بالا و فزاینده انبارداری را پرداخت کند؟ علت این رسوب کالا هم تعدد دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌هایی است که دولت صادر کرده است. تقریبا همه تولیدکنندگان کشور دچار مشکل هستند و کارخانه‌ها یکی بعد از دیگری به سوی توقف کار و تعطیلی می‌روند یا نیروهایشان را تعدیل می‌کنند. روزی نیست که نشنویم یک کارخانه تعطیل شده یا واحدی تولیدی تعدادی از نیروهایش را تعدیل نکرده است. تحریم‌هایی که در داخل کشور ایجاد شده به مراتب شدیدتر از تحریم‌هایی است که آمریکا وضع کرده است.»

منبع خبر:سایت خبری اتاق تهران

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false