true
نشست خبري هفته فرهنگي اتريش در تهران، صبح امروز ـ 17 خرداد ماه ـ با حضور مجيد سرسنگي و سفير اتريش در ايران، در خانه هنرمندان ايران برگزار شد.
در ابتداي اين نشست دكتر توماس م . بوكسباوم ـ سفير اتريش در ايران ـ در سخناني گفت: من افتخار ميكنم كه كشور ايران روي بازي نسبت به گفتگوي تمدنها دارد و در گذشته نيز به اين موضوع افتخار ميكردم كه در خانه هنرمندان ايران برنامههاي زيادي در زمينه فيلم و هنرهاي تجسمي اجرا كرديم و سرانجام امروز از طريق مجيد سرسنگي موفق شديم هفته فرهنگي اتريش را در تهران برپا كنيم.
او ادامه داد: قطعا شما ميدانيد اتريش كشور بسيار كوچكي در ميانه اروپا است. اما خيليها بر اين تصورند كه اتريش يك ابرقدرت فرهنگي است و اين كشور را در زمينه موسيقي، هنرهاي تجسمي، ادبيات و معماري سرآمد ميدانند.
سفير اتريش معتقد است: ايران هم هزاران سال است كه به عنوان يك ابرقدرت فرهنگي تلقي ميشود. صدها سال است كه اين كشور با ديگران تبادل فرهنگي داشته و هيچ گاه اين رابطه را قطع نكرده است.
بوكسباوم يادآور شد: اولين بار حافظ كه از شاعران مطرح شماست توسط يك شاعر سرشناس اتريشي ترجمه شده و وقتي 150 سال پيش مدرسه دارالفنون در ايران تاسيس شد، بسياري از علماي اتريش براي تدريس به ايران دعوت شدند.
وي تاكيد كرد: هسته اصلي تبادلات فرهنگي ما گفتگوي بين تمدنها است و ايران يكي از شركاي اصلي ما در اين زمينه است. چرا كه ايران بود كه اتحاديه گفتگوي تمدنها را تاسيس كرد.
سفير اتريش اظهار اميدواري كرد: تا در فوريه سال آينده گفتگوي تمدنها در اتريش برگزار شود و دوست داريم يك هيات ايراني نيز به آنجا دعوت كنيم. گفتگوي تمدنها از نظر ما به معناي مشترك فكر كردن، حرف زدن و خلق كردن است. اين يك نياز است كه بايد توسط تبادل دائم بين هنرمندان دو كشور تامين شود.
او اضافه كرد: نتايج اين تعاملات را در كارگاههاي آموزشي مشترك و خلاقيتهاي هنري ديدهايم. موضوعات و محور اصلي ميان فرهنگي ما فلسفه، اديان، موسيقي، ادبيات، تجسمي، خبرنگاري، معماري، فيلم و باستانشناسي است و آنچه به شدت مورد حمايت ما است اقامت طولاني مدت هنرمندان در كشور ميهمان بوده تا گفتوگو و تعاملي ايجاد شده و منجر به خلق اثري شود.
سفير اتريش همچنين بيان كرد: در حال حاضر چند هنرمند تجسمي اتريش داراي اقامت طولاني مدت در ايران هستند و سه هنرمند عرصه تجسمي ايران نيز در سه شهر اتريش اقامت دارند و مشغول تبادل نظر و گفتوگو هستند. براي بنده اين تقابل، متقابل به معناي خيابان يكطرفه نيست بلكه خيابان منتهي به هر دو فرهنگ است.
بوكسباوم اظهار كرد: چند هفته گذشته هفته فرهنگ و هنر ايران در وين برگزار شد و بنده اين نويد را ميدهم كه سال آينده جشنواره موسيقي سنتي ايران در اتريش برگزار خواهد شد. به گونهاي كه دانشجويان ايراني كه در دانشگاه اتريش تحصيل ميكنند و مستر كلاسهاي خود را با موفقيت پشت سر گذاشتهاند در اين جشنواره شركت خواهند كرد.
او درباره جزييات برنامههاي هفته فرهنگي اتريش در ايران نيز گفت: مراسم افتتاحيه 20 خرداد ماه با حضور مديرعامل خانه هنرمندان برگزار ميشود كه براي ما اين هفته دو مناسبت مهم را در پي دارد. هفته اتريش از طرفي به مناسبت صدمين سالگرد تصويب قانون پذيرش اسلام در اتريش است كه به سبب اين قانون دين اسلام در اتريش پذيرفته شده و در جوامع عمومي انجام فرايض ديني بلامانع و حق تصميمگيري به جامعه مسلمانان داده شده است.
وي افزود: از طرف ديگر امسال صد و پنجاهمين سالگرد تولد گوستاو كليمت هنرمند معروف اتريشي است كه سبك تذهيب هنر نوين وي متاثر از شرق است و در چارچوب اين هفته اتريش يك نمايشگاه مستند به او اختصاص داده است.
سفير اتريش با بيان اينكه اين هفته فرهنگي از لحاظ محتوا بسيار متنوع است توضيح داد: در اين هفته كنسرتها ،هنرهاي تجسمي معاصر، ادبيات، فيلم و مستندات اتريشي به مخاطبان ارائه ميشود. چندي از هنرمندان اتريشي نيز مثل لئوكندل و كورت هوربست و ميشائل پيلتس براي بار دوم است كه به ايران سفر ميكنند. آنها در سفر اول خود از موضوعات الهام گرفته و هم اكنون ايدههاي خود را به مرحله اجرا درآوردهاند.
بوكسباوم همچنين بيان كرد: لئو كندل و كورت هوربست عكاسان اتريشي هستند كه به تهران سفر كردهاند و اين بار آثار خود را ارائه مي دهند. اين آثار آگاهانه به گونه بينالمللي و بين فرهنگي انتخاب شدهاند. البته كندل در حال حاضر به عنوان هنرمند مستقر در اقامتگاه سفير اتريش در تهران حضور دارد و در چارچوب پروژه «معماري روزمره سازههاي كوچك شهري» تحقيق و مستنداتي در قالب عكس در تهران تهيه مي كند.
او از ميشائل پيلتس كارگردان اتريشي كه فراتر از مرزهاي اتريش به معروفيت رسيده است نيز سخن گفت و توضيح داد: او در خصوص زيباييشناسي و خلق فيلمهاي كاربردي سخن ميگويد و تعدادي از فيلمهاي خود را به نمايش خواهد گذاشت.
سفير اتريش در بخش ديگري از سخنانش گفت: گودرون كامپل نيز كه به تهران سفر كرده است آثار تزييني متغير معاصر پارچهاي خود را به نمايش ميگذارد. با اين آثار در چارچوب نصب اثر، سازههاي تاريخي، اقامتگاه سفير اتريش را در تهران تزيين ميكند.
بوكسباوم درباره برنامههاي موسيقي اتريش نيز در اين هفته فرهنگي اظهار كرد: گروه موسيقي «رود» كه شامل موزيسينهاي جوان ايراني است و توسط انجمن فرهنگي اتريش در تهران حمايت ميشود در چارچوب هفته اتريش آثار آهنگسازان ايراني كلاسيك اتريش را خواهد نواخت و باعث افتخار است كه بگويم اين آنسامبل سال گذشته رتبه دوم جشنواره موسيقي كلاسيك را در خانه هنرمندان كسب كرده است.
او درباره بخش ادبيات برنامه نيز توضيح داد: نويسنده اتريشي آندرا وينكلر كه زبان و ادبيات آلماني و علوم تئاتر را به خوبي ميداند، آثار خود را در اين هفته فرهنگي براي مخاطبان ميخواند.
سفير اتريش درباره برنامههاي اختتاميه نيز گفت: در پايان اقامت خود در ايران، اين هنرمندان نتايج اقامت 14 روزه خود را به عنوان هنرمند مستقر در اقامتگاه سفير اتريش تعدادي از هنرمندان يك پرفورمنس به نام «شهر ـ هنر» براي مخاطبان اجرا خواهند كرد.
در بخش ديگري از اين نشست خبري، مجيد سرسنگي ـ مدير عامل خانه هنرمندان ـ در سخناني مطرح كرد: برقراري ارتباط با كشورهاي مختلف خصوصا كشورهايي كه تمدن غني و پرباري دارند، ميتواند براي ما راهگشا باشد. يكي از برنامههاي جدي ما در خانه هنرمندان توسعه فعاليت با كشورهايي است كه توانايي فرهنگي بالايي داشته و نكات قابل توجهي را براي مخاطبان ارائه دهند.
او ادامه داد: در اين تعامل نكته مورد توجه رعايت و احترام به ارزشهاي كشورهاي طرفين است و خوشحاليم كه اين هفتههاي فرهنگي در خانه هنرمندان برگزار ميشود.
سرسنگي معتقد است: هر چند اتريش كشور كوچكي است اما هميشه با عنوان كشور موثر در حوزه فرهنگ از آن ياد ميشود و در حوزه موسيقي نيز چهرههاي نام آوري را معرفي كرده است و برگزاري اين هفته فرهنگي در ايران گامي جدي خواهد بود و قطعا هنرمندان اين كشور بهرهمنديهاي زيادي از اين برنامه خواهند داشت.
مدير خانه هنرمندان ايران افزود: از نكات برگزاري اين هفته فرهنگي بحث تاريخ صد ساله اسلام در اتريش است. اكنون حضور اسلام در اين كشور موجب شده نوعي هنر كه منطبق با فرهنگ اسلامي است در اتريش شكل بگيرد و ما خوشحاليم كه ميتوانيم بخشي از اين هنر را به نمايش بگذاريم.
سرسنگي در ادامه سخنانش گفت: اجراي موسيقي، پخش فيلم و برگزاري نمايشگاه عكس، به همراه برنامه مولتي مدياي هنر ـ شهر كه توسط چند هنرمند اتريشي انجام ميشود از ديگر ويژگيهاي مهم اين برنامه است.
مدير خانه هنرمندان با بيان اينكه آثار هنرمندان هندي كه چندي پيش در خانه هنرمندان به نمايش گذاشته شده بود كماكان در اين محل در معرض نمايش هستند، توضيح داد: اين يك فرصت منحصر به فرد است تا علاقمندان به حوزه هنر بتوانند در آن واحد، نمونههايي از هنر شرق و غرب را در يك مكان ببينند و با برگزاري اين دو هفته فرهنگي بتوانيم شاهد آن باشيم كه چگونه هنرمندان مختلف در گوشههاي مختلف دنيا ميتوانند آثاري را خلق كنند كه همگي حول محور انسانيت، اخلاق، و تعهد بشري شكل گرفتهاند.
او در پايان سخنانش از برگزاري يك نشست خبري با اهالي رسانه خبر داد كه به منظور تشريح جزييات و گزارش او از فعاليت يك سالهاش در خانه هنرمندان اختصاص دارد.
true
true
https://parsipress.ir/?p=1224
true
true