یک رسانه چینی با اشاره به سفر اخیر وزیر امور خارجه ایران به پکن اعلام کرد که در این سفر اتفاقات مهمی در عرصه مبادلات میان دو طرف، رخ داد.
به گزارش پایگاه خبری اکوپارس به نقل از خبرگزاری مهر، در جهان امروز که یکجانبه گرایی متداول شده و سیاست زورگویی پابرجاست، چین و ایران مشترکا از نظام چندجانبه گرایی دفاع می کنند و روابط دوجانبه خود را روز به روز پیش می برند. روز دوشنبه ۴ شهریور دو رویداد مهم در رفت و آمدها بین چین و ایران رخ داد: وزیر امور خارجه ایران از چین دیدار کرد و شبکه چینی خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران راه اندازی شد.
محمدجواد ظریف پس از سفر خود به پاریس، وارد پکن شد و همین روز وانگ یی عضو شورای دولتی و وزیر خارجه چین با او گفتگو کرد.
وانگ یی گفت چین در مساله هسته ای ایران از تمام تلاشها برای حفظ برجام پشتیبانی و درخواستهای منطقی ایران را درک می کند. چین بر این باور است ایران تا زمانی که به اجرای برجام ادامه می دهد، باید دستاورد مناسبی حاصل کند. چین به عنوان یک کشور مسئول، آماده است به اجرای برجام ادامه دهد تا در جهت کاهش تنش در منطقه خلیج فارس نقش سازنده ای ایفاء کند.
آقای ظریف در توییتر به زبان چینی نوشت: گفتگوهای مفصل و سازنده ای با دوست خوبم وزیر امور خارجه (چین) وانگ یی داشتم. ما در مسائل دو جانبه، منطقه ای و بین المللی نظرات مشترکی داریم. من یک نقشه راه ۲۵ ساله برای تحکیم مشارکت استراتژیک جامع بین ایران و چین و کمک مثبت به ابتکار «کمربند و جاده» پیشنهاد کردم.
پیشتر، وزیر امور خارجه ایران در پاریس محل برگزاری نشست سران گروه هفت با مانوئل ماکرون رییس جمهور فرانسه گفتگو کرده بود.
به گزارش پایگاه اینترنتی بی بی سی فارسی در روز سه شنبه ۵ شهریور، آقای ماکرون که همراه با دونالد ترامپ در نشست خبری در اجلاس سران کشورهای گروه هفت صحبت می کرد گفت با رئیس جمهور آمریکا موافق است که ایران هیچگاه نباید به سلاح هسته ای دست پیدا کند و شرایط کنونی به هیچ وجه نباید ثبات منطقه را تهدید کند.»
ماکرون غیر از این اظهارات تکراری همچنین گفت شرایط برای دیدار دونالد ترامپ و حسن روحانی آماده شده و اظهار امیدواری کرد که در چند هفته آینده این دو با هم دیدار کنند.
ترامپ که چندی پیش در توئیتر خود در این باره ضد ماکرون حرف زده بود، نیز گفت: «ملاقات با رئیس جمهور حسن روحانی ظرف چند هفته آینده به نظر واقعگرایانه می آید، من احساس خوبی دارم.»
واقعیت آن است که چین و ایران دو کشور دوست هستند؛ ما در قبال دوستان برخورد صادقانه داریم، فریبکاری و کلاهبرداری جایی ندارد.
در روز سفر ظریف به چین، در ادامه مبادلات دوستانه چین و ایران، یک اقدام عملی دیگر انجام شد: شبکه چینی زبان خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) رسماً راه اندازی شد.
در هر صورت، چین و ایران به تقویت تعاملات انسانی ادامه می دهند و روحیه جاده ابریشم را به نسلهای بعدی منتقل خواهند کرد؛ امیدواریم رسانه های دو کشور در این زمینه نقش مثبتی ایفا کنند.