×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

false
true
true

چغندرقند گیاهی است از تیره اسفناج که بصورت یکساله زراعت می شود.

این گیاه در دوره رشد بدون ساقه بوده و بصورت مجموعه ای از برگهای بـزرگ افقی تا عمودی مشاهده می شود. طول دوره رشد گیاه برای تولید قند 6 تا 9 ماه است که معمولا در آب و هوای کوهستانی از رشد و کیفیت خوبی برخوردار است.
چغندرقند سازگاری وسیعی با شرایط محیط متنوع دارد. به سرما و گرما نسبتاً مقاوم است و تحمل خشکی را نیز دارد.
عوامل محیطی مانند حرارت ، نور ، طول روز و رطوبت خاک تا حد زیادی تعیین کننده نحوه رشد
و ذخیره قند در ریشه گیاه است . خاکهای بارور، دارای زهکشی خوب، بافت متوسط و اسیدیته خنثی تا کمی قلیایی برای چغندر قند ایده آل است.
در این میان استان کرمانشاه با بهره مندی از آب و خاک مناسب استانی توانمند از نظر تولید این محصول است .
مدیرزراعت سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه می گوید : امسال 9 هزار هکتار از مزارع کرمانشاه زیر کشت چغندر قند رفته است که پیش بینی می شود 495 هزار تن چغندرقند از این مزارع برداشت شود.
پرویزی فر می افزاید: از آغاز فصل برداشت در اوایل مهرماه تاکنون از سه هزار و 300 هکتار از مزارع استان برداشت چغندرقند پایان یافته است.
او می گوید : این میزان برداشت بیش از 30 درصد مـزارع زیـر کشت چغندر قند استان است.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه می افزاید: متوسط عملکرد مزارع چغندرقند استان کرمانشاه 55 تن در هکتار است و کرمانشاه رتبه نخست کشور در زمینه عملکرد چغندر را دارد .
وجود2 کارخانه قند بیستون و اسلام آباد غرب از دیگر توانمندی های استان در تولید چغندرقند است آنگونه که مسئولان سازمان جهاد کشاورزی استان می گویند : کرمانشاه، بـه علت وجـود اراضی‌ مستعد در بیشتر سالها علاوه بر تأمین چغندر مورد نیاز 2 کارخانه قند استان ، بـخشی از چغندر مورد نیازکارخانه‌های قند استانهای اصفهان ، قزوین ، فارس و مرکزی را هم تأمین می‌ کند.
بیشترین میزان سطح زیر کشت چغندر قند استان کرمانشاه درشهرستان اسلام آباد غرب است مدیر جـهاد کـشاورزی اسلام آباد غرب می گـوید: در نظر داریم این شهرستان را به قطب تولید چغندرکشور تبدیل کنیم.
میرزایی کلهر می افزاید:چندین بار درسطح کشور نام این شهرستان به عنوان قطب تولید چغندر
قند کشور مطرح شده است، تا جایی که سالانه 215 هزار تن چغندرقند کرمانشاه در اسلام آباد غرب تولید می شود.
او می گوید : چغندرقند تولیدی در این شهرستان از کیفیت و عیار قندبالایی برخوردار است دارند و از این نظر درکشور شاخص است .
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه با بیان اینکه این استان از نـظر میـزان تولید چغندرقند مقام دوم کشور را دارد می گوید: ظرفیت عملی دو کارخانه قنـد اسلام‌آباد و بیستون در استان،مصرف 3000 تا 3500 تن چعندرقند در طول شبانه‌روز یعنی معادل 300 تا حداکثر 350 هزار تن در طول ‌صد روز کاری است.
علی اشرف منصوری می افزاید : برنامه سازمان جهاد کشاورزی در سال های آتی افزایش تولید سالانه چغندرقند از حـدود 490 هزار تن بـه950 هزار تن است و به این ترتیب در نظر داریم توانمندی های استان را در تولید چغندر قند بیش از پیش بالا ببریم .
برداشت چغندر قند در کرمانشاه تا اواخر آذرماه ادامه دارد .
حالا کشاورزان کرمانشاهی درمزارعی که کار کردن درآنـها بـا سـرد شدن تدریجی هوا اندکی دشوار است امیدوارانه در تلاشند تا از طعم شیرین دست رنجشان بهترین بهره را ببرند .

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false