true
رئیس سازمان بسیج اساتید گفت:حلقههای علمی استادمحور در دانشگاهها شروع به فعالیت کرده اند که سال گذشته 300 حلقه علمی تشکیل شد و برآورد ما این است که تا پایان امسال بیش از 1000 حلقه علمی تشکیل شود.
به گزارش خبرنگار اکوپارس ، سهراب صلاحی رئیس سازمان بسیج اساتید در کنفرانس خبری که صبح امروز (شنبه) در دفتر این سازمان برگزار شد، به سخنان مقام معظم رهبری در رابطه با اینکه جهان در پیچ تاریخی است، اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه جهان اسلام حدود 200 سال است که از مدیریت جهان دور است، بنابراین منظور از پیچ تاریخی این است که جهان اسلام در مدیریت جهان چه نقشی را ایفا خواهد کرد.
صلاحی در مورد تهاجم غرب علیه جهان اسلام به جنگهای صلیبی در سالهای 1100 تا 1299 اشاره کرد و گفت: در جنگهای صلیبی که علیه جهان اسلام انجام شد، سرانجام فردی از ایران غرب را شکست داد.
رئیس سازمان بسیج اساتید در مورد تهاجم بعدی غرب به جهان اسلام، اظهار داشت: تهاجم غربی بعد از انقلاب صنعتی شروع شد که غرب ابتدا به مصر حمله کرد و تقریبا بعد از یک دهه از انقلاب فرانسه به وسیله فرانسویها مصر اشغال شد که البته اشغال مصر بعد از 3 سال آزاد شد.
این استاد دانشگاه در مورد حمله غرب به هندوستان نیز اذعان کرد: بعد از حمله به مصر غرب به هندوستان که امپراطوری بزرگ اسلام به شمار میآمد، حمله کرد و برای تحقق اهداف خود هندوستان را به 3 کشور پاکستان غربی، پاکستان شرقی (بنگلادش امروز) و هندوستان تقسیم کرد تا از کثرت مسلمانان جلوگیری کند.
وی افزود: از قرن 19 مسلمانان نقشی در جهان اسلام نداشتند درحالی که غربیها هر روز تلاش میکنند ممالک اسلامی را تضعیف کنند، اتحادیه اروپا را درست کردند.
صلاحی به معضلات بزرگ اقتصادی در کشورهای غربی اشاره کرد و اظهار داشت: با توجه به این معضلات بزرگ در دنیای غرب اتحادیه اروپا سعی دارد تا به این کشورها کمک کند و راههای برونرفت از مشکلات جامعه غرب را اجرا کند که البته این مشکلات عمیقترند و نمیتوانند برای برونرفت از این مشکلات کاری کنند.
رئیس سازمان بسیج اساتید به حملات نظامی آمریکاییها در عراق اشاره کرد و گفت: وقتی آمریکاییها نتوانستند در عراق کاری کنند به دنبال تجزیه عراق به 3 کشور رفتند تا از این راه بتوانند اهداف استعماری خود را محقق کنند.
این استاد دانشگاه در مورد پیچ تاریخی بیان شده توسط رهبر معظم انقلاب هم اظهار داشت: منظور از مقام معظم رهبری این است که جهان در گذار از تمدن فعلی به تمدن جدید است که مهندسی آن تمدن بر مبنای اسلام خواهد بود.
صلاحی به ضعف تمدن غرب اشاره کرد و اظهار داشت: تمدن غرب علیرغم همه پیشرفتهای مادی به بنبست رسیده است زیرا روانشناسان غربی معتقدند که بشر از هر زمانی تنهاتر است.
رئیس سازمان بسیج اساتید در مورد دلیل بنبست غرب خاطرنشان کرد: به دلیل آنکه غرب مبنا و مبداء را از انسان قطع کرده است به بنبست رسیده است و این بزرگترین انحراف تمدن غرب به شمار میآید که در جوامع غربی ظهور پیدا میکند.
صلاحی در خصوص مهندسی غربی نیز گفت: مهندسی غربی براساس سلطه بیشتر و سود بیشتر طراحی شده است، به این دلیل است که وقتی در عراق، فلسطین، بحرین و … نقض حقوق بشر اتفاق میافتد هیچ حرکتی برای مبارزه با این نقض حقوق بشر از سوی غرب مشاهده نمیشود.
این استاد دانشگاه شرط تحقق تمدن جدید اسلامی را در جهان استقرار دانشگاه اسلامی دانست و تصریح کرد: برای تمدن جدید به یک مرکز علمی جهانی نیاز داریم که باید ایران به عنوان امالقرای جهان اسلام دانشگاههای خود را به یک مرکز جهان اسلام تبدیل کند.
صلاحی در مورد برنامههای بسیج اساتید برای تحقق دانشگاه اسلامی گفت: ما به عنوان بسیج اساتید برنامههایی را برای دانشگاه درنظر گرفتیم که به کمک آن بتوانیم گام جدی برای تحقق دانشگاه اسلامی برداریم.
صلاحی در مورد تعریف دانشگاه اسلامی اظهار داشت: دانشگاه اسلامی، دانشگاهی است که یک جوان پس از فارغالتحصیلی به عنوان یک جوان متخصص در یکی از رشتههای مورد نیاز کشور و یک جوان متعهد در بعد مادی و معنوی باشد.
رئیس سازمان بسیج اساتید با بیان اینکه سرعت رشد علم در کشور ما 11 برابر کشورهای دنیا است، تاکید کرد: با توجه به این سرعت رشد اما عقبماندگیهای زیادی داریم و باید برای رسیدن به آنها کار کنیم.
صلاحی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری فارس مبنی بر برنامههای بسیج اساتید برای انتخابات ریاست جمهوری گفت: بسیج اساتید به دنبال ارتقاء سطح فرهنگ انتخابات است که در این زمینه به دنبال آن هستیم عملکرد 3 رئیسجمهور گذشته را در یک فضای کاملا علمی و منصفانه براساس قانون اساسی و برنامههای 5 ساله مورد نقد و بررسی قرار داده و همچنین قول و قرارهایی که کاندیداهای ریاست جمهوری مطرح میکنند را بررسی کنیم.
وی افزود: با این کارها سعی میکنیم به رشد فرهنگی انتخابات در کشور کمک کنیم که برای تحقق این کار اتاق فکری را تشکیل دادیم که در پاییز سال 91 جزئیات آن را اعلام خواهیم کرد.
رئیس سازمان بسیج اساتید در خصوص دیگر برنامههای بسیج اساتید برای ریاست جمهوری یازدهم تشریح کرد: بسیج اساتید به دنبال آن است که کاندیداهای ریاست جمهوری آراء و اندیشههای خود را در قالب کتاب مطرح کنند و همچنین به بیان برنامههای خود به صورت مکتوب بپردازند.
صلاحی در پاسخ به سوال یک خبرنگار مبنی بر اینکه آیا بازوی مشورتی رئیس جمهور در این مدت بودهاید، گفت: ما در جاهایی که احساس کردیم، نیاز است طرحهای و ایدههایی را به رئیس جمهور بدهیم قطعا این کار را تا به حال انجام دادیم اما اینطور نبود که به عنوان گروه مشاورین دولت تحت یک سازمان خاص فعالیت کنیم.
رئیس سازمان بسیج اساتید با بیان اینکه محصول دانشگاهها کمتر از 20 درصد در کشور استفاده میشود، تاکید کرد: این زیبنده کشوری نیست که بخواهد قدرت بینالمللی شود، درحالی که برای تبدیل به قدرت بینالمللی باید ابتدا به یک قدرت علمی تبدیل شویم.
صلاحی در مورد برنامه همایش بیداری اسلامی که از سوی سازمان بسیج اساتید بزگرار میشود، گفت: ما برای برگزاری همایش بیداری اسلامی در خارج از ایران اعلام آمادگی کردیم و امیدواریم این کار صورت گیرد و بعد از همایش بیداری اسلامی در خارج از کشور در سال آینده همایش بیداری اسلامی در داخل را پیگیری خواهیم کرد.
رئیس سازمان بسیج اساتید در مورد برنامههای این سازمان برای اسلامی کردن دانشگاهها تصریح کرد: حلقههای علمی استادمحور در دانشگاهها شروع به فعالیت کردند که سال گذشته 300 حلقه علمی تشکیل شد و برآورد ما این است که تا پایان امسال بیش از 1000 حلقه علمی تشکیل شود.
وی افزود: هدف از تشکیل این حلقههای تسریع جنبش نرمافزاری در دانشگاهها، کادرسازی در کشور در حوزههای مختلف، کمک به دانشجویان دانشگاهها و اصلاح رابطه استاد و دانشجو مانند آنچه در حوزههای علمیه صورت میگیرد.
صلاحی در مورد فعالیت سازمان بسیج اساتید برای تحول در علوم انسانی نیز گفت: ما معتقدیم ابتدا باید نقد علمی و منطقی مبانی نظری حوزههای مختلف علوم غربی انجام گیرد و سپس به بیان نظریات خود بپردازیم.
true
true
https://parsipress.ir/?p=1393
true
true