true

برپایی نمایشگاه سَرزورزوما؛ با هدف روایت حفاظت از ذخیره زیستکره حرا و احیای میراث لنجسازی چوبی ایران در روستای گوران، نمایشگاه «سَرزورزوما» در فرهنگسرای نیاوران در حال برگزاری است.
به گزارش پارسیپرس، نمایشگاه «سَرزورزوما» روز جمعه 22 فروردینماه 1404 با گردآورندگی یاسمن اسماعیلی و کیمیا امینی و به همت استودیو چهار و شرکت تعاونی روستایی گوران با همکاری کمیته ملی موزههای ایران (ایکوم)، سازمان منطقه آزاد جزیره قشم، صندوق اعتباری هنر و فرهنگسرای نیاوران در گالری شماره 2 افتتاح شد.
«سرزورزوما»، باریکهای شنی در دل ذخیرهگاه زیستکره حرا در همجواری روستای گوران، در جزیره قشم است. این پروژه در سال 1398 آغاز شد و هدف نخست، طراحی استراحتگاههای اکوتوریستی بود، اما با توجه به نگرانیها درباره فرسایش ساحلی درختان حرا، اولویت پروژه، بر احیای زیستمحیطی منطقه با تلفیق الگوهای کاشت سنتی و دانش روز قرار گرفت.
نمایشگاه «سرزورزوما» شامل آثاری با موضوعات پرورش، کاشت و برداشت نهال (16 عکس)، ساخت استراحتگاه سرزورزوما (13 عکس)، پاویون سرزورزوما که به مدت 4 ماه در بینال شیکاگو به نمایش درآمده (7 عکس)، ذخیرهگاه زیستکره حرا و درخت حرا (چاپ لیزر روی چوب)، کاشت 75000 نهال و استراحتگاههای سرزورزوما (چاپ لیزر روی چوب)، پاویون سرزورزوما، دو بندر قایقسازی چوبی در یک قاب (گوران تا راک لند)، فیلم کوتاه و صدای ضبط شده از فرآیند کاشت با مشارکت مردمی (پخش با پروژکشن) است.
این نمایشگاه روایتگر تلاش جمعی برای احیای زیستمحیطی ساحل گوران در جزیره قشم و حفظ دو میراث ثبت شده در یونسکو – ذخیرهگاه زیستکره حرا و لنجسازی چوبی ایران در بندر گوران – است که با کاشت هزاران نهال حرا توسط مردم روستا و گردشگران و همچنین ساخت پاویونهایی با الهام از تکنیکهای لنجسازی سنتی ایران محقق شده است.
این نمایشگاه از امروز جمعه 22 فروردین تا 29 فروردین دایر خواهد بود و به مدت 8 روز از ساعت 10 تا 19 و روزهای تعطیل از ساعت 14 تا 19 میزبان علاقهمندان است.
علی پوزن، فعال فرهنگی و مدیر پروژه سرزورزوما در اینباره اظهار کرد: نمایشگاه «سرزورزوما» با هدف معرفی یک حرکت مشارکتی در راستای حفاظت از ساحل گوران در جزیره قشم و صیانت از دو میراث جهانی ثبتشده در یونسکو، شامل ذخیرهگاه زیستکره حرا و لنجسازی چوبی سنتی ایران برگزار میشود.
پوزن با اشاره به روند اجرایی این پروژه افزود: در قالب این طرح، هزاران نهال حرا توسط اهالی روستا و گردشگران کاشته شده و پاویونهایی الهامگرفته از سازههای سنتی لنج در ساحل گوران ساخته شده است.
بنابراین گزارش: علی پوزن، اهل روستای گوران در جزیره قشم است جایی که دریا، فرهنگ و مردم به هم گره خوردهاند.
او بنیانگذار و مدیر شرکت تعاونی توسعه روستایی گوران و مدیر پروژههایی چون موزه لنجسازی گوران، سرزورزوما و مجموعه رویدادهای قشم بوم است.
او با نگاهی بینالمللی اما ریشهدار در فرهنگ محلی، سعی دارد روستایش را به یک نقطه الهامبخش در زمینه گردشگری فرهنگی، حفظ محیطزیست، و گفتوگوی میان ملتها تبدیل کند.
یاسمن اسماعیلی نیز معمار، پژوهشگر و مدرس دانشگاه است که تحصیلات خود را در دانشگاههای تهران، آریزونا و واشنگتن به پایان رسانده است.
او بنیانگذار گروه معماری استودیو چهار با تمرکز بر پروژههای زمینهگرا و پایدار است و سابقه تدریس در دانشگاههای ونتورت، راجر ویلیامز و واشنگتن را دارد و پروژههای او جوایزی چون هولسیم و تمایز و قرارگیری در فهرست نهایی آقاخان را از آن خود کردهاند.
true
true
https://parsipress.ir/?p=117893

true
true