true
![](https://parsipress.ir/wp-content/themes/RabinStudio/images/none.png)
تبلتها به دلیل قابلیتهای كاربردی جذاب و همچنین ظاهر خاصشان بیش از سایر كالاها مورد توجه قرار میگرفتند.
به همین دلیل بازار این كالا از نیمه دوم بهمنماه تا پایان سال، شاهد عرضه نمونههای جدید و البته افزایش چشمگیر عرضه با تنوع قیمتی بالا بود، اما امسال اوضاع و احوال تغییر كرده است و نه تنها در بازار خبری از تخفیف و فروش با تسهیلات ویژه نیست، بلكه شاهد رشد شدید قیمتها هستیم و در ضمن زمزمههایی در رابطه با كاهش بیشتر موجودی در بازار تبلت و همچنین رشد قیمتها به گوش میرسد.
با این وجود هستند افرادی كه بنا به دلایلی بر خرید این كالای محبوب اصرار دارند. به همین دلیل در این گزارش ما ضمن معرفی مدلهای گوناگون تبلت، گریزی هم به بازار این كالا زده و به بررسی شرایط بازار تبلت میپردازیم. پس اگر به این موضوع علاقهمندید یا قصد خرید تبلت را دارید این گزارش را بخوانید:
بازار تبلت در ماهی كه گذشت
بازار تبلت نیز مانند سایر كالاهای حوزه دیجیتال و كامپیوتر، طی ماههای اخیر و به ویژه دو هفته گذشته عكسالعملهای قیمتی شدیدی نسبت به شرایط بازار از خود نشان داده است. رشد چشمگیر قیمت، كاهش عرضه و همچنین تغییرات رفتاری خریداران و برخی از فروشندگان كه ناشی از پیشبینیهای گروهی از كسبه و كارشناسان بازار در مورد آینده بازار است و همچنین عرضه برندهای جدید و ناشناخته در بازار برخی از اتفاقاتی است كه در بازار تبلت در هفتههای گذشته مشاهده شده است.
علی حسینی یكی از فعالان بازار با بیان این مطلب گفت: طی مدت اخیر در بازار با افزایش 30 تا 150 هزار تومانی قیمت مواجه بودیم كه البته این قیمتها طی چند روز تا حدودی (10 تا 40) هزار تومان كاهش یافته است. به گفته وی، در حال حاضر این پیشبینی كه در بازار شب عید با كاهش بیشتر موجودی و در مقابل رشد قیمتها مواجه خواهیم بود وجود دارد. چرا كه طی ماه گذشته به دلیل رشد نرخ ارز آزاد واردكنندگان سفارش واردات كالا را نداده و ثبت سفارش نكردهاند. اگر هماكنون این كار را انجام دهند، مطمئنا كالاها برای بعد از عید وارد بازار میشوند.
به این ترتیب كسبه كه از كاهش موجودی در روزهای آتی اطمینان دارند ترجیح میدهند كالاهایشان را به فروش نرسانند تا شب عید بتوانند با سود بیشتری آنها را به فروش برسانند و در ضمن شب عید بیكار نباشند!
یكی دیگر از كسبه بازار هم گفت: در حال حاضر موجودی شركتها در حد ناچیزی است و بسیاری از شركتها از عرضه كالا به بازار خودداری میكنند. در چنین شرایطی زمینه برای ورود كالاهای بدون گارانتی و قاچاقی باز میشود.
وی با اشاره به كاهش بسیار شدید تبلتهای ایسر، لنوو، گیگابایت و… گفت: برخی از این برندها تنها یك نمونه تبلت در بازار برای عرضه دارند و برخی نیز هیچ تبلتی برای عرضه به بازار ندارند. به گفته آنها برخی از این شركتها به عرضه محصولاتی تحت نام و نشان جدیدی روی آوردهاند كه در این میان میتوان به آواژنگ اشاره كرد!
گران قیمتها همچنان در اوج
شاید برایتان عجیب باشد،اما با وجود رشد قیمتها و همچنین عرضه تبلتهای جدید با برندهای ناشناخته و نه چندان آشنا، اما گرایش و خواست اصلی خریداران تبلت همان برندهای مطرح و البته گرانقیمت در بازار است. برندهایی نظیر اپل، سامسونگ، ایسوس و…
به گفته مرتضایی، یكی از فعالان بازار تبلت در پاساژ پایتخت، هر فردی كه برای خرید تبلت به بازار مراجعه میكند به سراغ اپل، گالكسی و نمونههای این چنینی میرود و كمتر كسی سراغی از تبلتهای دیگر میگیرد.
وی با اشاره به عرضه تبلتهایی با برندهای جدید و البته با قیمت ارزانتر از برندهای مطرح گفت: همچنان توجهها به سمت تبلتهای گران قیمت است و شركتهای واردكننده تبلتهای ارزان و همچنین ناشناخته باید تلاش زیادی صرف معرفی محصولات خود در بازاری كنند كه در آن برندهای مطرح و البته گران قیمت حرف اول را در بازار میزنند و جایگاه ویژهای نزد خریداران دارند.
مومنی یكی دیگر از كسبه بازار تبلت هم با بیان این مطلب كه برندهایی نظیر Ainol، Axtrom، Innovel، Archos، Point Of View،DAYA و… به بازار آمدهاند و همچنین نمونههای ایرانی نظیر DIMO نیز در بازار موجود است، اما باز هم توجه گروهی كه خریدار اصلی بازار تبلت هستند و روی بازار تاثیر میگذارند به سمت برندهای مطرح و مخصوصا آیپدهای اپل است.
این فعال بازار گفت: به همین دلیل است كه تغییرات قیمت در بازار تبلت بر مبنای تغییرات قیمت تبلتهای گران قیمت سنجیده میشود. یكی دیگر از فعالان بازار هم گفت: برخی از شركتها به دلیل رشد قیمتها به سمت واردات و عرضه برندهای جدید روی آورده اند.اما ضرر كردهاند، چرا كه این برندها فروشی در بازار ندارند.
true
true
https://parsipress.ir/?p=4558
true
true