افزایش ۳۰درصدی قیمت چای خارجی با رشد هزینهها، رئیس کمیسیون تخصصی چای اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: چای وارداتی در سال جاری با توجه به تغییر تعرفههای گمرکی، خروج از لیست کالاهای اساسی و گرانی ۲۰۰درصدی هزینههای حمل و نقل، بسته بندی و… با افزایش حدود ۳۰درصدی مواجه خواهد شد.
به گزارش پایگاه خبری پارسی پرس: احمدرضا بخشی در گفتگو با اخبار سبز کشاورزی اظهار داشت: مسئولان وقتی میخواهند از انتفاع کالاهای اساسی استفاده کنند، چای را جزو کالای اساسی نمی دانند، اما وقتی میخواهند از عوارض کالاهای اساسی استفاده کنند، برای این محصول عوارض وضع میکنند.
واردکنندگان چای نیز در حال حاضر نمی دانند که کالایی که وارد میکنند کالای اساسی است یا خیر.
چای کالای اساسی است
وی ادامه داد: به زعم ما چای کالای اساسی است و بعد از برنج و روغن مصرف بسیاری دارد. اما در قانون جدید کالای اساسی به حساب نمی آید.
اگر چای کالای اساسی است، چرا ارز واردات چای را به نیمایی تغییر دادند و آن را شامل مالیات بر ارزش افزوده در کمرگ کردند.
مسئولان نمی توانند ارزش افزوده را در گمرک لحاظ کنند و در قیمت مصرف کننده لحاظ نکنند.
بخشی تصریح کرد: برای این که بتوانیم جلوی افزایش افسارگسیخته قیمتها را بگیریم، دولت باید همکاری کند و چای را جزو کالاهای اساسی لحاظ و این محصول را شامل قوانین کالاهای اساسی کند تا ما هم بتوانیم آن را با کیفیت و قیمت مناسب در اختیار مردم قرار دهیم.
رئیس کمیسیون تخصصی چای اتحادیه بنکداران مواد غذایی در پاسخ به این که واردکنندگان چای در حال حاضر با چه مشکلاتی مواجه هستند، اظهار داشت: کاهش تبادلات تجاری سریلانکلا با دیگر کشورها به دلیل فروپاشی سیاسی و اقتصادی در این کشور، بالارفتن قیمتهای جهانی چای در کشورهای صادرکننده به مقدار ۶۰سنت تا یک دلار و صدور بخشنامههای خلق الساعه مانند تغییر پایه ارزش گمرکی به نرخ نیمایی بدون نظرخواهی از فعالان و صاحب نظران این صنف از مهم ترین مشکلات واردکنندگان چای در شرایط فعلی است.
وی گفت: تغییر پایه ارزش کمرگی به نرخ نیمایی سبب افزایش ۱۰ تا ۱۲هزار تومانی قیمت نهایی هر کیلو چای وارداتی میشود.
حذف ارز دولتی واردات چای به بهانه حمایت از تولید داخل اشتباه بود
بخشی با انتقاد از حذف ارز دولتی واردات چای بیان کرد: حذف ارز دولتی واردات چای به بهانه حمایت از تولید داخل اشتباه بود.
وقتی چای داخل تنها ۲۰درصد بازار را پوشش میدهد و با صادرات بخشی از آن تنها ۱۲ تا ۱۵درصد نیاز داخل را تأمین میکند، این که به بهانه حمایت از تولید داخل، ارز واردات ۸۵درصد چای مورد نیاز کشور را گران کنیم، درست نیست.
وی در پاسخ به این که راهکار شما برای حمایت از تولید چای در داخل چیست، گفت: حمایت از چای کاران با بیمه و دادن نهاده به قیمت دولتی، استفاده از دستگاههای مدرن، حمایت از تولیدکنندگان با کاهش نرخ حاملهای انرژی، سود تسهیلات و نیز احیاء و نوسازی باغها و استفاده از صاحب نظران خارجی حوزه چای از جمله راهکارهایی است که دولت باید به آن توجه کند.