true
تصریح رییس سازمان هدفمندی یارانه ها مبنی بر تداوم پرداخت قطعی یارانه 45 هزار و 500 تومانی به همه خانوارها، سقوط 50 هزار تومانی قیمت سكه طلا و اعلام وزیر نفت مبنی بر بی اثر بودن تحریم ها، از مهمترین اخبار بخش های مختلف اقتصادی كشور درهفته گذشته بود.
** در حوزه اقتصاد كلان در هفته ای كه گذشت اعلام تداوم پرداخت یارانه 45 هزار و 500 تومانی به همه، رشد 181 واحدی شاخص بورس در یك روز و افت قیمت سكه با وجود قطع پیش فروش سكه توسط بانك مركزی و شایعه استعفای بهمنی از اهم اخبار این حوزه به شمار می رود.
– افت حدود 50 هزار تومانی نرخ سكه تمام در بازار به دلیل كاهش قیمت طلا در بازارهای جهانی توجه همگان را در هفته گذشته به خود جلب كرد.
رئیس اتحادیه كشوری طلا و جواهر، كاهش 30 تومانی نرخ دلار در بازار آزاد و پیشی گرفتن عرضه نسبت به تقاضا را عامل اصلی كاهش قیمت سكه دانست.
– همچنین در هفته گذشته نرخ دلار در بازار به یك هزار و 876 تومان كاهش یافت.
– شایعه استعفای محمود بهمنی رییس كل بانك مركزی به دلیل برداشت از حساب 18 بانك بر اساس تصمیم كمیته 5 نفره ارزی از مهمترین اخبار اقتصادی در كشور بود.
هر چند در هفته گذشته شایعه استعفای بهمنی و سر كار نرفتن وی سوژه داغ برخی از رسانه ها شد، اما در نهایت رییس دفتر وی اعلام كرد كه بهمنی همچنان در دفتر كار خود مشغول به كار است و خبری نیز از استعفا و پذیرفته نشدن آن توسط دولت ندارد.
– ارسال دومین مرحله پیامك حذف یارانه به برخی از سرپرستان خانوار
در هفته ای كه گذشت دومین مرحله از ارسال پیامك انصراف از دریافت یارانه به برخی سرپرستان خانوار انجام شد.
در این رابطه بهروز مرادی رییس سازمان هدفمند كردن یارانه ها به تمام خانوارهای ایرانی اطمینان داد كه هیچ خللی در پرداخت یارانه 45 هزار و 500 تومانی ماهانه آنها ایجاد نمی شود و كما فی السابق این یارانه به همه متقاضیان تعلق می گیرد.
وی درباره دریافت پیامك تمكن مالی و انصراف از دریافت یارانه گفت: افرادی كه پیامك دریافت كردهاند، چه متقاضی دریافت یارانه مرحله دوم باشند و یا اینكه متقاضی نباشد، الزاما باید به سایت www.refahi.ir مراجعه كنند، عدم مراجعه این افراد به سامانه به منزله انصراف از دریافت یارانه مرحله دوم تلقی میشود.
رییس سازمان هدفمندی هچنین توضیح داد : در صورتی كه كسی علاوه بر یارانه 45 هزار و 500 تومان درماه ، متقاضی 28 هزار تومان نیز باشد، چنانچه در بررسی مجدد این فرد ذیحق تشخیص داده شود، این رقم در پرداختهای مرحله بعدی جبران می شود .
همچنین اعلام شد كه پیامك 300025 را در این راستا آماده پاسخگویی به سوالات مردم اعلام كرد.
– از دیگر اخبار بانكی مربوط به بانك تجارت بود. بر اساس اصل 44 قانون اساسی باید مدیر عامل و رییس هیات مدیره بانك ها دو فرد متفاوت باشند و بر همین اساس مدیر عامل بانك تجارت تغییر كرد.
همچنین در بانك ملت نیز این تفكیك انجام و رییس هیات مدیره انتخاب شد.
– همچنین در هفته سوم فرودین ماه شاخص بورس پس از نوسان در روزهای پایانی با 181 واحد رشد مواجه شد كه این امر نوید مناسبی به فعالان بازار سرمایه داد.
** مجموعه صنعت نفت كشور در هفته ای كه گذشت اخبار متنوعی برای مردم كشورمان داشت كه از آن جمله می توان به تاكید دوباره وزیر نفت بر بی اثر بودن تحریم ها بر این صنعت یاد كرد.
همچنین افزایش تولید بنزین كشور در ایام نوروز، بهره برداری از سه طرح پتروشیمی و افزایش تولید نفت از برخی میدان های نفتی از دیگر خبرهای هفته گذشته بود.
– رستم قاسمی وزیر نفت در هفته گذشته در جریان بهره برداری رسمی از سه طرح پتروشیمی در منطقه عسلویه تصریح كرد كه تحریم های اروپا علیه صنعت نفت ایران از سال ها قبل شروع شده است و در حال حاضر هیچ مشكلی برای فروش نفت خام كشور وجود ندارد.
وی گفت: در حال حاضر ایران به یونان نفت نمی فروشد، اما در این خصوص هنوز توافق نهایی صورت نگرفته است.
قاسمی همچنین با اشاره به لزوم گسترش سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی به عنوان صنعتی با مزیت بالا، برای ارایه امتیازات ویژه برای حضور سرمایه گذاران در این بخش تاكید كرد.
– در هفته ای كه گذشت واحد بوتن 1 پتروشیمی جم در عسلویه با ظرفیت 100 هزار تن در سال و با سرمایه گذاری 117.5 میلیون دلار و واحدهای فرمالین و اوره فرمالدئید غلیظ شده (UFC) شركت سرمایه گذاری اهتمام جم در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس و با حضور وزیر نفت بهره برداری رسمی شد.
عبدالحسین بیات مدیر عامل شركت ملی صنایع پتروشیمی نیز در جریان افتتاح این واحدها گفت كه در سال جهاد اقتصادی 43 میلیون تن انواع محصولات پتروشیمی در كشور تولید كه 18 میلیون تن آن به 60 كشور جهان صادر شد.
– تولید كاتالیست دی مریزاسیون اتیلن (پیوند یونی دو مولكول اتیلن) در مجتمع پتروشیمی شازند اراك از دیگر اخبار مهم صنعت پتروشیمی در هفته گذشته بود.
از اخبار مهم بورسی این بخش در هفته گذشته این بود، كه از این پس فقط مشتریانی می توانند از رینگ پتروشیمی بورس كالا محصولات مورد نیاز خود را خریداری كنند كه بر اساس سایت بهین یاب مجوز حضور در معاملات بورس كالا را داشته باشند.
– احمد قلعه بانی مدیرعامل شركت ملی نفت ایران از امضای حدود 16 قرارداد توسعه میدان های نفت و گاز كشور به ارزش بیش از 25 میلیارد دلار در سال 1390 خبر داد.
– موسی سوری مدیر عامل شركت نفت و گاز پارس نیز خبر داد كه امسال برای نخستین بار از لایه k1 میدان مشترك پارس جنوبی گاز و از لایه نفتی این میدان تا پایان سال نفت تولید می شود.
– صادرات 12 میلیون و 259 هزار و 651 تن میعانات گازی به ارزش 9 میلیارد و 119میلیون و 559 هزار و 396 دلار از منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس به خارج از كشور در سال 1390 ، از اخبار مهم شركت ملی نفت ایران در هفته گذشته بود.
– همچنین در سكوی رشادت، چاه DR-1 این میدان در مدار تولید قرار گرفت و تولید نفت آن بیش از 4200 بشكه در روز افزایش یافت.
– میدان نفتی سومار نیز از مناطق عملیاتی شركت نفت مناطق مركزی ایران با تولید روزانه یك هزار و 500 بشكه نفت با هزینه 30 میلیارد ریال به مدار تولید پیوست.
– مهار فوران چاه 27 دهلران در سازند گچساران بخش سه در كمترین زمان ممكن و بدون هیچگونه حادثه ای از دیگر اخبار مهم شركت ملی نفت ایران در هفته گذشته بود.
– علیرضا ضیغمی مدیر عامل شركت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی هفته گذشته از شروع عملیات ساخت اولین پالایشگاه نفت تمام ایرانی در شیراز در سال جاری خبر داد.
– تولید روزانه 10 میلیون و 879 هزار و 825 لیتر بنزین در پالایشگاه اصفهان و فرآورش روزانه 366 هزار بشكه نفت در این مجموعه در سال گذشته از اخبار مهم صنعت پالایش كشور در هفته گذشته بود.
– جلیل سالاری مدیر عامل شركت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران نیز در هفته گذشته حجم صادرات انواع فرآورده های نفتی شامل نفت سفید، سوخت هواپیما، نفت گاز و بنزین پایه در 1390 را 43 میلیون لیتر اعلام كرد.
به گفته وی تولید بنزین پایه در نوروز به حدود 50 میلیون لیتر رسید و در اختلاط با اكتان افزا ، رقم تولید بنزین كشور به 67 میلیون لیتر در روز افزایش یافت.
– اعلام افزایش شمار جایگاههای سی ان جی فعال كشور با راهاندازی جایگاههای جدید از ابتدای سال 91 به یك هزار و 873 باب از اخبار مهم این بخش در هفته گذشته بود.
– اولویت واگذاری دو شركت پالایشگاه بندرعباس و پالایشگاه نفت جی از اخبار مهم بورسی این مجموعه در هفته گذشته بود.
** رویدادهای بخش راه و شهرسازی طی هفته گذشته تحت تاثیر 21 فروردین سالروز صدور فرمان تاریخی امام خمینی(ره) مبنی بر افتتاح حساب 100 امام (ره) ویژه تامین مسكن محرومان و تاسیس بنیاد مسكن بود.
– علیرضا تابش رئیس بنیاد مسكن انقلاب اسلامی گفت: امسال برنامه ساخت 300 هزار واحد مسكونی در قالب برنامه بهسازی و مقاوم سازی مسكن روستایی اجرا می شود و در اجرای طرح مهر در شهرهای زیر 25 هزار نفر، 100 هزار واحد احداث خواهد شد.
– جواد حق شناس معاون بنیاد مسكن انقلاب اسلامی گفت: سالانه حدود 30 هزار واحد مسكونی شهری از سوی این نهاد برنامه ریزی می شود كه از این رقم هفت تا 10 هزار واحد تكمیل و به بهره برداری می رسد.
– مدیر عامل بانك مسكن در بازدید از پروژه های طرح مهر در استان البرز ضمن تاكید بر حمایت همه جانبه از این طرح در سطح كشور از اعطای تسهیلات ساخت 100 هزار واحد مسكونی در این استان خبر داد.
– علی نیكزاد وزیر راه و شهرسازی گفت: دولت در سال جاری بر روند بازار مسكن و اجاره بها كنترل لازم را دارد، به بر هم زنندگان این بازار اجازه فعالیت نخواهد داد و با عرضه انواع مسكن مانع از بی نظمی خواهیم شد.
وی افزود: دولتهای نهم و دهم با اختصاص 50 میلیارد دلار برای طرح مسكن مهر زمینه آن را فراهم ساختند كه دغدغه خانه دار شدن مردم را بر طرف سازند.
– علیرضا تابش رئیس بنیاد مسكن انقلاب اسلامی گفت: بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته نسل جدیدی از مسكن در شهرهای بزرگ برای اقشار متوسط جامعه ساخته می شود كه آورده افراد برای آن بیشتر از مسكن مهر است.
وی اظهار داشت: برای افراد واجد شرایط دریافت این خانه ها نیز تسهیلات بانكی پیش بینی و اینكار اكنون آغاز شده است.
– قرارداد خارج سازی هفت فروند شناور كه در زمان دفاع مقدس در آبهای كشورمان غرق شده اند، از سوی سازمان بنادر و دریانوردی با شركت تاید واتر تمدید شد.
– محمدرضا شاملو معاون عمرانی بنیاد مسكن انقلاب اسلامی گفت: دولت و مجلس چنانچه سالانه اعتبارات لازم تا سقف دو هزار میلیارد تومان را در اختیار این نهاد قرار دهند، برای اجرای طرحهای عمرانی روستایی از جمله طرح هادی آمادگی وجود دارد.
– عضو كمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: احداث 100 هزار واحد مسكونی طرح مهر در شهرهای زیر 25 هزار نفر با نظارت بنیاد مسكن نیاز به دو هزار میلیارد تومان اعتبار دارد .
محمد علی رضایی اظهار داشت: بر اساس اطلاعات موجود طی سالهای 90-1388 در مجموع 100 هزار واحد مسكونی مهر در شهرهای زیر 25 هزار نفر با نظارت و برنامه ریزی بنیاد مسكن انقلاب اسلامی تكمیل شد و مورد بهره برداری قرار گرفته است.
** وزارت صنعت، معدن و تجارت در هفته ای كه گذشت اخبار متنوعی را در بخش های گوناگون منتشر كرد كه از جمله مهمترین آنها می توان به اجرای آزمایشی لایحه تجارت به مدت پنج سال در كشور اشاره كرد.
این وزارتخانه نخستین روز هفته گذشته خود را با اعلام خبر برگزاری دومین نمایشگاه بین المللی فرش قطر و سفر 45 شركت ایرانی از 27 فروردین ماه برای شركت در این نمایشگاه آغاز كرد.
– عبدالمجید شریفی مدیر عامل شركت فولاد خوزستان اعلام كرد: این شركت در سال گذشته 11 درصد بیش از ظرفیت اسمی، شمش فولادی تولید كرد و میزان تولید شمش این شركت به سه میلیون و 350 هزار تن رسید.
– فخراله مولایی مدیر عامل شركت شهرك های صنعتی و صنایع كوچك نیز از واگذاری 300 شهرك صنعتی در سال جاری خبر داد.
– جواد سلیمانی قائم مقام مدیر عامل ایران خودرو در كیفیت و توسعه محصول از تولید انبوه و عرضه وانت تندر 90 از شهریور ماه امسال خبر داد و گفت: بخشی از قطعات وانت تندر 90 با سواری آن مشترك است و برنامه تولید امسال وانت تندر 90 كه 15 هزار دستگاه است با توجه به استقبال مصرف كنندگان قابل افزایش است.
وی افزود: این وانت در دو نوع بنزینی و دوگانه سوز و احتمالا دیزلی تولید خواهد شد.
– در این هفته همچنین عباس شكرپور مجری طرح ایجاد مناطق ویژه استقرار صنایع انرژی بر سواحل جنوبی كشور، از شروع واگذاری زمین به سرمایه گذاران در سال جاری خبر داد و گفت: با توجه به ماده 23 قانون مناطق ویژه در خصوص واگذاری اختیارات به مسئول این مناطق، موانع واگذاری زمین قابل رفع بوده و زمین مورد نیاز به سرمایه گذاران واگذار می شود.
– فخراله مولایی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اعلام اختصاص 100 میلیارد تومان اعتبار به صندوق ضمانت صنایع كوچك، از موافقت نمایندگان مجلس با افزایش بودجه سازمان صنایع كوچك و شهرك های صنعتی ایران در سال جدید خبر داد.
– به رغم مشكلات بانكی، ایران طی یك ماه توانسته بخش اعظم نیاز سالانه خود به خرید گندم را تامین و با حذف دلار، تحریم ها را دور بزند.
شركت بازرگانی دولتی ایران در ماه مارس 2012 با اقدام به خرید حجم زیادی گندم، طی حدود یك ماه بخش اعظمی از گندم مورد نیاز سالانه خود را از كشورهای دیگر وارد كرد.
– جواد نجم الدین مدیر عامل گروه صنعتی ایران خودرو نیز از تولید انبوه و عرضه خودرو رانا در سه ماهه اول سال جاری خبر داد و گفت: دومین خودرو با نشان ایرانی در اختیار مشتریان قرار می گیرد.
– وجیه اله جعفری معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ارزش طرح های بهره برداری شده بخش معدن و صنایع معدنی در سال گذشته را یك هزار و 794 میلیارد تومان اعلام كرد.
– عباس قبادی مدیر عامل شركت بازرگانی دولتی ایران اعلام كرد: قیمت جدید گندم و میزان افزایش آن در سال جدید با پیشنهاد وزیر جهاد كشاورزی و تصمیم دولت در هفته جاری تعیین میشود.
– اردشیرسعدمحمدی مدیر عامل شركت ملی صنایع مس ایران اعلام كرد: اكتشافات صورت گرفته در دو سال گذشته سبب افزایش 50 درصدی ذخایر مس خالص كشور شده است.
وی گفت:تا دو سال پیش میزان ذخایر مس خالص كشور 14.5 میلیون تن بود كه با توسعه فعالیت های اكتشافی این رقم نزدیك به هفت میلیون تن افزایش یافت و به 21.3 میلیون تن رسید.
– محمدحسن پورخلیل دبیر انجمن صنفی كارفرمایان صنعت سیمان گفت: در سال گذشته 10 میلیون و 120 هزار تن سیمان و كلینكر به خارج از كشور صادر شده است كه نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد5/17 درصدی را نشان می دهد.
** برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در هفته گذشته در حوزه اقتصاد كلان و در خصوص بودجه سال 91 و یارانه ها اظهار نظر كردند.
– محمد قسیم عثمانی عضو كمیسیون بودجه مجلس گفت: ایرادهایی به لایحه بودجه سال 1391 وارد است، اما این ایرادات در جریان رسیدگی به این لایحه و در كمیسیون تلفیق بودجه قابل اصلاح است.
– جعفر قادری عضو كمیسیون تلفیق بودجه مجلس نیز گفت: موضوع اصلی این كمیسیون، در حال حاضر بررسی و شفاف سازی میزان درآمدهای دولت در لایحه بودجه سال 91 كل كشور است.
– جعفر قادری عضو كمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: دولت می تواند یارانه افراد را كم یا زیاد كند، اما حذف یارانه نقدی برخی از افراد و خانوارها به بهانه تمكن مالی خلاف قانون هدفمندسازی یارانه ها است.
– علی حكیم جوادی معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: امیدوارم با توجه به اقدام های گسترده ای كه در زمینه ایجاد زیرساخت های ارتباطی و قانونی طی سال های گذشته صورت گرفته، در سال جاری شاهد رونق چشمگیر خدمات الكترونیكی دولت باشیم.
** مشكل كمبود و افزایش قیمت نهاده ها برای مرغداران، رشد 64 درصدی ارز آوری شیلات، شوری آب كارون و تقاضا جهت اصلاح قوانین منابع طبیعی جهت جلوگیری از تصرف و تخریب عرصه های طبیعی نیز از مهمترین اخبار بخش كشاورزی بودند.
– هدایت اصغری مدیر عامل اتحادیه مرغ تخم گذار كشور گفت: كمبود و افزایش چند برابری قیمت نهاده ها در بازار، مرغداران را در تامین نهاده های ضروری با مشكلاتی مواجه كرده است.
وی با بیان این كه، هم اكنون قیمت سویا و ذرت در بازار افزایش زیادی داشته است، افزود: طی چند ماه گذشته نرخ سویا در هر كیلوگرم حدود 480 تومان بوده كه هم اكنون این محصول با قیمتی بیش از 1300 تومان در هر كیلوگرم به فروش می رسد.
– سید رحمت الله پریچهر مدیر كل امور میوه های گرمسیری و سردسیری وزارت جهاد كشاورزی گفت: با توجه به وضعیت مساعد آب و هوای سراسر كشور، پیش بینی می شود امسال بیش از 17 میلیون تن محصولات باغی در كشور تولید شود.
وی افزود: این میزان سال گذشته حدود 16.5 میلیون تن بوده است كه امیدواریم با ادامه روند شرایط مطلوب آب و هوایی تولید این محصولات افزایش یابد.
– احمد فاضلیان رییس دادگستری استان گلستان گفت: هم اكنون 90 درصد اراضی منابع طبیعی استان گلستان دارای سند مالكیت است و مابقی پرونده ها در دستگاه قضایی این استان در دست رسیدگی قرار دارد.
– حسن حبیب نژاد مدیر كل شیلات مازندران گفت: طی دو سال اخیر، ارز آوری محصولات شیلاتی رشد 64 درصدی داشته است.
وی افزود: سال گذشته چهار هزار و 594 تن محصولات شیلاتی از استان مازندران به ارزش اقتصادی 13 هزار و 798 دلار به خارج از كشور صادر شد.
– نسیم صادقی رییس هیات مدیره و مدیر عامل شركت توسعه نیشكر و صنایع جانبی خوزستان گفت: سال گذشته شوری آب كارون و اراضی پایین دست باعث كاهش بیش از 10 درصدی تولید محصول نیشكر شد و ادامه این روند لطمه جبران ناپذیری به تولید شكر استان خوزستان وارد می كند.
– با تصویب و ابلاغ سازمان شیلات ایران فصل صید ماهی شمال كشور تا پایان روز سه شنبه 22 فروردین ماه سال جاری تمدید شد.
– احمد فاضلیان رییس دادگستری استان گلستان گفت: هم اكنون اصلاح قوانین منابع طبیعی جهت جلوگیری از تصرف و تخریب عرصه های طبیعی، ضروری ترین نیاز سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری كشور است.
وی افزود: قوانین موجود مربوط به 40 سال پیش است كه در زمان خود بسیار كارآمد بوده و بخش زیادی از اراضی منابع طبیعی توسط این قوانین رفع تصرف شده است
– علی احسان ظفری رییس هیات مدیره یك واحد صنایع لبنی با بیان اینكه هم اكنون این صنایع از وضعیت مطلوبی برخوردار نیست، گفت: عدم گشایش اعتبار و افزایش قیمت مواد اولیه، صنایع لبنی را با مشكل تهیه مواد اولیه با قیمت مناسب مواجه كرده است.
وی افزود: افزایش قیمت مواد اولیه صنایع لبنی به دلیل نوسانات قیمت ارز و عدم گشایش اعتبارات بانكی طی 50 سال گذشته بی سابقه بوده است.
– یداله صادقی رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران گفت: نرخ كنونی تخم مرغ با نظر وزارت جهاد كشاورزی و بر اساس میانگین هر كیلوگرم دو هزار و 550 تا 600 تومان اعلام شده و عرضه می شود .
با بیان اینكه هم اكنون در عرضه تخم مرغ ، با مشكلی مواجه نیستیم و تولید كننده نیز از مازاد تولید خود خبر می دهد ، گفت : با این وجود تولید كننده مدعی است كه قیمت كنونی پایین است
ایرنا
true
true
https://parsipress.ir/?p=662
true
true