true
مشاور وزیر نیرو با بیان اینکه استفاده از انرژیهای نو در کشور کمتر از 10 درصد است، گفت: در سال جاری کمیتهای مشترک با دانشگاههای معتبر تشکیل شده تا سخت افزارهای بومی مربوطه تولید شود.
محمد پیر علی با اشاره به رویکرد وزارت نیرو به منظور توسعه و استفاده از انرژیهای نو در کشور اظهار داشت: یکی از رویکردهای اخیر این وزارتخانه در راستای توسعه انرژیهای نو مربوط به بخش صنعت و مصرف خانگی است که در این راستا در سالهای اخیر نیز تلاشهای زیادی صورت گرفته است.
وی ادامه داد: در گذشته به انرژیهای نو به عنوان یک کالای لوکس نگاه میشد اما در حال حاضر به عنوان یک ضرورت برای کشور محسوب شده که باید به عنوان برنامه عملیاتی در بخشها و صنایع مختلف اجرا شود.
مشاور وزیر نیرو با بیان اینکه رشد مناسبی در زمینه استفاده از انرژیهای نو وجود ندارد تصریح کرد: برخلاف ظرفیتها و پتانسیلهای زیادی که در رابطه با استفاده این انرژیها در کشور وجود دارد ارزیابی از روند توسعه آن مناسب نبوده و در حوزه تصمیمسازی و اجرای آن در بخش دولتی و خصوصی مساعد نیست.
به گفته پیر علی، در حال حاضر استفاده از انرژیهای نو در بخشهای مختلف مصرفی کمتر از 10 درصد است که در راهبردها قرار است براساس برنامه پنجم توسعه کشور این میزان به بیش از 10 درصد برسد.
وی در خصوص موانع زیرساختی و سختافزاری اجرایی کردن این رویکرد بیان داشت: یکی از مشکلات در حوزه زیرساخت است که بسیاری از مواد آن وارداتی بوده اما تلاشهای جدی به منظور بومیسازی و استفاده از توان علمی کشور در این زمینه انجام شده است.
این مقام مسئول یادآورد شد: طی دو سه سال گذشته تاکنون در حوزه دانشگاه و صنعت موانع بررسی شده تا بتوان در این زمینه تولیدات بومی داشته باشیم.
مشاور وزیر نیرو با بیان اینکه به منظور واردات مواد اولیه استفاده از انرژیهای نو صرفه اقتصادی وجود ندارد، عنوان کرد: تعاملات زیادی با دانشگاههای مطرح کشور انجام شده و کمیتههایی در این زمینه مشغول بررسی و ارزیابی شرایط برای تولیدات بومی هستند.
پیرعلی تأکید کرد: در سال جاری چند کمیته ایجاد شده که یکی از این کمیتهها مربوط به توسعه انرژیهای نو در کشور است.
true
true
https://parsipress.ir/?p=2242
true
true