×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

false
true
true

مسئول حوزه نمايندگي ولي فقيه در سازمان جهادکشاورزي آذربايجان شرقي گفت: ماه محرم فرصتی مغتنم برای تبیین قیام سید وسالارشهیدان برای تمامی محبان اهل بیت عصمت وطهارت، بخصوص نسل جوان ایران اسلامی به شمارمی آید.

 حجت الاسلام والمسلمین مجیدنجفی در جمع عزاداران جهادی که به مناسبت ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان حضرت ابا عبداله الحسین (ع) برگزارشده بود گفت: عاشورا یادآور قیام خونین سرور شهیدان حسین بن علی(ع) است که با قیام‌ خود و یاران اندکش، بکالبد بی‌جان اسلام جان بخشیده و بوستان افسرده و نهال پژمرده اسلام را، با خون خود و یارانش با طراوت ساخت و برای همیشه سرسبز و پرثمر نمود.
وی با بیان اینکه محرم نام اولین ماه از ماههای قمری است افزود: در علت نامگذاری آن به محرم آمده است، به جهت وضعیت زندگی مردمان قدیم، جنگ و خون ریزی بسیار در این ماه به وقوع می پیوست و این امر سبب شد که به فکر چاره افتاده و از جمله کارهایی که در این باره انجام شد، مقرر گشت در برخی از ماههای سال به صورت کلی جنگ و خونریزی ممنوع و حرام اعلام گردد و همگان متعهد شوند که در این ماهها از هرگونه جنگ و درگیری خودداری کنند و این سنت را سالها و قرنها رعایت می کردند، اما وقتی زمامداران اموی بر اریکه حکومت نشستند بسیاری از ارزشهای پذیرفته شده و مفید را زیر پا نهادند از جمله در زمان یزیدبن معاویه حرمت جنگ در ماه محرم را نادیده گرفته و فرزند رسول خدا(ص)حسین بن علی(ع) رابه شهادت رساندند. امام رضا (ع) در این باره فرمود: «محرم ماهی است که در جاهلیت حرمت آن را نگه می داشتند و در آن نمی‏جنگیدند. اما این امت نه حرمت این ماه را درک کردند و نه حرمت پیامبرشان را نگه داشتند، چرا که در این ماه ذریه و فرزندان پیامبر(ص) را کشتند و زنان و فرزندان ایشان را به اسارت درآوردند. در سال 61 هجری قمری وقتی کاروان امام حسین(ع) وارد کربلا شد سی هزار سپاهی تا دندان مسلح یزید او را به محاصره درآوردند و در روز دهم محرم آنها را به شهادت رساندند و اموال شان را غارت و فرزندان و زنان شان را اسیر کردند.
مسئول حوزه نمايندگي ولي فقيه در سازمان در بخش دیگری از سخنان خود گفت: امام حسين (ع) در سوم شعبان سال چهارم هجري در مدينه به دنيا آمد و رسول خدا (ع) نام اين فرزند زهرا (س) را حسين نهاد. وي مورد علاقه شديد پيامبر خدا(ص) بود و آن حضرت دربارة او فرمود: «حسين مني و انا من حسين….» و در آغوش پيامبر بزرگ شد. هنگام رحلت رسول خدا، شش ساله بود در دوران پدرش علي بن ابي طالب (ع) نيز از موقعيت والايي برخوردار بود، علم، بخشش، بزرگواري، فصاحت، شجاعت، تواضع، دستگيري از بينوايان، عفو و حلم و …. از صفات برجسته اين حجت الهي بود. در دوران خلافت پدرش در كنار آن حضرت بود و در سه جنگ جمل، صفين و نهروان شركت داشت.
حجت الاسلام والمسلمین نجفی همچنین اضافه کرد: پس از شهادت پدرش كه امامت به حسن بن علي (ع) رسيد همچون سربازي مطيع رهبر و مولاي خويش و همراه برادر بود پس از انعقاد پيمان صلح امام حسن (ع) با معاويه حاكم شام، با برادرش و بقيه اهل بيت (ع) از كوفه به مدينه آمدند. با شهادت امام مجتبي (ع) در سال 49 يا 50 هجري، بار امامت به دوش سيدالشهدا قرار گرفت. در آن دوران ده ساله كه معاويه بر حكومت مسلط بود، به روایت اسناد تاریخی، امام حسين (ع) همواره يكي از معترضين سرسخت نسبت به سياستهاي معاويه و دستگيريها و قتلهاي او بوده است. اصحاب شهادت طلب و با وفاي وی در قیام عاشورا، نمونه بارز آگاهي، ايمان، شجاعت و فداكاري بودند. آنان كه در ركاب سيدالشهداء به فيض شهادت رسيدند جمعي از بني هاشم بودند، جمعي دیگر از مدينه با آن حضرت آمده بودند، ‌برخي در مكه در طول راه به وي پيوستندو برخي هم از كوفه توانستند به جمع آن حماسه سازان شهيد بپيوندند. كساني هم در راه نهضت حسيني، پيش از عاشورا شهيد شدند،‌كه آنان نيز جزء اصحاب او به شمار مي آيند. مدت قيام امام حسين (ع) از روز امتناع از بيعت با يزيد تا روز عاشورا 175 روز طول كشيده است.
وی در بخش پایانی سخنان خود افزود: محرم و صفر فرصتی برای بصیرت بخشی به جامعه است که باید به خوبی از آن بهره گرفت وعدالت اجتماعی، ولایتمداری و توجه جدی به مبانی اعتقادی از جمله درس هایی است که باید از محرم و صفر آموخت زیرا، اعتقاد به ارزش های اسلامی سبب شکست دشمنان اسلام و انقلاب شده و باید تلاش کرد فرهنگ عاشورایی را در جامعه نهادینه کرد و با توسل به فرهنگ ناب عاشورایی است که ایران اسلامی توانسته است با پیروی از رهبر ولایی، در تمامی صحنه های حساس و سرنوشت ساز میهن اسلامی، با قدرت دشمنان قسم خورده انقلاب را خوار و ذبون نماید و با نهادینه شدن این فرهنگ است که نسل جوان انقلاب، خواهد توانست پاسداری توانمند و پر شور در توسعه فرهنگ ناب اسلام در تمامی عرصه های اجتماعی باشد.
این مراسم، با نوجه سرایی تنی چند از مداحان اهل بیت عصمت و طهارت به انتها رسید.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false