×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

false
true
true

مدير مركز هنرهاي نمايشي حوزه هنري گفت:وضعيت سينما متفاوت است اما در تئاتر قطعا چنين نخواهد بود.

در این نشست با بیان این كه مركز هنرهای نمایشی حوزه هنری با مركز هنرهای نمایشی وزارت ارشاد تشابهات و اختلاف هایی دارد، گفت: هر دو مركز تولیت هنر نمایشی را دارند، اما مركز هنرهای نمایشی حوزه هنری همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی و با هدف تبیین و تبلیغ این انقلاب تاسیس شده و انتظاری كه از این تئاتر می رود نیز تئاتر انقلابی است.
وی ادامه داد: كسانی كه با ما همكاری می كنند هم باید متخصص در تئاتر باشند و هم اهداف حوزه هنری را در نظر بگیرند. درصد زیادی از مخاطبان تئاتر خانواده تئاتر هستند و تئاتر ما نیاز به مخاطب دارد وسعی ما نیز این است كه با وضعیت موجود بتوانیم مخاطب عام را به تئاتر بیاوریم.

او یكی از راهكارهای مركز هنرهای نمایشی را برای جذب مخاطب عام، راه اندازی دفتر تئاتر كاربردی عنوان كرد و گفت: در كشور ما به تئاتر كاربردی به جزء در حوزه های پژوهشی چندان پرداخته نشده است و در حوزه هنری از همین هفته اجراهای تئاتر كاربردی شروع شده است و در روزهای 5 شنبه، جمعه و شنبه ساعت 6 بعد از ظهر در حوزه هنری برگزار می شود.
مدیر مركز هنرهای نمایشی حوزه هنری با بیان این كه اولویت این مركز موضوع خانواده است، گفت: موضوع خانواده محوری است كه حوزه هنری به عنوان برنامه نخست در نطر دارد كه در نمایش ها پی گیری كند و به آن بپردازد.
وی افزود: دومین كاری كه امسال از سوی مركز هنرهای نمایشی انجام شده است چاپ و انتشار ماهنامه “صحنه ماه” است كه در برگیرنده فعالیت های مراكز استانی در بخش تئاتر حوزه هنری است و 15 هر ماه منتشر می شود كه در كنار آن فصل نامه صحنه نیز منتشر می شود.
وی همچنین از آغاز به كار سایت صحنه خبر داد و گفت: این سایت تحلیلی خبری با آدرس (www.hhsahneh.ir – ) قصد دارد تا اخبار مربوط به تئاتر حوزه هنری مركز و استان ها و خبرهای دیگر مربوط به این حوزه را پوشش دهد.
امینی با تاكید بر این كه هنوز در فضای دانشگاه حضور دارد و ارتباطش قطع نشده است، عنوان كرد: در همین مركز هنرهای نمایشی هم به سمت دانشگاهیان رفته ام و البته عمده افرادی كه با ما همكاری می كنند دانش آموخته های این حوزه هستند و در همین راستا در حال حاضر نمایش “كلمات و مرد” به نویسندگی و كارگردانی مهدی مشهور پس از اجراهای موفق در فستیوال های معتبر خارج از كشور در حوزه هنری به نمایش گذاشته شده است.
وی با اشاره به فعالیت دو تماشاخانه ماه و مهر در حوزه هنری گفت: نمایش هایی كه در تماشاخانه مهر برگزار می شود به دلیل فضای بیشتری كه در اختیار داریم مخاطبان عام را نیز در بر می گیرند و تماشاخانه ماه نیز با توجه به فضای كمتری كه دارد آثار تجربی را هم در اجراهای خود قرار می دهد.
مدیر مركز آفرینش های ادبی گفت: حوزه هنری با توجه به اهداف خود قصد دارد تا به كشف استعدادهای جوان بپردازد و این كار را هم در برنامه های مختلف و هم در جشنواره تئاتر ماه انجام می دهد و 70 درصد هنرمندان شركت كننده در این جشنواره جوان ها هستند.
امینی درباره برنامه های پیش روی مركز هنرهای نمایشی حوزه هنری نیز گفت: یكی از مهمترین برنامه هایی كه قصد انجامش را داریم برگزاری همایش سراسری تئاتر بچه های مسجد است كه این برنامه اشاره به كانون ها و نهادهای فرهنگی و هنری مساجد دارد.
او ادامه داد: مركز هنرهای نمایشی با همكاری مراكز فرهنگی مساجد قصد دارد كه این همایش را برگزار كند و به جهت فرآیند مهور بودن آن می تواند به نفع تئاتر كشور باشد و نیروهای جدیدی را وارد عرصه تئاتر كند و همچنین قصد داریم این همایش را به گونه ای دیگر با كانون فرهنگی زندان ها نیز برگزار كنیم.
وی همچین از راه اندازی باشگاه تماشاگران خبر داد و گفت: این باشگاه فرهنگی را به مانند نهادهای دیگری همچون مجموعه تئاتر شهر راه اندازی خواهیم كرد و همچنین برگزاری جلسات نقد و بررسی (نقد نمایش های روی صحنه و نقد كتاب)، برگزاری جلسات نمایشنامه خوانی، برگزاری رادیو تئاتر، برگزاری نشست های علمی-پژوهشی به صورت ماهانه با حضوراساتید، كارشناسان و صاحب نظران از دیگر برنامه های حوزه است.
امینی افزود: برنامه “صحنه در رمضان” با محوریت اجرای تئاتر و با همكاری مراكز استان های حوزه هنری نیز از دیگر برنامه هایی است كه در ماه رمضان توسط این مركز انجام می شود و استان های مختلف اجراهای خود را متناسب با مناسبت ها به روی صحنه می برند.
مدیر دفتر مركز هنرهای نمایشی حوزه هنری همچنین محور مهم دیگر این مركز را تئاتر كودك و نوجوان دانست و عنوان كرد: مركز تئاتر كودك و نوجوان با مدیریت آقای دولت آبادی قصد دارد برنامه های متنوعی در این راستا ارائه دهد و یكی از اولین برنامه های این دفتر مسابقه نمایشنامه نویسی به نام “استعدادهای تازه” است.
او درباره جشنواره تئاتر ماه نیز با اشاره به تجربه هایی كه در برگزاری جشنواره تئاتر فجر داشته است، خاطرنشان كرد: در تئاتر فجر به عده زیادی از شركت كنندگان در ابتدا امید میدادیم و بعد در مرحله بازبینی بسیاری از آن ها حذف میشدند و در تئاتر ماه فراآیندی كه عریف شده این است كه از ابتدا كه آثار خوانده می شود تعدادی از متن های قوی تر انتخاب شوند و شركت كنندگان از ابتدای جشنواره تكلیف خود را بدانند و جشنواره بتواند تولید محور باشد و حاصل تمرین گروه ها در جایی به ثمر بنشیند.
وی ادامه داد: برای هر 3 استان یك دانش آموخته با تجربه تئاتر تعیین كرده ایم تا در چند نوبت به استان ها اعزام شود و پس از انتخاب آثار قوی تر برای بازبینی به مناطق ارسال شوند و از 3 كاری كه انتاب می شود 2كار به منطقه می آید و یك كار در صورت داشتن شایسگی لازم به اجرای عمومی در می آید.
وی همچنین از ارائه فرآخوان دهمین جشنواره ماه در روز اختتامیه جشنواره نهم خبر داد.

مدیر مركز هنرهای نمایشی حوزه هنری در پاسخ به پرسشی درباره شیوه نظارت بر آثار تئاتری حوزه با توجه به اینكه در بخش سینما،‌حوزه هنری نظارت جداگانه‌ای اعمال می‌كند توضیح داد: وضعیت سینما متفاوت است اما در تئاتر قطعا چنین نخواهد بود. ما می‌توانیم میزبان تعداد محدودی اثر باشیم. معمولا نظارت‌های داخلی ما با ارشاد منافاتی ندارد و تا به حال مشكلی پیدا نكرده‌ایم. از سال آینده هم تلاش می‌كنیم هم نظارت و هم ارزشیابی طوری باشد كه مورد تایید وزارت ارشاد قرار بگیرد.

وی در بخش دیگری از این نشست از برپایی شكل متفاوت جشنواره تئاتر ماه یاد كرد و افزود: سال گذشته كه دبیری جشنواره تئاتر فجررا بر عهده داشتم اعلام كردم با این شیوه دیگر دبیری هیچ جشنواره‌ای را نمی‌پذیرم. چرا كه این شیوه هدر دادن زمان، مكان، امكانات مالی و باعث ایجاد دلسردی میان جوانان است بنابراین در جشنواره ماه می‌كوشیم جشنواره‌ای تولید محور برگزار كنیم و الگوهای تازه‌ای برای جشنواره‌ها ارائه دهیم.

امینی در ادامه این نشست درباره شكل همكاری جشنواره تئاتر فجر كه امسال دبیری آن را سعید كشن فلاح بر عهده دارد با جشنواره تئاتر ماه توضیح داد: قرار است فرآیند حضور كارهای تولید شده در حوزه و جشنواره ماه در جشنواره تئاتر فجر تسهیل شود. در حالی كه در شكل قبلی آثار شركت كننده در جشنواره ماه نمی‌توانستند در جشنواره فجر به صحنه بروند.

مدیر مركز هنرهای نمایشی حوزه هنری در پاسخ به پرسشی درباره چگونگی حمایت از آثاری كه در تالارهای حوزه اجرا می‌شوند توضیح داد: بحث مالی ما با وزارت ارشاد متفاوت است اما تا حد امكان تلاش می‌كنیم از گروه‌ها حمایت كنیم و با آن‌ها قرارداد ببندیم. از سوی دیگر معاون هنری هم اعلام كرده شورای حمایت از كارهای حوزه هم حمایت خواهد كرد.

وی در پاسخ به پرسشی دیگر درباره میزان بودجه هنرهای نمایشی گفت: هنوز بودجه برای ما مشخص نشده اما مدیران حوزه گفته‌اند امسال همه فعالیت‌های تئاتری مورد حمایت است.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false