true
رييس سازمان نظام صنفي كشاورزي كشور، اظهار كرد: متاسفانه كشاورزان هميشه از دريافت قيمت تمام شده و سود متعارف محروم هستند.
“سيد موسي رهنمايي” با بيان اينكه افزايش قيمت خريد تضميني گندم چندان قابل توجه نبوده است، گفت: اگر به شكل ريشهاي موضوع را بررسي كنيم، كشاورزان هميشه از دريافت قيمت تمام شده و سود متعارف محصولات خود اعم از گندم، شير و ساير محصولات كشاورزي و دامي محرومند و اين جرياني است كه هميشه تداوم داشته است.
رييس سازمان نظام صنفي كشاورزي كشور يكي از دلايل آن را صنفي عمل نكردن كشاورزان خواند و افزود: در حالي كه در دو سال اخير بخش كشاورزي تنها بخشي بود كه به بهترين نحو هدفمندي يارانهها و حذف حاملهاي انرژي را پذيرفت، به اين اميد كه بعد از گذشت اين زمان به فضاي آزاد اقتصادي برسد و تمام محصولات را با قيمت تمام شده دريافت كند اما امروز اين اتفاق محقق نشد.
وي تاكيد كرد: بايد دستگاههاي تخصصي مانند جهاد كشاورزي حضوربهتري داشته باشند اما امروز متاسفانه شاهد حضور ساير دستگاهها هستيم؛ جهاد كشاورزي بايد با اقتدارتر ورود پيدا كند و تصميمگيران محصولات كشاورزي كه متوليان اين حوزه نيستند، كنارهگيري كنند زيرا دستگاه تخصصي، هزينهها را ميداند و بر مشكلات توليدكننده اشراف دارد.
رهنمايي با اشاره به اينكه برمبناي محاسبات كشوري، قيمت تمام شده فعلي گندم 1.5 برابر قيمت تعيين شده است، ادامه داد: اصل واردات و صادرات را در كشور بايد يك دستگاه تخصصي كنترل كند كه در حوزه كشاورزي، وزارت جهاد كشاورزي مسوول آن است تا به اندازه نياز واردات كنند و تلاششان معطوف به صادرات باشد و بايد حمايت از توليد داخل نيز صورت گيرد اما در حال حاضر افراد ديگري دخالت دارند.
رييس سازمان نظام صنفي كشاورزي كشور به حضور بخش خصوصي اشاره كرد و افزود: بخش خصوصي ضرورت اجتنابناپذيري است اما ورودش بايد تحكمانه نباشد.
وي به جولان دلالان اشاره كرد و افزود: متاسفانه بخش عظيم مشكلات بخش كشاورزي، دلالان هستند به عنوان مثال در يك پروسه شش ماهه تخمه آفتابگردان كه توليد ميشود، 600 تومان كشاورز ميفروشد و در يك آب و نمك و حرارت به 4000 تومان به دست مصرف كننده ميرسد؛ در واقع اختلاف از توليد تا مصرفكننده بسيار است كه گاهي اوقات دلالان در مسير هستند و گاهي افرادي كه خدمات ارائه ميكنند.
رييس سازمان نظام صنفي كشاورزي كشور به شبكه تعاون روستايي اشاره كرد و افزود: اين شبكه، شبكهاي ارزشمند است كه با اصلاحاتي ميتوان از پتانسيلهاي آن بهره برد به عنوان مثال اصلاح در مديريت شبكه، حضور افراد مجرب و برنامهريزي در اين راستا كارساز است.
رهنمايي در ادامه يكي از وظايف نظام صنفي را دفاع از حقوق كشاورز دانست و افزود: كشاورزان مجدانه در مجامع شركت كنند و بدانند كه در تمام كشورهاي مترقي خود بهرهبرداران تصميمگيرنده هستند.
true
true
https://parsipress.ir/?p=1466
true
true