×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

false
true
true

به گفته مسئولان فولاد کاوه جنوب که از بزرگترین سرمایه‌گذاری‌های بنیاد مستضعفان در زمینه فولاد کشور است، این شرکت در سال جاری با سرمایه 250 میلیارد تومانی وارد بورس یا فرابورس می‌شود.

به گفته وی سهام بعد از عرضه خرد سهام این شرکت درباره فروش بلوکی تصمیم گیری خواهد شد.
در جریان بازدید روز گذشته رئیس، معاون و مدیران سازمان بورس، مدیرعامل و معاونان شرکت بورس، نماینده فرابورس،کارگزاران و جمعی از مدیران بنیاد مستضعفان و مسئولان هلدینگ صنایع معدنی کاوه پارس از شرکت فولاد کاوه جنوب کیش (مستقر در بندرعباس)، از برنامه ورود به بورس یا فرابورس این شرکت خبر داده شد.
*لزوم افزایش توجه ایمیدرو و سازمان بورس به صنعت فولاد
براساس این گزارش، بعد از انجام بازدید از محل کارخانه ، محمد اتابک مدیرعامل هلدینگ صنایع معدنی کاوه پارس (وابسته به بنیاد) در جمع حاضرین و خبرنگاران اظهار داشت: شرکت فولاد کاوه جنوب کیش یکی از14 شرکت حاضر در هلدینگ کاوه پارس است که 51 درصد از سهام آن در اختیار این هلدینگ و باقی از آن سرمایه گذاری سینا و بنیاد مستضعفان است.
وی با بیان اینکه فولاد جزءصنایع مادر و ازشاخص‌های پیشرفتگی کشور به شمار می‌رود ادامه داد:طی سال‌های
اخیر مجموعه صنعت فولاد از لحاظ کمی و کیفی ارتقاء یافته و در مرتبه تولید‌کنندگان مطرح دنیا قرار گرفته ولی اگر به چرخه تولید و صنایع بالادستی بیشتر توجه شود شاید وضعیت بهتری به وجود آید. در این میان عمده محدودیت‌ها مربوط به بخش معدن است.
به گفته اتابک صنعت فولاد از اشتغال‌زا‌ترین صنایع کشور بوده و همه به این صنعت توجه ویژه‌ای دارند.بنابر این در صورت افزایش توجه ایمیدرو و سازمان بورس به فولاد و تکمیل شدن چرخه تولید، قابلیت‌های این صنعت بیش از گذشته خواهد بود.
* گزارش عملکرد شرکت توسط مدیرعامل
در ادامه این جلسه محمد‌رضا بنی‌اسدی مدیرعامل این شرکت با بیان اینکه فولاد کاوه جنوب از سال 86 تأسیس و از اول سال 87 گشایش اعتبار برای مرحله اول زنجیره و تولید 935 هزار تن شروع شده توضیح داد:فرایند تولید آزمایشی در این مجتمع از آبان سال گذشته شروع شده و مقرر است در هفته دولت افتتاحیه رسمی تولید دو نوع از محصولات انجام شود.
وی با بیان اینکه این شرکت یکی از بزرگترین سرمایه‌گذاری‌های بنیاد مستضعفان در حوزه صنایع مادر در زمینه فولاد کشور است خاطر نشان کرد:عملیات احداث این شرکت با برآورد سرمایه‌گذاری هزار میلیون یورویی در منطقه ویژه اقتصادی خلیج‌فارس در بندرعباس آغاز شده است.
به گفته وی این شرکت در برگیرنده یک مجتمع تولید فولاد شامل واحد گندله سازی با ظرفیت 5 هزار تن طی فاز دوم (که دو ماه دیگر شروع و تا 4 سال دیگر وارد مدار می‌شود)، دو واحد تولید آهن اسفنجی با ظرفیت یک میلیون و 856 هزار تن در سال در فاز اول و افزایش ظرفیت به 2.2 میلیون تن در سال در فاز دوم با هزینه 250 میلیون تومانی، واحد فولاد سازی به ظرفیت 1.2 میلیون تن در سال در فاز اول و افزایش ظرفیت به 2.4 میلیون تن در فاز دوم که در پایان 92 به بهره‌برداری می‌رسد،واحد نورد محصولات طویل به ظرفیت 2.5 میلیون تن در سال در فاز دوم ، نیروگاه برق 500 مگابایتی در فاز دوم و تأسیسات جانبی شامل آب‌شیرین کن و غیره بوده که در زمینی به مساحت 170 هزار در دست احداث است.
این مقام مسئول دسترسی به کریدور‌های انرژی،حمل و نقل ریلی، جاده‌ای و دریایی را از جمله شاخص‌های محل اجرایی این کارخانه دانست و ادامه داد:در فاز اول 1300 نفر و در فاز دوم جمعا 2 هزار و 600 نفر در این مجتمع فعال خواهند بود.سرمایه این شرکت 250 میلیارد تومان و سهامداران آن شامل هلدینگ صنایع معدنی کاوه پارس با 51 درصد و بنیاد مستضعفان و سرمایه‌گذاری سینا با 37 و حدود 11 درصدهستند.در گذشته هم 30 درصد از سهام این شرکت متعلق به ایمیدرو بود که در سال 87 واگذار شد.
بنی‌اسدی خاطر نشان کرد: از کل سرمایه‌گذاری‌ها 589 میلیون یورویی تاکنون 500 میلیارد تومان دریافت شده است. از این مبلغ 70 درصد از سوی سهامداران عمده و 134 میلیارد تومان معادل 30 درصد دیگر هم از بانک پاسارگاد وام گرفته شده است.
وی با بیان اینکه تاکنون 230 هزار تن آهن اسفنجی تولید شده به شرکت‌های فولادی بزرگ و کوچک فروخته شده خاطر نشان کرد: فاز دوم کارخانه تولید آهن اسفنجی با ظرفیت 928 هزار تن در سال مرحله نصب را به پایان رسانده و هم اکنون در مرحله راه‌اندازی است که از نیمه دوم سال به بهره‌برداری خواهد رسید.
وی گفت: این شرکت با تکمیل زنجیره تولید فولاد از گندله سازی تا مقاطع فولادی قصد دارد در برنامه پنجم توسعه کشور با تولید 2.5 میلیون تن فولاد، سهم 10 درصدی بازار فولاد کشور را دارا باشد.
*پاسخ مدیران به سئوالات فارس
در ادامه این جلسه، محمد اتابک مدیرعامل هلدینگ صنایع معدنی کاوه پارس و امین شیرکانی مدیرکل مالکیت سهام بنیاد مستضعفان به سئوالات فارس که در مورد آثار تحریم ها و هدفمند سازی یارانه ها،نرخ سود وام دریافتی از بانک پاسارگاد و دلیل عدم استفاده از اوراق مشارکت یا سایر ابزارهای مالی برای تامین منابع ،زمان ورود به بورس یا فرابورس و وجود رقبایی چون فولاد هرمزگان و صبا در بندرعباس بود ، پاسخ دادند.
اتابک توضیح داد: در حالی از طریق تاسیس یک شرکت موفق به دور زدن تحریم ها و تهیه تجهیزات شده ایم که اجرای قانون هدفمند سازی یارانه ها در حوزه فولاد بسیار تاثیر گذار بوده و در تولید و حاشیه سود شرکت ها نقش دارد. به همین دلیل و با توجه به کاهش حاشیه سود، هرچند انتشار اوراق مشارکت از راه های تامین منابع مناسب نیست اما برای آن اقدام کرده ایم.
وی با بیان اینکه متاسفانه نرخ سود وام دریافتی پایین نی
ست، ادامه داد: این درحالی است که در هیچ کجای دنیا تامین منابع مالی به صورت 70 درصد سهامداران و 30 درصد تسهیلات بانکی که فشار زیادی بر گرده سرمایه گذاران وارد می کند ، مرسوم نیست و شرکت های تولیدی از منابع مالی به طور خاص بهره مند نبوده و مشابه وام های دیگر ، تسهیلات می گیرند که در دراز مدت خطرناک است.
این مقام مسئول در مورد وجود رقبای فولادی در بندر عباس برای فولاد کاوه جنوب هم توضیح داد: با توجه به واردات 10 میلیون تنی فولاد ، کشور ما به این حجم از فولاد نیاز دارد. بنابراین مشکلی در وجود رقبا در منطقه نیست.
اتابک در مورد ارزبری تجهیزات وارداتی هم خاطر نشان کرد: برای کاهش ارزبری در تامین و انتقال تجهیزات مورد نیاز فولاد کاوه ، از طریقی تجهیزات فاز دوم این شرکت به کشور وارد و توسط یک شرکت داخلی در حال انجام است.
*فولاد کاوه جنوب امسال بورسی یا فرابورسی می شود
شیرکانی هم در مورد برنامه ورود این شرکت به بورس یا فرابورس توضیح داد: پذیرش این در بازار سهام از سال گذشته پیگیری شده و جلساتی هم با مسئولان فرابورس برگزار و مدارک و صورت های مالی حتی 9 ماهه هم ارایه شده و قرار است بعد از برگزاری مجمع سالانه ایی در 31 تیر ، صورت های مالی به همراه بودجه و سایر مدارک به سازمان بورس ارسال شود تا در مورد حضور این شرکت در بورس یا فرابورس تصمیم گیری و این شرکت در سال جاری وارد بازار سهام شود.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false