true
معاون امور هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در اولين نشست خود با اهالی رسانه، از فعاليتهاي انجام شده اين معاونت در حوزه های تجسمي، موسيقي، تئاتر، مد و لباس در سال 90 و همچنین برنامههاي اين مجموعهها در سال جاري سخن گفت.
به گزارش خبرنگار اکوپارس صبح امروز- 21 فروردين ماه حميد شاهآبادي در یک نشست خبری که در تالار وحدت برگزار شد به فعاليت انجام شده حوزههاي معاونت امور هنري در سال 90 پرداخت و افزود: ما در هر 5 حوزه معاونت امور هنري فعاليتهاي بيشماري داشتيم و سال پرتوان و پرتحركي را پشت سر گذاشتيم كه اميدواريم در سال 91 نيز همچنان اين وضعيت ادامه داشته باشد.
او سپس به فعاليت انجام شده حوزههاي معاونت امور هنري در سال 90 پرداخت و افزود: ما در هر 5 حوزه معاونت امور هنري فعاليتهاي بيشماري داشتيم و سال پرتوان و پرتحركي را پشت سر گذاشتيم كه اميدواريم در سال 91 نيز همچنان اين وضعيت ادامه داشته باشد.
او سپس به فعاليت انجام شده حوزههاي معاونت امور هنري در سال 90 پرداخت و افزود: ما در هر 5 حوزه معاونت امور هنري فعاليتهاي بيشماري داشتيم و سال پرتوان و پرتحركي را پشت سر گذاشتيم كه اميدواريم در سال 91 نيز همچنان اين وضعيت ادامه داشته باشد.
معاون امور هنري درباره برنامههاي حوزه «هنرهاي تجسمي» در سال گذشته توضيح داد: چهار دوسالانه بزرگ را برگزار كرديم و در كنار آن نمايشگاههاي بيشمار داخلي و خارجي را شاهد بوديم. اعزام هنرمندان به فستيوالهاي معتبري چون ونيز و برپايي نمايشگاههايي چون «تروريسم»،«رسم رهايي» و … نيز از فعاليتهاي فوق برنامه در اين حوزه بود.
شاهآبادي همچنين به استقبال تماشاگران از نمايشگاه عكس «جمهوري اسلامي ايران اقتدار و پيشرفت» در كشورهاي دنيا اشاره كرد و افزود: علاوه بر اين اتفاقها بحث امانتسپاري آثار موزه هنرهاي معاصر تهران را در دست داشتيم كه قطعا امسال نيز پي گرفته خواهد شد.
او درباره برنامههاي انجام شده در حوزه «هنرهاي نمايشي» نيز گفت: علاوه بر برگزاري جشنوارههاي متعدد در طول سال 90 كه بدون استثنا در قياس با سالهاي گذشته از ارتقاي كمي و كيفي برخوردار بودند، جشنوارههاي تئاتر خياباني، صاحبدلان و … را شاهد بوديم.
به گفته معاون هنري وزارت ارشاد، در سال 90 بيش از 4 هزار و 172 عنوان نمايشي را در كل كشور پذيرا بوديم و علاوه بر آن طرح استقرار گروههاي تئاتري با حضور 557 گروه آغاز شد و 611 گروه توانستند پروانه موقت و كمك هزينه بگيرند.
شاهآبادي در همين زمينه توضيح داد: براي طرح استقرار گروههاي تئاتري دفتر ويژهاي ايجاد شد و مدير اين طرح به تمامي استانها سفر كرد تا نهايتا پرونده اين اجراها به تهران رسيد و بخش زيادي از آنها طي اسفندماه جاري مورد بررسي قرار گرفت.
او همچنين از اجراي 350 عنوان تئاتر خياباني در سال گذشته خبر داد و اظهار كرد: جمعيت هنرمندان در اين حوزه بسيار قابل توجه است و خوشبختانه شعب انجمن هنرهاي نمايشي فعالتر از گذشته در اين عرصه فعاليت داشتند، همچنين 19 كتاب جديد در كنار فصلنامه تئاتر و نمايش در اين حوزه تدوين و توليد شد.
معاون امور هنري در ادامه سخنان خود به فعاليتهاي «موسيقي» در سال 90 اشاره كرد و افزود: يك اقدام خوب و كيفي در حوزه توليد آلبومهاي موسيقي و اجراي صحنهاي و حمايت از اجراهاي سنتي داشتيم و در كنار آن به هدفمند كردن موسيقي پاپ پرداختيم. صيانت از موسيقي ملي نيز يكي از ماموريتهاي اصلي ما در اين حوزه است.
به گفته شاه آبادي، شوراهاي موسيقي در هر پنج حوزه پاپ، كلاسيك سنتي، كلاسيك غربي، كودكان و مقامي تشكيل شد و برنامههايي را براي اجراي صحنهاي و مجوز آلبومها طراحي كرديم.اركستر موسيقي ملي نيز توانست در سال گذشته با اجراهاي خود اقبال جامعه موسيقي را جلب كند.همچنين سمفونيهاي جديدي در سال 90 توليد و اجرا شد.
او درباره فعاليتهاي بخش آموزش در حوزه معاونت هنري توضيح داد: خوشبختانه طي سال گذشته تاليف 9 كتاب را در دست داشتيم و علاوه بر آن به آموزش مهارتي استانها پرداختيم. اساتيد آموزشگاهها نيز طي سال گذشته كارتهاي صلاحيت خود را دريافت كردند و اعتبارسنجي آموزشگاهها در حال مطالعه است.
شاهآبادي درباره فعاليتهاي عرصه «مد و لباس» نيز به برگزاري جشنوراهها و نمايشگاههاي تخصصي اشاره كرد و گفت: نمايشگاه دايمي مد و لباس را پشت سر گذاشتيم و اولين شعبه آن را افتتاح كرديم كه اين اتفاق در سال 91 نيز ادامه پيدا خواهد كرد.
او همچنين به فعاليتهاي فرابخشي اين معاونت همچون برگزاري هفتههاي هنري استانها و هفتههاي هنر ايران در خارج از كشور پرداخت و از برپايي جشنوارههايي همچون كنگره جلوه جمال، جشنواره بصيرت و طواف و ولايت سخن گفت.
شاه آبادي در بخش ديگري از سخنان خود به برنامههاي معاونت امور هنري در سال 91 پرداخت و افزود: در عرصه هنرهاي تجسمي برپايي اكسپو و راهاندازي موسسه نگار را در دستور كار قرار دادهايم و شش دوسالانه نيز در برنامههاي ما قرار گرفته است كه حداقل چهار دوسالانه طي سال جاري برگزار خواهد شد.
او اضافه كرد: كتاب نگارخانهها را در سال جاري منتشر ميكنيم و اميدواريم در فرآيند تصويب بودجه سال 91 بتوانيم قانون يك دهم درصد را براي سالهاي آينده ادامه دهيم. چه بسا كه در حال حاضر تا پايان تيرماه امسال براي عملي شدن اين اتفاق فرصت داريم و اميدواريم همچنان در سال 91 اين بحث پيگيري شود ،زيرا بر فروش محصولات هنري توسط دستگاههاي دولتي تاكيد داريم.
شاهآبادي درباره برنامههاي حوزه هنرهاي نمايشي نيز گفت: بحث تئاتر سيار را همچنان در دستور كار قرار دادهايم زيرا استقبالي كه مردم از اين طرح در سال گذشته انجام دادند ما را بر توسعه جديتر اين بخش ترغيب كرد و به زودي برنامههاي آن را اعلام خواهيم كرد و اميدواريم همچنان مردم مشوق خوبي براي اين حوزه باشند.
او از استمرار طرح استقرار گروههاي هنري در سال 91 خبر داد و متذكر شد: به دنبال صدور پروانه دائم براي گروههاي تئاتري هستيم تا براي اولينبار اين گروهها صاحب بودجه ثابت شوند و قطعا اين اتفاق نويد بزرگتري براي حوزه تئاتر خواهد بود.
شاهآبادي پيگيري طرح «شبكه تئاتر خانگي» را از ديگر اقدامات سال 91 خواند و افزود: توليد تئاترهايي كه در سراسر كشور اجرا ميشود و ضبط آن به نحو حرفهاي را در دستور كار قرار دادهايم تا در داخل شبكه خانگي مستقل از شبكه نمايش خانگي سينما عرضه شود.اين طرح از يك سال و نيم گذشته در حال طراحي است و فرآيند توليد آن پيگيري ميشود تا با دستي پر شبكه تئاتر در خانه را پيگيري كنيم و بتوانيم شاهد حضور آن در جامعه باشيم.
معاون امور هنري همچنين از ادامه جشنواره موسيقي نواحي در سال 91 خبر داد و افزود: زمان اين جشنواره به دليل تخصصي شدن گروههاي اجرايي تغيير خواهد كرد. علاوه بر اين اتفاق در سال 91 جشنواره آلبومهاي برتر را كه از سال گذشته باقيمانده بود در دستور كار قرار داديم و مكتبخانههاي موسيقي را طبق وعده سال 90 اجرايي ميكنيم.
به گفته او، شوراي عالي اموزشگاههاي كل كشور امسال تشكيل ميشود و طرح اعتبارسنجي آموزشگاههاي هنري در دستور كار است. علاوه بر آن طرح استعدادسنجي كه مطالعات آن به پايان رسيده است اجرايي خواهد شد.
شاهآبادي خاطر نشان كرد: در سال 91 و در حوزه آموزش به دنبال آن هستيم تا موسسات آموزش علمي و كاربردي كه مسئوليت آنها به معاونت امور هنري واگذار شده است و شامل 69 مركز با 61 هزارهنرجو ميشود را ساماندهي كنيم، تا از اين پس در صورت عدم حضور دانشجو اين حوزهها تعطيل نشوند. اين اتفاق اقدام بسيار سنگييني است كه در حال پيگيري آن هستيم.
معاون هنري وزارت ارشاد همچنين به برنامههاي حوزه مد و لباس در سال جاري پرداخت و گفت: از ايده پردازان و طراحان و توليدكنندگان را مورد حمايت خود قرار ميدهيم و نمايشگاه پوشاك پاييزه را در شهريور ماه سال جاري برگزار خواهيم كرد. علاوه بر آن كارگروههاي استاني را تشكيل ميدهيم و تلاش داريم تا بخش خصوصي وارد عرصه نمايشگاههاي عرضه مد و لباس شود.
به گفته شاه آبادي، صدور گواهينامه مالكيت هنري آثار مد و لباس پيگيري ميشود و در كنار آن ژورنال مد و لباس در فصل بهار متنشر خواهد شد.
او همچنين از تاسيس موسسه هنرمندان پيشكسوت به صورت رسمي خبر داد و افزود: اين موسسه با بودجه يك ميليارد توماني راهاندازي ميشود و در حال حاضر هيات امنا و هيات مديره آن تشكيل شدهاند و حكم مدير عامل آن زده شده است. اساسنامه اين موسسه نيز به زودي اعلام ميشود
به گفته معاون امور هنري، هفته هنر ايران طي سال جاري حداقل در سه كشور برگزار خواهد شد كه اولين ميزبان اين هفته كشور بلاروس است. علاوه بر آن برپايي هفته هنر در استانها نيز ادامه دارد.
او مهمترين اقدام امور هنري در سال 91 را تاسيس موسسههاي تك منظوره هنري دانست و عنوان كرد: اين موسسهها ميتوانند به عنوان بازوي اجرايي معاونت امور هنري در هر يك از اين پنج حوزه فعاليت كنند. مقدمات اين كار فراهم شده است و امسال فراخوان اين موسسات از طريق ادارات ارشاد اعلام ميشود. در واقع ما در هر يك از اين 5 رشته به دنبال برون سپاري مسئوليتها هستيم.
او در پاسخ به سوالي مبني بر ساخت و سازهاي اطراف مجموعه تئاتر شهر و سياست معاونت امور هنري در برخورد با اين اقدامات گفت: متاسفم كه شهرداري اقدامات خود را بدون هماهنگي در حاشيه مجموعه تئاتر شهر انجام ميدهد و از همين جا از آقاي قاليباف درخواست دارم تا حداقل حرمت تئاتر شهر را، پاس بدارد.
او اضافه كرد: ما تمام اين اقدامات را مد نظر داريم و متوجه شديم كه در روزهاي اول و دوم فروردين چگونه با چراغ خاموش و در ايام تعطيل چنين حملهاي انجام شد. البته نتيجه كاري كه در حال انجام است قابل دفاع است، اما اطلاعرساني و هماهنگي با معاونت امور هنري ضروري بود.
معاون هنري وزارت ارشاد از جلسه روز گذشته خود با اعضاي شوراي شهر خبر داد و افزود: مديران عالي اين حوزه كاملا با ما همدل هستند اما در فرآيند اجرا دچار بحران و تصميمگيريهايي از سوي پيمانكاران هستيم .
وي در عين حال خطاب به خبرنگاران گفت: نگران نباشيد زيرا معاونت امور هنري براي هر دو حوزه اقدامات جدي انجام خواهد داد و اجازه ساخت چنين سازههايي را بدون هماهنگي نميدهد. البته ما همدلي شوراي شهر ، حمايت شخص قاليباف و ايازي را داريم و مطمئن هستيم كه آنها نيز از اين اثر ملي حمايت ميكنند.
او در پاسخ به سوال ديگري درباره تجميع دوسالانههاي تجسمي و يكي شدن آنها در سال 91 توضيح داد: اين دوسالانهها رويدادهاي تخصصي هستند كه متوليان هر يك از اين حوزهها تفكيك شده است و قرار است آخرين توان دو سال كاري خود را در قالب چنين رويدادهايي به انجام برساند، پس ما به دنبال اين تجميع نيستيم.
شاهآبادي درباره وضعيت بودجه 91 نيز اظهار كرد: مجلس شوراي اسلامي هنوز بودجه سال 91 را تصويب نكرده است و قطعا اين بودجه به ما هنوز ابلاغ نشده است البته ما بنا نداريم از جمله مديراني باشيم كه دايما در باره بودجه غر ميزنند، اما در جلساتي كه با اعضاي كميسيون فرهنگي و ديگر مجموعهها داشتيم، هشت پيشنهاد مشخص و مكتوب را بر اساس نظام كاري كه قابل طرح بود تبيين كرديم و تلاش خود را در اين
عرصه انجام داديم تا نظام بودجه براي ادارات مختلف بر اساس سرفصلها مشخص كنيم.
عرصه انجام داديم تا نظام بودجه براي ادارات مختلف بر اساس سرفصلها مشخص كنيم.
به گفته معاون امور هنري، در سالهاي گذشته بودجه موسيقي و هنرهاي تجسمي با اختلاف كمي با يكديگر تصويب ميشدند و بودجه تئاتر نيز سه برابر اين دو حوزه بود. وي ادامه داد: در اين ميان بودجه آموزش نزديك صفر است و تنها يك رقم محدود به عنوان فصل دو براي اين حوزه در نظر گرفته شده است. با اين حال در سال 90 اين بودجهنويسي به صورت دقيق از سوي مشاور برنامهريزي ما پيگيري شد و امسال شرايط بهتر است به طوري كه سه بخش از كتابچه بودجه تصويب شده است و در ارديبهشت ماه ميتوانيم ريز بودجه را در اين كتابچه منتشر كنيم.
معاون هنري وزارت ارشاد در پاسخ به سوال ديگري درباره حمايت معاونت هنري از هنرمنداني كه امكان اجراي عمومي در داخل كشور را ندارند و كنسرتهايشان به خارج از كشور خلاصه شده است،گفت: بخشي از موسيقيها خارج از نظارت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در خارج از كشور انجام ميگيرد كه ادامه اين روند قطعا به موسيقي كشور آسيب خواهد زد. اما آنهايي كه داراي ظرفيتهاي لازم براي موسيقي هستند و حداقل چارچوبها را رعايت ميكنند قطعا مورد حمايت ما قرار خواهند گرفت و در صورت تمايل ميتوانند اجراي عمومي در داخل كشور داشته باشند.
وي در عين حال گفت: شرايط معاونت امور هنري براي حمايت از اجراهاي خارج از كشور نيز به ضرورت حضور آن گروه در كشورهاي خارجي برميگردد.
شاهآبادي درباره برنامههاي اين معاونت در جهت حمايت از هنرمندان كم بضاعت و يا خانواده هنرمندان درگذشته و هنرمدان بيمار گفت: در سال 90 اقداماتي زير نظر معاونت هنري صورت گرفت كه در سالهاي قبل انجام نشده بود، به طوري كه ما هنرمند بيماري داشتيم كه تمامي هزينههاي درمان او زير نظر معاونت امور هنري تامين شد. صندوق حمايت از هنرمندان نيز كه بنده عضوي از آن هستم به عنوان بخشي از پيكره وزارت ارشاد اين حمايت ها را صورت داده است و تمام افرد مشمول طرح مستمري پيگيري ميشوند.البته ما در اين حوزه سقف محدودي داريم اما قرار است بيمه تكيمي در سال 91 افزايش پيدا كند و اجازه نميدهيم اين سختي به خانواده هنرمندان حاكم شود.
او گفت: ما جامعه 700 هزار نفري از هنرمندان را داريم كه بايد بر اساس ظرفيتهاي موجود به آنها بپردازيم و در حال حاضر توانستهايم شرايط بيمه عمر ، عمومي، تكميلي و مواردي از اين دست را پيگيري كنيم.
شاه آبادي در پاسخ به سوال ديگري درباره موازي كاري در حوزه امور هنري و لغو كنسرتهايي چون اجراي نادر عباسي ، ريچارد كلايدرمن و همايون شجريان در تهران و شهرستانها گفت: ما هيچ برنامهاي براي اجراي كلايدرمن در تهران نداشته و نداريم و از سوي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي اين برنامهريزي صورت نگرفته است؛ البته گروهها ميتوانند در اين حوزه درخواست دهند و خودشان لغو كنند.
او اضافه كرد: برخي از اجراها ميتواند نگاه رسانهاي داشته باشد و از آنجا كه ما به افكار عمومي احترام ميگذاريم، اگر گزارشي به ما ارائه شود و بدانيم كه به اصل موسيقي آسيب وارد ميكند به پيگيري آن ميپردازيم اما شما فراموش نكنيد كه فرآيند صدور مجوز كاملا مشخص است.
او در باره لغو رهبري نادر عباسي و كنسرت اين گروه توضيح داد: لغو اين كنسرت به كوتاهي مسولان وقت تالار براي كسب مجوز در حوزه مربوطه باز ميگردد. به طوري كه مجوز حراست در زمان اصلي طي نشده بود و آنها در شرايطي اقدام كردند كه ما امكان صدور اين مجوز را نداشتيم پس اين اتفاق ربطي به فشارهاي ديگر ندارد.
اين مسوول درباره لغو كنسرت همايون شجريان در شهرستان نيز گفت: هر يك از استانها شوراي فرهنگ عمومي دارند كه داراي اختيارات قانوني است و اگر در شرايطي تشخيص دهد كه برنامهاي بايد لغو شود، اين اختيار را دارد.
true
true
https://parsipress.ir/?p=585
true
true