true
رييس جمهور، تصريح كرد:بايد از نظر علمي و پيشرفت به جايي برسيم كه از ايران انديشه و نظريههاي علمي در بخشهاي گوناگون به جهان صادر كنيم.
محمود احمدينژاد در بيست و دومين آيين نكوداشت اعضاي هيات علمي نمونهي كشور كه در سالن شهيد بهشتي نهاد رياست جمهوري برگزار شد، با ابراز خرسندي از حضور در اين جمع و با اشاره به اهميت علم گفت: دروازهي ورود به تمام خوبيها علم است و انسان منهاي علم با ساير موجودات تفاوتي ندارد. در واقع علم وجهه مميزي انسان با ساير موجودات است.
رئيس جمهور با تاكيد بر اين كه هر انتخابي بدون علم و بدون آزادي انتخاب فاقد ارزش است، تاكيدكرد: انسان آمده است كه تا به قلههاي كمال برسد و خدايي زندگي كند و هر چيزي كه او را در رسيدن به اين موضوع و هدف ياري كند، ارزشمند و مفيد است. رئيس جمهور با بيان اينكه هر عملي نيازمند علم است، افزود: علم مقدمهاي بر ديگر كارها است، اگر قرار است پيشرفتي صورت بگيرد، مقدمهي آن پيشرفت علمي در تمام كارهاست. رئيس جمهور در ادامه سخنان خود بار ديگر با اشاره به مقولهي علم تاكيد كرد: اگر ما ميخواهيم جامعهمان را به صورت اسلامي اداره كنيم، فقه ما نيز بايد پيشرفت كند تا بتواند جوابگوي مسائل مختلف باشد. مثلا بتواند جوابگوي مسائل اقتصادي در زمان كنوني باشد، علوم ديگر نيز مانند فيزيك و شيمي و … بايد پيشرفت كنند.
احمدينژاد با بيان اين كه خدا را شكر ميكنيم كه دورهي سلطه كليسا گذشت، با تاكيد بر اينكه بدترين خفقان در تاريخ خفقاني است كه به نام ارزشهاي الهي ايجاد ميشود، گفت: در آن زمان باب آگاهي، علم و آزادي و انتخاب انسان را بستند و در واقع بزرگترين خيانت را به حقيقت انسان انجام دادند. و ديديم كه عليه اين دوران قيام شد، البته اين قيام دستاوردهاي مثبت و منفي به همراه داشت. در آن دوران، سلطه سياه غير انساني به نام خدا بر انسانها تحميل كردند و اين سلطه در هم شكست. البته همانطور كه گفته شد قيامي كه عليه اين سلطه صورت گرفت، داراي آثار مثبت و منفي بود. به مانند فمينيسم كه اصل ماجرا اعتراض به له شدن زن در نظام سرمايهداري بود، اعتراض به له شدن شخصيت زن و پايين آوردن آن .شخصيت زن حتي پايينتر از كالاي اقتصادي بود و در اين ارتباط قيام شد، ولي بعد ديديم كه صهيونيستها هدايت اين قيام را بر عهده گرفتند و آن را به سمت و سوي جديدي سوق دادند. رئيس شوراي عالي انقلاب فرهنگي با تاكيد بر اين كه هر پيشرفت و اتفاق ميمون و مباركي نيازمند علم به معناي آن است، گفت: هر چقدر در زمينهي علم و دستيابي به پيشرفتهاي علمي سرمايهگذاري كنيم باز هم كم است و اگر تصميمگيري در مورد بودجه متمركز بود، سهم بودجههاي علمي ميتوانست چند برابر شود.
رئيس قوه مجريه با بيان اينكه ارزشهاي الهي در يك جامعهي عالم فرصت حاكميت پيدا ميكند، ادامه داد: خوشبختانه در كشور شاهد پيشرفتهاي خوبي هستيم من از اعضاي هيات علمي دانشگاهها و اساتيد تشكر و قدرداني ميكنم و اكنون به جايي رسيدهايم كه هيچ عرصهاي نيست كه دانشگاههاي ما اراده كنند و نتوانند به آن دسترسي پيدا كنند.قلههاي علمي موجود در عالم امروز در دسترس دانشگاهيان ماست. و ما بايد به قلهي علمي جهان تبديل شويم و در واقع مرجع باشيم.
وي در ادامه با بيان اينكه دانشگاههاي ما امروز به لحاظ كمي، گسترش خوبي داشتهاند و اكنون شاهد ظرفيت خوبي در دانشگاه هستيم، گفت: به لحاظ كيفيت نيز بايد به اين نقطه برسيم و اكنون ما در زمينهي سرعت پيشرفت علمي رتبهي خوبي را در دنيا داريم و بايد اين رتبه را سالها حفظ كنيم.
وي با بيان اين كه نگراني دشمنان بشريت از پيشرفتهاي علمي ايران است، گفت: آنها خيلي نگران نفوذ سياسي ما نيستند، هر چند ممكن است اين موضوع را بگويند، ولي آنها ميخواهند با اين سخنان ما غافل شويم. آنها نگران پيشرفتهاي علمي ما هستند و ما بايد به اين موضوع توجه كنيم. و در مسير پيشرفت علمي مسيرمان را ادامه دهيم.
رئيس شوراي انقلاب فرهنگي با تاكيد بر اينكه فضاي دانشگاههاي ما بايد دوستانه و با نشاط باشد و به اهميت حفظ كرامت دانشجو و اساتيد دانشگاه اشاره كرد و گفت: اگر جامعهاي به دانشمندان و عالمان خود احترام بگذارد، بالا ميرود. اگر كرامت آنها را حفظ كند، بالا ميرود. ولي اگر كرامت آنها را مخدوش كند به همان نسبت دچار مشكل ميشود. رئيس جمهور با تاكيد مجدد مبني بر اينكه هر چقدر فضاي علمي و دانشگاهي ما همراه با احترام و دوستي و كرامت و تجليل از علم و عالم باشد به همان نسبت كشور پيشرفت ميكند، به آمار متقاضيان شركت كننده در مقطع دكترا اشاره كرد و گفت: اكنون وزارت علوم ده هزار دانشجوي دكترا را پذيرش ميكند و اين اتفاق بزرگي است، البته برخي از دانشجويان و دوستان در اين ارتباط دغدغهها و مسايلي داشتند كه من سعي كردم با ارائه توضيحات آن را برطرف كنم. وي با تاكيد مجدد بر اينكه ما بايد روي پاي خود بايستيم، گفت: ما اگر بخواهيم اين موضوع را رها كنيم، تعدادي از دانشجويان ما مجبور ميشوند به دانشگاههايي با هزينههاي سنگين بروند كه از نظر علمي برخي از اين دانشگاهها بسيار پايينتر از دانشگاههاي ما هستند. و آنها علاوه بر صرف هزينه به چيزي دست پيدا نميكنند.
وي با بيان اينكه با راهكار اتخاذ شده ممكن است يك دورهاي به دانشجوها و اساتيد فشار وارد شود، ولي بعد از آن اين فشارها كمتر ميشود، افزود: اكنون 180 هزار متقاضي شركت در مقطع دكترا در كشور وجود دارد كه به نظر من حداقل 30 هزار نفر از آنها داراي كفايت علمي براي ورود به مرحله دكترا هستند.
وي گفت: من مخالف مراوادات علمي نيستم و نميگويم كه راه مراودات علمي را ببنيديم، ولي بايد توجه كنيم كه اكثر دانشجويان ما پول لازم براي رفتن به ديگر كشورها در مقطع دكترا را ندارند و خانوادههاي آنها براي تحصيل آنها در خارج از كشور تحت فشار قرار ميگيرند و ما بايد ظرفيت لازم را ايجاد كنيم .
وي خطاب به مسئولان وزارت علوم گفت: هر مقدار كه لازم داريد و دانشگاهها خالي است و لازم است هيات علمي جذب كنيد. رئيس شوراي انقلاب فرهنگي افزود: بايد به جايي برسيم كه از ايران انديشه و نظريههاي علمي در بخشهاي گوناگون به جهان صادر شود.
احمدينژاد با اشاره به استعداد و انديشه ي ايراني گفت: ما نبايد گرفتار مسائل دم دستي بشويم. گرچه برخي از دشمنان تلاش ميكنند كه ما گرفتار اين مسايل شويم. البته ما در نظام تصميمگيري كشور نيز مشكلاتي داريم و اين كار را مقداري سخت ميكند و بايد از اين مشكلات عبور كنيم و دانشگاهها در اين زمينه نقش مهمي دارند و بايد راه را باز كنند.
وي با بيان اين كه ما تحت هجوم هستيم و اين هجوم با كار علمي شكسته ميشود، اظهارداشت: با كار علمي اين پوسهها شكسته ميشود و ملت بالا ميرود و همانطور كه اشاره كردم، نقش دانشگاهها در اين ارتباط بسيار مهم است.
احمدينژاد در ادامه سخنان خود بار ديگر با تجليل از اساتيد دانشگاه و اعضاي هيات علمي و با گرامي داشت ياد شهداي انقلاب، شهداي دانشگاهها و شهداي هستهيي گفت: به شهادت رساندن اين دانشمندان توسط دشمنان نشان دهندهي عمق كينهي آنهاست و اين موضوع به ما نشان ميدهد كه راهي را كه اتخاذ كردهايم، بايد ادامه دهيم و راه همين است ما بايد با تلاش و كوشش گذرگاههاي علمي دنيا را در دست بگيريم و دنيا را بايد با علم اداره كرد و اين شدني است. به گزارش خبرنگار ايسنا، پيش از سخنان رئيس جمهور دانشجو وزير علوم، و دو تن از اعضاي هيات علمي نمونه كشور به ايراد سخنراني پرداختند.
در اين مراسم از 16 عضو هيات علمي نمونه كشور تقدير و قدرداني شد.
true
true
https://parsipress.ir/?p=1013
true
true