true
با سخنراني وزير ارشاد، رييس سازمان صدا وسيما، نخستين جشنواره بينالمللي فيلم ويدئويي تهران در «ايوان شمس» كليد خورد.
در ابتداي اين مراسم كه شامگاه گذشته ـ 28 خرداد ماه ـ با حضور گسترده ماموران گشت ارشاد در وروديهاي سالن همراه بود و بسياري از مهمانان موفق به حضور در سالن نشدند، محمدرضا عباسيان ـ دبير جشنواره ـ در سخنان كوتاهي با بيان اينكه خدايا مبارك كن اين نخستين جشنواره را اظهار كرد: به ياد خدا اين جشنواره را هموار كرديم و ميخواهيم گوشهاي از هنر هنرمندان كشور را به مقصد برسانيم.
در اولين بخش اهداي جوايز جايزه بهترين كيفيت عرضه (اتورينگ) با حضور هيات داوران اين بخش اهداء شد كه در اين بخش ديپلم افتخار را موسسه «سينما هفت» براي فيلم «حيران» دريافت كرد و جايزه «ياس زرين» به پرويز جديري از «هنرنماي پارسيان» براي فيلم «برف روي شيرواني داغ» اهدا شد.
همچنين موسسه تصوير «دنياي هنر» ديپلم افتخار بهترين پخش دهه 80 را دريافت كرد و ديپلم افتخار بهترين موسسه دهه 80 نيز به موسسه «قرن 21» رسيد وجايزه ياس زرين بهترين موسسه دهه 90 را موسسه «هنرنماي پارسيان» دريافت كرد كه اين جايزه به اكبر نجفي مديرعامل اين موسسه اهداء شد.
در ادامه با حضور محمدرضا عباسيان ، عليرضا سجادپور و احمد ميرعلائي از سردار ساجدينيا، فرمانده انتظامي تهران بزرگ براي مبارزه با عرضه قاچاق فيلمهاي ايراني تقدير به عمل آمد كه در عدم حضور او دكتر منتظرالمهدي ـ رئيس موسسه ناجي هنر ـ اين لوح را دريافت كرد.
اولين بزرگداشت مراسم افتتاحيه به امير هوشنگ زند ـ مدير دوبلاژ ـ اختصاص داشت كه پس از پخش تصاويري لوح تقديرش را از علي معلم دريافت كرد.
امير هوشنگ زند اظهار داشت: افتخار بزرگي در اين شب مقدس نصيب من شده است، من شايسته اين افتخار نيستم و اساتيدي هستند كه حق بزرگي گردن من دارند.
در ادامه، بزرگداشت زهره شكوفنده به عنوان گوينده برگزار شد كه اين هنرمند نيز اظهار كرد: از اين كه اين همه براي كار كوچك من ارزش گذاشتيد، سپاسگذارم و اميدوارم بتوانم كارم را ادامه دهم و آرامش به خانهها دهم.
علي معلم درباره اين دو بزرگداشت گفت: همه فكر ميكنند هنرپيشهها به ياد ميمانند اما صداپيشهها صدايشان بيشتر به ياد ميماند و در واقع گوش بيش از چشم عاشق ميشود.
وي افزود:متاسفانه بعد از نسل طلايي دوبله استعداد شگرفي به وجود نيامده است و با مدرسه و كلاس نميشود صدا به وجود آورد.
سيدمحمد حسيني ـ وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ـ در سخناني در مراسم افتتاحيه نخستين جشنواره فيلم ويدئويي تهران با بيان اينكه با ساخت اين فيلمها سريعتر ميشود كار كرد، سخنانش را اينگونه ادامه داد: اما آن چنان كه به نظر ميرسد ساخت فيلم ويدئويي راحت نيست و اميدوارم عزيزان در اين حوزه كارهاي فاخري انجام دهند.
وي با اظهار اميدواري از اينكه در شبكه خانگي و تلويزيون استفاده مطلوبي از اين آثار شود خاطرنشان كرد: انتظار داريم در همه برنامهها دوستانمان در تلويزيون حامي ما باشند، خصوصا خريد فيلمهاي سينمايي براي پخش از تلويزيون. ضمن اينكه بايد به فكر دوبله و عرضه اين فيلمها براي هفتههاي فرهنگي خارج از كشور نيز باشيم.
در ادامه اين مراسم احسان خواجه اميري به اجراي قطعاتي پرداخت.
پس از آن عزت الله ضرغامي ـ رئيس سازمان صدا و سيما ـ پشت تريبون قرار گرفت و علت حضورش را در اين مراسم تشكر از دست اندركاران توليد فيلم ويدئويي عنوان كرد و گفت: علت اينكه چرا فيلم ويدئويي توليد شود، ديگر در سالهاي اخير روشن شده است. به دليل نيازهاي عمومي كه جامعه دارد و ظرفيتهاي زيادي كه بين تهيه كنندهها و توليد كنندهها وجود دارد، توليد اين آثار امري ضروري براي كشور است و اصل اين ايده درست بوده و خوب هم كار شده است.
وي ادامه داد: فيلم ويدئويي جاي خود را دارد و فيلم سينمايي هم جاي خود را و اين دو با هم دو حوزه متفاوت هستند و اين گونه نيست كه فيلم ويدئويي مرحله نازلتر از سينمايي قلمداد شود.
رئيس سازمان صدا و سيما ادامه داد: سينما رفتن حال خاصي ميخواهد و آن فيلمي كه در سينما پربيننده ميشود،حال خاصي دارد و خانوادهاي كه سينما ميآيد، فيلم خاصي را با حال خاصي ميخواهد ببيند.
وي با بيان اينكه در حال حاضر تله فيلمهاي زيادي ساخته ميشود،خاطر نشان كرد: دست من در مناسبتها باز شده است، مانند همين تولد امام رضا(ع) كه هشت تله فيلم خوب را داشتيم.
ضرغامي با اشاره به فيلمهاي ويديويي در بخش ديگري از سخنانش گفت: در اين حوزه مشكل در كيفيت و ارتقاء كيفي داريم. البته در اين حوزه كه توليد انبوه انجام ميدهيم دنبال اين هستيم با يك قيمت استاندارد آن را پيش ببريم و لازم نيست بعضي از بخشهاي اين آثار مانند موسيقي حتما توليدي باشد، ضمن اينكه در اين حوزه در جلوههاي بصري ضعف زيادي داريم و سادهترين كارها را نميتوانيم انجام دهيم و هنوز فكر ميكنيم اگر قرار باشد يك لشكر را نشان دهيم بايد هزار نفر آدم را به صحرا ببريم. در حالي كه در جاهاي ديگر با 10 نفر و به كمك كامپيوتر اين كار را انجام ميدهند.
رييس سازمان صداو سيما تصريح كرد: اگر بتوانيم تهيه كنندههاي حرفهاي و كاربلد در حوزه فيلمهاي ويدئويي تربيت كنيم به نتيجه ميرسيم.
وي ادامه داد: ما هزاران قصه و سوژه داريم و براي بهبود كيفيت بايد قيمت فيلمنامه را بالا ببريم.
ضرغامي خاطرنشان كرد: بايد شاخصههايي در فيلمنامه رعايت شود كه جلب مشتري كند اما در تلويزيون ديگر نياز به اين چيزها نيست. مانند تله فيلم «حبيب»كه در سينما ممكن است مخاطب نداشته باشد اما در تلويزيون طرفداران زيادي دارد.
رييس سازمان صدا و سيما در ادامه گفت: بر اينكه كار توليد فيلمهاي تلويزيوني به سامان برسد، تقاضا داريم زمينههاي بيشتري فراهم شود. تا انگيزهها هم بيشتر شود. صدا و سيما در اين عرصه (ويديويي ) حوزهاش را گسترش ميدهد و با افزايش شبكهها همه دنيا درباره توليدات قضاوت خواهند كرد.
ضرغامي در بخش پاياني سخنانش گفت: گاهي وقتها بين مديران، دعوا و گروكشي است اما تا به امروز روابطي كه بين ما در صدا و سيما و وزارت ارشاد و سازمان سينمايي وجود داشته همكاري بسيار خوب و حسن نيت در بالاترين سطح است.
رئيس صدا وسيما يادآور شد: فيلم ويدئويي كه توليد ميشود در شبكه نمايش خانگي عرضه ميشود و بايد بعد به تلويزيون بيايند و نمايش داده شوند تا چرخش مالي صورت گيرد.
ضرغامي همچنين اذعان داشت: جامعه هنرمندان ما جامعه پاكي هستند و مدير هنري در سينما و هنرمند دو حلقهاي هستند كه بايد به هم وصل باشند و هر دو با هم كار كنند. بايد خيلي چيزها را درك كرد و سوء تفاهمات را كنار گذاشت.
به گزارش ايسنا، سپس با حضور حسيني وزير فرهنگ وارشاد اسلامي و عباسيان لوح تقدير و جوايزي به رئيس سازمان صدا و سيما اهداء شد.
در ادامه مراسم جوايز بخش سينما ويديو اهداء شد كه موسسه رسانههاي تصويري براي عرضه فيلم «اينجا بدون من» و موسسه «فيلمسازان جوان» براي «ورود آقايان ممنوع» ديپلم افتخار گرفتند.
سرتيپي تهيهكننده «ورود آقايان ممنوع» از رييس سازمان صدا و سيما براي حمايت از پخش تبليغات فيلمهاي سينمايي در تلويزيون تشكر كرد و گفت: تخفيفات زيادي شامل فيلمهاي سينمايي شد اما در زماني آقاي مشيري رفته سختگيريها بيشتر شده و اميدواريم امسال هم اين لطف را به ما داشته باشند.
همراه با سرتيپي غلام رضا موسوي به عنوان مديرعامل «فيلمسازان جوان» لوح تقديري را دريافت كرد.
در اين بخش جايزه ياس زرين به اكبر نجفي مديرعامل هنرنماي پارسيان براي عرضه «جدايي نادر از سيمين» و اصغر فرهادي تهيه كننده اين فيلم اهداء شد كه در نبود فرهادي جايزه را پيمان معادي دريافت كرد و گفت: از طرف دست اندركاران «جدايي نادر از سيمين» به آقاي عباسيان خدا قوت ميگوييم و اميدواريم اين جشنواره سالهاي سال با حضور ايشان ادامه پيدا كند.
پايان بخش مراسم افتتاحيه نخستين جشنواره بين المللي فيلم ويدئويي تهران تقدير از پركاران اين عرصه بود كه با حضور ضرغامي ،حسيني، عباسيان و داريوش ارجمند انجام شد.
عباسيان ـ دبير جشنوارهي فيلم ويديويي ـ با ارائه توضيحاتي گفت: بيش از 700 فيلم در دبيرخانه جشنواره ثبت نام كردند كه براساس فيلمهاي ثبت نام شده انتخاب صورت گرفت.
در اين بخش اميرحسين شريفي ،محمدرضا شفيعي و حسن اسلاميمهرمدير عامل سيما فيلم به عنوان پركارترين تهيه كنندگان مورد تقدير قرار گرفتند.
در بخش كارگردانان حجت قاسمزاده اصل، صادق پروين آشتياني و مهرداد خوشبخت تقدير شدند و در بازيگران زن نيز نام بهناز جعفري و پريوش نظري اعلام شد و بازيگران مرد هم حميدرضا پگاه ،عبدالرضا اكبري و آتيلا پسياني به روي سن قرار گرفتند و تقدير شدند.
داريوش ارجمند با اظهار خرسندي از حضورش در كنار آتيلا پسياني يادآور شد: سالها قبل كه همه جوان بوديم، آتيلا شش سالش بود و با مادرش به مشهد آمده بود و آنقدر شيطان بود كه وقتي مادرش او را به من سپرده بود، براي آرام كردنش يك هفتتير برايش خريدم كه با آن هفتتير حسابي شر به راه انداخت والان خوشحالم در صحنهاي هستم كه آتيلا جايزه ميگيرد.
اين مراسم كه در ساعت 18:45 آغاز شده بود در ساعت 21:10 به پايان رسيد.
از حاضران در اين مراسم ميتوان به سيدضيا هاشمي، هاشم ميرزاخاني، محمد متوسلاني، حسين فرحبخش،محسن علي اكبري، بهروز شعيبي ،پناه برخداي رضايي ،حسن علي مرداني ، حسين زندباف، پوران درخشنده و عليرضا سجادپور و… اشاره كرد.
در حاشيه: حضور گسترده نيروي انتظامي در وروديهاي سالن و همچنين داخل سالن باعث شده بود كه در بخشهايي از مراسم حاضران بر روي سن اشارههايي به اين موضوع داشته باشند به طوري كه سلوكي كه اجراي مراسم را برعهده داشت قبل از اجراي برنامه موسيقي گفت: از دوستان نيروي انتظامي ميخواهم تا در اين بخش از گرماي بيرون از سالن به داخل بيايند و شاهد اجراي كنسرت باشند.
احسان خواجه اميري نيز گفت: اين روزها كنسرت گذاشتن سخت نيست، سخت ترين كار كنسرت آمدن است.
محمدرضا شفيعي و بهناز جعفري از برگزيدگان تقدير جشنواره بودند كه در مراسم حضور نداشتند.
كارگرداني مراسم افتتاحيه را مجيد برزگر برعهده داشت.
در اين مراسم كتابچهاي شامل معرفي هياتهاي انتخاب و داوران و فيلم هاي جشنواره در ميان حاضران توزيع شد. در حالي كه در اين كتابچه نام لاله اسكندري به عنوان يكي از بازيگران زني كه مورد تقدير قرار ميگيرد، نام برده شده بود اما در مراسم نامي از او برده نشد.
true
true
https://parsipress.ir/?p=1433
true
true