×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

false
true
true

رییس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: در دولت های نهم و دهم، حدود 170 هزار هکتار از اراضی منابع طبیعی و ملی از متصرفان خلع ید و به دولت بازگردانده شده است.

 ˈعلیرضا اورنگیˈ روز دوشنبه در نشست مطبوعاتی که به مناسبت گرامیداشت هفته منابع طبیعی در این سازمان برگزار شد ، افزود:
بخشی از این تصرفات در حدود 84 هزار هکتار به شکل جرایم مشهود بوده که به صورت فوری بدون گذراندن مراحل حقوقی ، رفع تصرف شده است.
به گفته ی وی،110 هکتار از این اراضی مربوط به استان تهران و مابقی مربوط به سایر استان های کشور است.
**اختصاص 3 میلیارد تومان برای اطلاع رسانی جوامع محلی
این مقام مسوول در بخش اموزش و ترویج مردم و مشارکت آنان در حفظ منابع طبیعی گفت: برای نخستین بار در ردیف اعتباری جدیدی مبلغ سه میلیارد تومان در بودجه سال 1392 برای طرح اطلاع رسانی جوامع محلی پیش بینی شده است.
وی اضافه کرد: به طور قطع با تخصیص این اعتبار، از مشارکت حداکثری مردم و جوامع محلی در حفظ و صیانت از منابع طبیعی بهره مند خواهیم شد.
** احیاء و پرورش نهال در سطح 300 هزار هکتار از جنگل های بلوط 
اورنگی تصریح کرد: پدیده خشکیدگی درختان بلوط از سال 1388 در کشور مشاهده شد که شیوع قارچ زغالی بلوط و سه آفت جوانخوار بلوط در جنگل های زاگرسی از عوامل ثانویه و خشکسالی، کم آبی، گرد و غبار و کمی بارش ، از عوامل اصلی این پدیده بوده است. 
رییس سازمان جنگل ها و مراتع افزود: در راستای مبارزه و کنترل این پدیده در جنگل های زاگرسی، در سال 1390 ، مبلغ 18 میلیارد تومان از اعتبارات منابع طبیعی به 6 تا هفت استانی که بیش از سایر استان ها با این پدیده درگیر بودند، اختصاص یافت.
به گفته ی وی، هم اکنون احیا و پرورش نهال، عملیات آبخیزداری، مکانیکی و بیولوژیکی در سطح 300 هزار هکتار از جنگل های بلوط کشور در حال اجرا است.
وی با بیان این که پدیده گردوغبار نیز در بروز و شیوع پدیده خشکیدگی درختان بلوط بی تاثیر نبوده است، گفت: هم اکنون این پدیده در استان های ایلام و کرمانشاه به دلیل وجود گرد و غبار بیش از سایر استان های زاگرسی نمود داشته است.
** امکان واگذاری 300 هزار هکتار از عرصه های منابع طبیعی در طرح توسعه کشاورزی 
رییس سازمان جنگل ها و مراتع ، سیاست نظام را توسعه بخش کشاورزی دانست و گفت:براساس نظر رییس جمهوری مقرر شد که در اجرای طرح توسعه کشاورزی 2 میلیون هکتار از اراضی کشور به این بخش اختصاص یابد.
وی اظهار کرد: در این راستا طبق شاخص های مربوطه از لحاظ آب، خاک و شیب اراضی صرفا در قالب 300 هزار هکتار از عرصه های منابع طبیعی، پایاب، اراضی زیر شبکه های سدها و کانال های زهکشی و آبیاری قابل شناسایی و قابل واگذاری است.
اورنگی با بیان اینکه در دوره پس از پیروزی انقلاب اسلامی بیش از 40 درصد واگذاری های عرصه های منابع طبیعی در بخش غیرکشاورزی صورت گرفته است، افزود: در طرح توسعه کشاورزی، از ابتدای اجرای طرح بین 47 تا 48 هزار هکتار از اراضی منابع طبیعی در اختیار این طرح قرار گرفته که البته بخش دیگری نیز در حال واگذاری است. در واقع این عدد میانگین واگذاری های قبلی ما در سالهای بعد بوده که به صورت معمول انجام می شد. 
وی به میزان اعتبارات تخصیصی طرح توسعه کشاورزی اشاره کرد و افزود: تاکنون مبلغ 9 هزار میلیارد تومان تسهیلات از محل طرح توسعه بخش کشاورزی در اختیار ستادهای اجرایی استان ها قرار گرفته است.
اورنگی تاکید کرد که به تازگی مبلغ دو هزار و 800 میلیارد تومان دیگر نیز به منظور توسعه بخش کشاورزی با اولویت تامین گوشت، شیر، تولید علوفه و زنبورداری مطرح شده است.
این مقام مسوول تصریح کرد: در دولت های نهم و دهم ، سند مالکیت حدود 40 میلیون هکتار از اراضی دولتی اخذ شده که 2.6 میلیون هکتار آن مربوط به سال گذشته است.
وی ادامه داد: همچنین در این مدت 8.5 میلیون هکتار عملیات آبخیزداری در قالب دو هزارو 800 پروژه در سراسر کشور انجام شده که 1.2 میلیون هکتار آن مربوط به سال گذشته است.
وی اظهارکرد:در دولت های نهم و دهم، در اجرای طرح جنگل کاری، توسعه فضای سبز و زراعت چوب نیز 334 هزار هکتار فعالیت انجام شده که 34 هزار هکتار آن در سال 1390 اجرایی شده است.
به گفته ی اورنگی، همچنین طرح مرتع داری در 16 میلیون هکتار تهیه و در اختیار صاحبان عرفی قرار گرفته است. 
وی به 237 هزار هکتار عملیات بیابان زدایی در دولت های نهم و دهم اشاره کرد و افزود: در سال 1390 نیز 15 هزار هکتار آن اجرایی شده است.
به گفته ی رییس سازمان جنگل ها، در دوره مذکور ، یک هزارو 448 خانوار جنگل نشین با حدود 377 هزار واحد دامی در جنگل های شمال ساماندهی شده اند. 
این مقام مسوول گفت: طرح مدیریت جنگل در سطح یک میلیون و 900 هزار هکتار اعم از شمال و خارج از شمال به عنوان یکی از طرح های مهم و اولویت دار در سطح کشور دنبال می شود.
وی در ادامه افزود: همچ
نین حدود 424 هزار هکتار اراضی برای واگذاری به بخش دولتی و خصوصی و بخش های اقتصادی مختلف استعداد یابی شده که تاکنون نزدیک به 100 هزار هکتار از این اراضی به سرمایه گذاران واگذار شده است.
رییس سازمان جنگل ها و مراتع کشور تصریح کرد: در اجرای پروژه ها در قالب تشکل های تعاونی نزدیک 850 تعاونی در عرصه های منابع طبیعی تشکیل شده تا مشارکت جدی مردم را در اجرای طرح ها داشته باشیم.
وی اظهار کرد: همچنین در این مدت از ظرفیت چهار میلیون نفر از اعضای سازمان بسیج سازندگی برای حفظ و صیانت از منابع طبیعی استفاده شده است. 
اورنگی با تاکید براینکه در دوره دولت های نهم و دهم 13 هزار هکتار از اراضی منابع طبیعی در اختیار کشت گیاهان دارویی قرار گرفته و این امر در دو سال گذشته در اولویت برنامه ها قرار داشته است،گفت: طرح حفظ، احیا و توسعه منابع طبیعی در شمال تهران در دستور کار قرار گرفت و تاکنون بیش از دو هزارو 800 هکتار جنگل کاری در ارتفاعات شمال تهران به منظور جلوگیری از تصرف و تخریب عرصه ها انجام شده است.
این مقام مسوول تاکید کرد: در حال حاضر حدود 90 درصد عرصه های منابع طبیعی کشور زیر نظر شبکه رادیویی و بی سیم قرار دارد که 379 پاسگاه ویژه منابع طبیعی به منظور گشت و مراقبت، کشف و تعقیب جرایم و جلوگیری از تخریب و تصرف در کشور مستقر است.
وی با بیان اینکه همچنین در این مدت، حدود 725 سرباز وظیفه در این سازمان بکار گرفته شدند، افزود: برای برقراری ارتباط مردمی با سازمان منابع طبیعی سامانه 1504 در کنار عدد سه رقمی 120 را در اختیار مردم گذاشته ایم تا برای ارتقا و ضریب امنیتی منابع طبیعی در کشور با این سامانه ارتباط برقرار کنند.
اورنگی به وجود چهار پایگاه اصلی و فرعی اطفاء حریق در کشور اشاره کردو گفت: استقرار 28 پایگاه اطفاء حریق دیگر نیز در دستور کار سازمان قرار دارد.
وی در ادامه به 17 هزارو 200 کیلومتر کمربند حفاظتی در کشور اشاره کرد و افزود: این کمربند حفاظتی در واقع یکی از مهمترین موضوعات حائل بین اراضی ملی و مستثنیات مردم است که تاکنون به خوبی انجام شده است.
رییس سازمان جنگل ها تصریح کرد: همچنین در این مدت، هفت پروژه بین المللی در سطح دو میلیون هکتار با مشارکت دولت جمهوری اسلامی ایران، سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد(فائو) و برنامه توسعه ملل متحد(undp ) در حال اجراست که محور اصلی این طرح ها مشارکت جدی مردم و مقامات محلی است.
وی به فعالیت های تحقیقاتی و مطالعاتی این بخش اشاره کرد و گفت: برای نخستین بار نقشه پوشش مراتع کشور و جنگل های ایرانی و تورانی تهیه شد و در پایگاه ملی اطلاعات داده های مکانی، همه موضوعات مربوط به انفال، مراتع، سیل، لغزش ها و شناسنامه دار کردن حوزه های ابخیز ثبت و ضبط شده است.
به گفته ی وی، همچنین اطلس آبخیزداری کشور، مطالعات سیمای آبخیز نیز در 16 ناحیه اطلاعاتی با هماهنگی معاونت آموزش و تحقیقات وزارت جهاد کشاورزی تهیه شده است که روز چهارشنبه آینده با حضور وزیر جهاد کشاورزی رونمایی می شود.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false