×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

false
true
true

قائم مقام دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر در ديدار با نماينده ويژه نخست وزير استراليا در امور افغانستان و پاكستان، اجراي ساز و كار همكاري منطقه‌اي را برنامه‌اي مناسب براي ايجاد ثبات در افغانستان دانست.

مهندس طه طاهري در اين ديدار كه در محل مجموعه فرهنگي شقايق تهران برگزار شد، گفت: كارنامه حضور كشورهاي حاضر در افغانستان در چند سال گذشته مثبت نبوده و متاسفانه تاثيري در تغيير مثبت اوضاع آن كشور نداشته است، جمهوري اسلامي ايران نيز تلاش‌ها و هزينه‌هاي بسياري را در اين خصوص صرف كرده اما هنوز به نقطه مطلوب نرسيده‌ايم.
وي ادامه داد: حضور استراليا در افغانستان در جهت توسعه اقدامات اقتصادي و كمك به ايجاد ثبات در آن كشور نكته بسيار مهمي است.
قائم مقام دبيركل ستاد در ادامه، با اظهار نگراني از وضعيت مواد مخدر در افغانستان گفت: اطلاعات و شواهد موجود نشان مي‌دهد استان‌هايي كه مي‌گويند كاهش كشت داشتند، برخلاف ادعايشان در كشت حشيش و شاهدانه بالاي 200 هكتار افزايش داشته‌اند و استان‌هايي هم كه اعلام كردند كاهش كشت نداشتند، امسال با استفاده از بذر، توليد را به بالاي 60 كيلوگرم در هر هكتار رساندند، لذا برخلاف تصور جامعه جهاني وضعيت كشت مواد مخدر در آن كشور تا سال 2015 (سال خروج نيروهاي خارجي از افغانستان) به همين شكل كنوني خواهد بود.
طاهري با اشاره به سابقه همكاري دو كشور همچون آموزش افسران مقابله‌اي اظهار داشت: اجراي ساز و كار همكاري منطقه‌اي و چندجانبه‌اي براي مسائل خاص افغانستان، برنامه مناسبي است كه هر دو كشور مي‌توانند براي برقراري ثبات در افغانستان انجام دهند.
وي بيان داشت: مواد مخدر، تهديد اول امنيت ملي جمهوري اسلامي ايران است و ما علي‌رغم اينكه اين تهديد توان و هزينه‌هاي زيادي را براي كشورمان تحميل كرده، باز هم در مقابل آن مي‌ايستيم و عقب‌نشيني نمي‌كنيم.

**ايران، اولين كشور جهان در دست‌يابي به برنامه‌هاي درمان اعتياد با پروتكل‌هاي درماني است

اين مقام مسوول در ستاد با اشاره به اينكه بيش از 400 هزار نفر از وابستگان به سوءمصرف مواد مخدر در ايران، به بهبودي قطعي رسيده‌اند، گفت: جمهوري اسلامي ايران، اولين كشور جهان در دست‌يابي به برنامه‌هاي درمان اعتياد با پروتكل‌هاي درماني است.
طاهري تصريح كرد: براساس آمارها بيش از 5/1 ميليون نفر افغاني‌ وابسته به مواد مخدر در افغانستان وجود دارد و جمهوري اسلامي ايران براي درمان آنان اقدامات خوب پزشكي را در نظر گرفته كه مي‌توانيم در اين خصوص با يكديگر همكاري جدي و عميقي داشته باشيم.
طاهري با بيان اينكه جمهوري اسلامي ايران آمادگي خود را در توسعه روابط دوجانبه با استراليا در حوزه مبارزه با مواد مخدر اعلام مي‌دارد، گفت: آموزش پليس افغانستان، ايجاد معيشت جايگزين در آن كشور، انتقال تبادل و تجارب علمي در بحث كاهش آسيب براي جلوگيري از جمعيت سالم كشور افغانستان به مواد مخدر و اعتياد، انجام برنامه‌هاي اطلاعاتي و عملياتي مشترك، شناسايي لابراتوارهاي توليد مواد مخدر و نصب تجهيزات فني براي كنترل كانتينرها در افغانستان از جمله برنامه‌هاي مهم و موثري است كه هر دو كشور مي‌توانند به‌صورت مشترك در افغانستان انجام دهند.
در ادامه اين ديدار ريچارد اسميت، نماينده ويژه نخست ‌وزير استراليا در امور افغانستان و پاكستان گفت: هدف دو كشور برقراري ثبات و امنيت در افغانستان است تا طالبان نتوانند دولت آن كشور را تحت تاثير قرار دهند، تا بتوانيم ثبات را در آنجا برقرار كنيم كه در صورت برقراري ثبات، اهداف اقتصادي افغانستان گسترش مي‌يابد و اين مي‌تواند به مسئله مبارزه با مواد مخدر در آن كشور كمك كند.
وي آمادگي كشورش را براي همكاري در زمينه مبارزه با مواد مخدر در افغانستان اعلام كرد و افزود: جمهوري اسلامي ايران هزينه‌هاي هنگفتي را در راه مبارزه با مواد مخدر متحمل شده و من در جريان نگراني‌هاي ايران در بحث تهديد مواد مخدر هستم كه اميدوارم با كمك يكديگر راه حل مناسبي پيدا كنيم.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false