×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

false
true
true

رییس جمهوری با بیان این که ایران خواستار افزایش همکاری های منطقه ای است، اظهارداشت: اعضای سازمان اقتصادی اکو می توانند بخش زیادی از نیازهای خود را از جمله در بخش اقتصادی تامین کنند.

 ˈمحمود احمدی نژادˈ پیش از سفر به جمهوری آذربایجان در جمع خبرنگاران در فرودگاه مهرآباد تهران با یادآوری این که جمهوری اسلامی ایران از اعضای اصلی و پایه گذاران سازمان همکاری های اقتصادی (اکو) است،افزود: سازمان اقتصادی اکو با محوریت سه کشور جمهوری اسلامی ایران، ترکیه و پاکستان شکل گرفت که به تدریج اعضای آن به 10 کشور عضو ناظر افزایش یافت.
وی اظهارداشت: جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از اعضای اصلی این سازمان با سایر اعضا در بخش های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی رابطه بسیار خوبی دارد.
رییس جمهوری با بیان این که این سازمان طی سال های اخیر در بخش های مختلف فرهنگی، اقتصادی رشد قابل توجهی یافته است، ادامه داد: بدیهی است که جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از اعضای اصلی و پایه گذاران اکو باید در تمام اجلاس های این سازمان اقتصادی حضوری فعال داشته باشد.
احمدی نژاد، افزود: ایران برای افزایش ارتقای سطح همکاری های این سازمان اقتصادی پیشنهادهای مختلفی را با توجه به شرایط کنونی دنیا که اقتصاد آن در دستان نظام سرمایه داری است، ارایه کرده است.
وی با یادآوری این که پیشنهادهای زیادی برای افزایش همکاری های اعضای این سازمان ارایه شده است که باید در اجلاس آتی درباره آن تصمیم گیری شود، افزود: اعضای اکو نباید اجازه دهند که شرایط کنونی اقتصادی جهان بر این سازمان تاثیر گذارد.
رییس جمهوری در ادامه با یادآوری وضعیت کنونی جهان که در نتیجه اقدامات نظام سرمایه داری دچار مشکلات زیادی شده است، بر ضرورت تقویت نهادهای منطقه‌ای تاکید کرد.
احمدی نژاد، گفت: اعضای اکو می‌توانند بسیاری از روش‌هایی که امروز اقتصاد جهانی با آن درگیر هستند را ترمیم کنند، چرا که این مساله از تاثیر قابل توجه بر اقتصاد کشورهای عضو جلوگیری می کند.
وی در عین حال گسترش همکاری‌ها میان اعضای اکو را عامل مهمی در مقابله با اثرات ناشی از مشکلات اقتصاد جهانی دانست و افزود: تصمیم‌ها و پیشنهادهای مختلفی در این زمینه ارایه شده است که برخی از آنها اجرایی شده و برای برخی دیگر نیز باید تصمیم ‌گیری شود.
احمدی نژاد در این رابطه اظهارداشت: تصمیم گیری در این زمینه به معنای قطع رابطه با دیگران نیست بلکه باید بخشی از مناسباتی که دروازه انتقال مشکلات نظام سرمایه داری به کشورهای اعضای اکو است را مسدود و محدود کنیم و این با روش‌های ابتکاری امری شدنی است.
** سفر رییس جمهوری به کویت
رییس جمهوری همچنین درباره سفر به کویت نیز اظهار داشت: با دعوت رسمی در اجلاس سران مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیایی در کویت شرکت می‌کنیم.
احمدی‌نژاد با بیان این که این مجمع به تازگی شکل گرفته است، افزود: آسیا نقش مهمی در تمدن و فرهنگ و همچنین مسایل سیاسی و اقتصادی جهان داشته و دارد.
وی با یادآوری این که در حال حاضر بیشتر ذخایر مادی و انسانی جهان در قاره آسیا قرار دارد، تاکید کرد: از هر گامی که برای همگرایی آسیایی و تجمیع همه کشورهای این قاره برای حضور موثرتر در معادلات جهانی باشد، استقبال می‌کنیم.
رییس جمهوری در ادامه ابراز امیدواری کرد که گفت‌وگوها در این مجمع تازه تاسیس شده، به سرعت به یک نهاد و سازمان اجتماعی برای هم‌افزایی در سطح جهانی تبدیل شود.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false