true
رییس موسسه آموزش عالی علمی کاربردی هلال ایران وابسته به جمعیت هلال احمر گفت: طرح شبکه ملی امداد و نجات گامی مهم برای کاهش تلفات مالی و جانی مخاطرات طبیعی در کشور است که به زودی اجرا می شود.
دكتر صمد آقاميري رييس موسسه آموزش عالي علمي كاربردي جمعيت هلال احمر ايران در نشست خبري تشريح اقدامات موسسه آموزش عالي علمي كاربردي هلال ايران در سال تحصيلي جديد با بيان اينكه بر اساس اساسنامه و قانون آموزش همگاني و عمومي در بلايا و كمكهاي اوليه بر عهده جمعيت هلال احمر ايران گذاشته شده است گفت: بر همين اساس هلال احمر نيز اين مهم را به موسسات آموزش عالي تفويض كرده است كه بر اين اساس 33 مركز آموزش عالي در كشور فعاليت ميكنند.
رييس موسسه آموزش عالي علمي كاربردي هلال ايران با بيان اينكه بر اساس تدابير و رهنمودهاي رييس جمعيت هلال احمر امسال (سال 91) به عنوان سال نهضت آموزش معرفي شده است گفت: بر اين اساس برنامههاي كوتاه و بلندمدت متعددي در نظر گرفته شده است.
آقاميري با بيان اينكه در سال تحصيلي جديد با هماهنگي و همكاري آموزش و پرورش براي نخستين بار در متون درسي دانشآموزن مقاطع دوم دبيرستان به بعد درس آشنايي با كمكهاي اوليه و بلايا در كتاب آمادگي دفاعي گنجانده شده است گفت: اين كتاب براي يك و نيم ميليون دانشآموز تدريس خواهد شد.
رييس موسسه آموزش عالي علمي كاربردي هلال ايران با بيان اينكه اين درس به عنوان منبع امتحاني خواهد بود، گفت: در اين راستا از فردا (چهارشنبه) آموزشهاي لازم براي معلمان و مربيان كه نسبت به تدريس اين كتاب و درس اقدام ميكنند، برگزار ميشود.
آقاميري در ادامه با بيان اينكه پيشنهاد تدريس اين درس به شوراي عالي انقلاب فرهنگي نيز داده شده است گفت: بر اساس پيشنهاد جمعيت هلال احمر دو واحد درس اجباري يا اختياري در مقطع كارداني و كارشناسي در حوزه امداد و كمكهاي اوليه براي دانشجويان در نظر گرفته شود كه در حال حاضر پيشنهاد اين مسئله به شوراي عالي انقلاب فرهنگي ارائه شده است.
وي در ادامه با اشاره به ايجاد شبكه ملي امداد و نجات در كشور گفت: اين شبكه به زودي به صورت پايلوت در استان مازندران ايجاد ميشود.
وي در تشريح چگونگي فعاليت شبكه ملي امداد و نجات گفت: بر اساس تحقيقات صورت گرفته در شش استان مشخص شد كه ميزان سنجش و آگاهيهاي مردم نسبت كمكهاي اوليه و امداد و نجات بسيار پايين است.
وي با بيان اينكه بر اساس اين تحقيقات 70 درصد مردم نسبت به حوادث و بروز آن ترس دارند، گفت: براي از بينبردن ترس مردم بايد اين افراد آموزش ببينند كه بر اين اساس طرح شبكه ملي امداد و نجات به زودي به صورت پايلوت در استان مازندران اجرايي ميشود.
رييس موسسه آموزش عالي علمي كاربردي هلال ايران در تشريح شبكه ملي امداد و نجات گفت: بر اساس برنامهريزيهاي صورت گرفته در مرحله اول پرسشنامههايي را به منظور تعيين و سنجش آگاهيهاي مردم به در منازل ارسال ميشود و با سنجش و ارزيابي پاسخهاي ارائه شده در مرحله دوم بستههاي آموزشي و تشويقي به همراه پرسشنامه براي مردم مازندران ارسال ميشود.
وي با بيان اينكه بر اساس ارزيابيهاي صورت گرفته و همچنين آموزشهاي لازم، افراد برگزيده در تيمهاي امداد و نجات محلي دستهبندي ميشوند گفت: بر اساس برنامهريزيهاي صورت گرفته در آينده آموزش الكترونيكي نيز راهاندازي ميشود.
وي همچنين در مورد آموزش ضمن خدمت اجباري كاركنان دولت نيز گفت: بر اساس برنامهريزيهاي صورت گرفته اين آموزشهاي ضمن خدمت ميتواند از طريق الكترونيكي صورت گيرد.
رييس موسسه آموزش عالي علمي كاربردي هلال ايران در ادامه با اشاره به امضاي تفاهمنامه با شبكه آموزش براي پخش برنامههاي آموزشي در راستاي آشنايي مردم با سوانح طبيعي و كمكهاي اوليه در پاييز امسال گفت: در نظر داريم پس از آموزش كمكهاي اوليه و آشنايي با سوانح از طريق تلويزيون آزمون سراسري براي مردم برگزار كرده و گواهي رسمي نيز اعطا كنيم.
وي درباره آمادگي موسسه علمي كاربردي براي راهاندازي رشته خبرنگاري بحران گفت: اين مركز آمادگي لازم براي آموزش خبرنگاران در حوزه بحران را دارد چرا كه انعكاس رسانهاي در حوادث بسيار مهم است و علاوه بر آن خبرنگاران بايد اصول لازم در مواجهه با حوادث را فرا گيرند اما اين مسئله نياز به تفكر، تعيين سرفصل و مطالعه ميداني دارد.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينكه هماكنون چهار هزار و 400 دانشجو در موسسه آموزش عالي علمي كاربردي هلال ايران مشغول به تحصيل هستند گفت: در نظر داريم تا پايان سال جاري اين رقم به 20 هزار تن برسد.
وي با بيان اينكه اين دانشجويان در دو مقطع كارداني و كارشناسي در رشتههاي مديريت امداد، سوانح، نجات و غيره آموزش ميبينند گفت: در بعد آموزش تكميلي نيز رايزنيهايي با دانشگاه تهران و ديگر موسسات عالي صورت گرفته است.
true
true
https://parsipress.ir/?p=2133
true
true