×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

false
true
true

استاد دانشكده مطالعات جهان دانشگاه تهران و صاحبنظر مسائل گفت: جنبش وال استریت در مقابل سیستم فرماندهی این کشور ایستاد و با الهام گرفتن از بهار عربی می خواهد دراین سیستم نفوذ کند؛ این جنبش اصلا اقتصادی نبوده است زیرا مشکلات اقتصادی این کشور از سال 2007 آغاز شده است.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها (ماوا)، دکتر فواد ایزدی در نشست تخصصی تحلیل وضعیت سیاسی و اجتماعی آمریکا با نگاهی به آینده که شامگاه گذشته درسالن اجتماعات پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها برگزار شد؛ افزود: جنبش وال استریت از طرف لیبرالها یا دموکراتها نبوده است و همیشه افراداین جنبش بر این مهم تاکید می کنند که نمی خواهند در یک مجموعه حزبی حل و یا حذف شوند .
استاد دانشكده مطالعات جهان دانشگاه تهران با ارائه این تعریف از جنبش وال استریت مبنی بر اینکه جنبش؛ نوعی حرکت مقاومی است که از افرادی متشکل از نژادها و نگاههای سیاسی متفاوت و بدون حضور رهبری واحد تشکیل شده؛ بیان کرد: این جنبش در سال 2011 به فراخوان یک مجله تبلیغی کانادایی که در ونکور کانادا منتشر می شد و سخت مخالف سیستم مصرف گرایی در آمریکای شمالی است، از نیویورک آغاز و بعد از آن به 1400 شهر در آمریکا کشیده شد .
این پژوهشگر مسایل آمریکا در عین حال افزود: این مجله مردم را رهنمود کرد تا در این سال با بهره گیری از قیام مردم مصر و تونس و دیگر کشورهای عربی که درآنها بیداری اسلامی رخ داده بود در خیابان وال استریت مانند میدان التحریر چادر بزنند و تجمع کنند .
ایزدی اذعان کرد: از ماه سپتامبر که این حرکت شروع شد رسانه های این کشور دست به بایکوت خبری زدند و در هفته دوم این شورش وقتی پلیس 700 نفر از معترضان را دستگیر کرد این خبر در سراسر آمریکا پخش شد و این حرکت در 1400 شهر پراکنده شد و بعد از 2-3 ماه با سرد شدن هوا پلیس نیز این افراد را از چادرهایشان بیرون کردو حرکت جنبش کندتر شد .
وی با بیان اینکه دولت آمریکا دو روش برای برخورد با حرکت های اجتماعی دارد، تاکید کرد: در ابتدا پلیس با خشونت با معترضان برخورد می کند و در شیوه بعدی سعی در نفوذ کردن بین رهبران جنبش با خریدن آنها می کند ؛ که مورد دوم را بیشتر مورد استفاده قرار می دهد.
ایزدی در پاسخ به این سوال که این جنبش تا چه زمانی می تواند به کار خود ادامه دهد؛ اذعان کرد: اگر مشکلات اقتصادی این کشور حل شود حرکت از سرعتش کاسته می شود و نیز برخورد دولت نیز با این جریان بر ادامه کار این حرکت عظیم مردمی تاثیرگذار خواهد بود .
وی با بیان اینکه وضع اقتصادی مردم تاثیر بسزایی در ادامه این جنبش دارد؛ گفت: در آمریکا برای وضعیت کنونی دو حالت وجود دارد که عده ای از اقتصاددانان معتقدند این وضعینت خوب می شود و عده ای معتقدند آمریکا دیگر به وضع سابق اقتصادیش باز نمی گردد .
ایزدی تصریح کرد : اقتصاددانانی که معتقدند آمریکا به حالت قبلی خود باز نمی گردد سه دلیل دارند که اولین دلیل را قیمت نفت می دانند، زیرا قیمت نفت مدت زیادی 20 دلار بوده است تا اینکه در سال 2007 به 150 دلار رسید و این گروه معتقدند دیگر هیچگاه این قیمت به 20 دلار سابق باز نمی گردد و به نظر آنها وضعیتpick oil در سال 2005 به این معنا که دیگرتمام چاه های نفتی دنیا شناسایی شده و در حال استخراج هستند اتفاق افتاده است.
وی در ادامه یادآور شد : تولید داخل در آمریکا دومین دلیل این گروه است زیرا آنها کالاهایی مانند مالشین را بعلت وجود نیروی کار ارزانبه چین و برزیل و مکزیک داده اند و خود دیگر تولیداتی در این زمینه ها به آن شکل ندارند .
این کارشناس مسایل آمریکا در ادامه افزود: دلیل سوم این گروه رقیبان جدی آمریکاست که هم اکنون غیر از دول اروپایی و آمریکای شمالی کشورهایی مانند هند، چین و برزیل نیز در این گروه قرار گرفته اندو جزو رقیبان سرسخت این کشور شده اند .
وی با طرح این پرسش که چرا باید درباره آمریکا مطالعه کنیم؛ گفت: با وجود اینکه این کشور سی و سه سال است رسما با ایران قطع رابطه کرده و قبل از انقلاب هم فقط با دولتمردان ایران رابطه خوبی داشته اما با مردم ایران همواره دشمنی کرده است ؛ باید برای شناخت وپیش بینی هرچه بیشتر خطراتی که این کشور می تواند برایمان ایجاد کند آن را بهتر بشناسیم تا بتوانیم در مواقع ضروری از کشوردفاع کنیم .
این صاحبنظر مسائل آمريكا ادامه داد: با وجود درسهای دانشگاهی که ترجمه شده از استادان آمریکایی است می توان گفت آنها هنوز در حوزه علوم انسانی، ارتباطی و فرهنگی حضورشان درکشور روز به روز در حال بیشتر شدن است و نیز با توجه به اینکه سیستم بانکداری ایران از این کشور اقتباس شده است؛ می توانیم مشکلات بانکی مان را نیز بهتر حل کنیم.
وی درباره انتخابات آتی درآمریکا تاکید کرد : در آمریکا دو حزب جدی دموکرات و جمهوریخواه وجود دارد که نمایندگانی در پارلمان این کشور دارند و هر 4 سال یکبار رییس جمهوری از میان این دوجزب انتخاب می شود وباید توجه داشت که رییس جمهور در این کشور مانند ایران با رای مستقیم مردم انتخاب نمی شود و مردم به افرادی که حکومت معرفی می کنند رای می دهند تا آنها رییس جمهور را انتخاب کنند .
ایزدی خاطرنشان کرد: انتخابات در آمریکا هزینه های زیادی را به این کشور تحمیل می کند که با وجود مشکلات اقتصادی اخیر این موضوع یکی از چالشهایی است که می تواند مورد توجه قرار گیرد زیرا تخمین زده شده هزینه انتخابات دوره پیش رو حدود 7 تا 8 هزار میلیون دلار می شود و 60 درصد هزینه های انتخابات مخارج رادیو تلویزیون های خصوصی این کشور است .

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false