وزیر جهاد کشاورزی در یک افشاگری بی سابقه از یک فساد اداری گفت: برخی پرسنل ارباب رجوع را آنقدر می برند و می آورند تا بتوانند در جایی او را تیغ بزنند.
به گزارش پایگاه خبری اکوپارس به نقل از خبرگزاری مهر، محمود حجتی امروز در هفتمین گردهمایی کشت محصولات زراعی (آغاز سال زراعی ۹۸-۹۹) در واکنش به سخنان محمد شریعتمدار، مشاور عالی خود مبنی بر تولید ۱۳۴ میلیون تن محصول کشاورزی در پایان افق ۱۰ ساله، پایان اجرای سند بهره وری آب، اظهار داشت: بنده این مسئله را قبول ندارم؛ ببینید در ۱۰ سال گذشته ما چه میزان تولید داشتیم. در کشور بیش از یک میلیون تن محصول فقط از توسعه گلخانهها تولید میشود. بنابراین در این ۱۰ سال فقط ۱۰ میلیون تن از این محل تولید حاصل میشود. پس باقی بخشها میخواهند معطل بمانند بنابراین بنده این رقم را رد میکنم و معتقدم میزان تولید بسیار بیشتر از این خواهد بود.
دولت و پتروشیمیها در زمینه کود اوره قول مساعدت دادند
حجتی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه دشمن صف آرایی سختی را در مقابل ملت ما آغاز کرده و از تمام امکانات و بهره وری خود در این زمینه بهره گرفته است که فشار اقتصادی را بر ما زیاد کند، گفت: در این شرایط، وظیفه ما که با معیشت مردم سر و کار داریم این است که تلاش خود را به حداکثر برسانیم.
وی با بیان اینکه در بحث مربوط به نهادهها تأمین این محصولات بیش از گذشته انجام شده است، افزود: متأسفانه بخشی از کود اوره که دست پتروشیمی هاست با بی مهری مواجه شده که البته دولت و پتروشیمیها قول مساعدت داده اند تا کم کاریهایی که در برخی مقاطع انجام شده، جبران کنند.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اقدامات خوبی که در بخش زیرساختها و زیربناها انجام شده است، اظهار داشت: در سالهای اخیر در حوزه آب و خاک با حمایتهای مقام معظم رهبری، دولت و مجلس اقدامات بی نظیری انجام شده که باید از آنها بهره بگیریم.
درصد خوداتکایی روغن به ۱۷ درصد رسیده است
حجتی با بیان اینکه در زمینه کلزا، همکاران ما از ماهها قبل کار کرده اند، خاطرنشان کرد: در این زمینه جلسات منظمی برگزار شده چرا که کشور در حوزه دانههای روغنی وابستگی فوق العاده زیادی دارد. طی این سالها، میزان وابستگی از حضور ۵ تا ۶ درصد به ۱۶ تا ۱۷ درصد رسیده است. اما این عدد در مقابل تقاضای کل بسیار کم است و ما در شرایط سخت مثل الان متوجه شده ایم که چقدر در روغن و کنجاله ضرورت دارد که خوداتکا باشیم و چقدر از این ظرفیتها غافل بوده ایم.
وزیر جهاد کشاورزی از تولید کنندگان و مسئولان حاضر در جمع خواستار شد طرح تحول در افزایش تولید دانههای روغنی را جدی بگیرند و افزود: امیدواریم ما نیز بتوانیم پشتیبانی و حمایتهای لازم را در این زمینه به عمل آوریم. حتی امیدوار هستیم بتوانیم روزانه کنترل و نظارت در این زمینه داشته باشیم.
افزایش ۲۶ درصدی تولید محصولات کشاورزی در ۵ سال
حجتی تصریح کرد: ما هر کجا که خواستیم و اقدام کردیم، اثر گذار هم بودیم. تولید محصولات کشاورزی در سال ۹۷ نسبت به ۹۲، ۲۶ درصد افزایش داشته با وجود آنکه سالهای خشک و بی آبی که در آن قرار داشتیم.
وی خطاب به مسئولان حاضر در جمع گفت: همه ما مسئولیت پذیرفته ایم و وقتی مسئولیت پذیرفتیم باید پاسخگو باشیم. ما مختاریم و میتوانیم مسئولیت قبول نکنیم.
وزیر جهاد کشاورزی در بخش دیگری از سخنان خود خطاب به حاضران جمع، اضافه کرد: بر مردم سخت نگیرید؛ برخی از آئین نامهها و مصوبات، کار را بر مردم خیلی سخت کرده است. بنده از معاون امور اقتصادی و برنامه ریزی خود و دیگر همکارانم خواهش کردم که در جهت تسهیل قوانین و مقررات گذاری اقدام کنند. ما چند ابلاغیه در حوزه امور دام و گلخانه تسهیل کردیم و شما نیز میتوانید در زمینه تسهیل گری اقدام کنید. متأسفانه خبرهایی در این زمینه به گوش ما میرسد که چندان خوشایند نیست.
حجتی در یک انتقاد بی سابقه از فساد اداری گفت: برخی از پرسنل، مردم را آنقدر میبرند و میآورند تا در جایی و گوشهای آنها را تیغ بزنند. متأسفانه این موارد روز به روز هم زیاد میشود.
وی خطاب به حاضرین جمع گفت: مراقبت کنید و نگذارید چنین اتفاقاتی رخ دهد. به ارباب رجوع بگویید اگر مشکلی پیش آمد به هر طریقی آن را به گوش ما برسانند. ممکن است چند مورد نیز الکی شکایت کنند که عیبی ندارد و ما به این مسائل رسیدگی میکنیم و متوجه میشویم که صحت ندارد اما اگر چنین اتفاقی اشاعه پیدا کند و کسی به خاطر تلکه کردن و یا تیغ زدن ارباب رجوع، کار او را انجام ندهد تا به خواسته ناپسند خود برسد، مسئله بسیار بزرگی است و از این موارد زیاد است.
وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: بنده از مدیران خواهش میکنم در سطح شهرستانها و استان یک دستیار ویژه را فقط برای پاسخگویی برای مردم در نظر بگیرند تا بتوانیم پرسنل خود را از این منجلاب که در آن غوطه ور هستند، نجات دهیم.
افزایش بهره وری آب در کشت گلخانهای
وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: با تلاشهای انجام شده، سطح کشت گلخانهای به ١۵هزار هکتار رسیده در حالی که در همسایگی ما در کشور ترکیه این سطح ۶٠ تا ٧٠ هزار هکتار است.
حجتی با تاکید بر اینکه کشت گلخانهای در حل مشکل کم آبی مؤثر است، افزود: کشت گلخانهای مصرف آب را ٨۵ تا ٩٠ درصد به ازای یک واحد محصول کاهش میدهد.
وی اضافه کرد: کشت گلخانهای چند برابر سهم بهره وری آب را افزایش میدهد، موضوعی که اکنون برای کشور ما بسیار مهم است.
حجتی با بیان اینکه در حاضر یکی از چالشهای بزرگ کشور اشتغال است، گفت: در شرایطی که با انبوه فارغ التحصیلان رو به رو هستیم هر هکتار گلخانه برای ١٠ نفر اشتغال ایجاد میکند.
وی با انتقاد از عملکرد بانکها در پرداخت تسهیلات به بخش کشاورزی، اظهار داشت: اینکه بانکهای نبود اعتبار را بهانه میکنند قابل قبول نیست از بانک میخواهم در هر نقطه کشور که هستند با برای پرداخت تسهیلات تسهیل گری کنند.
وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: در گلخانههای نیمه صنعتی از روزی که اولین پرداخت تهسیلات انجام میشود ۶ تا ٨ ماه بعد به تولید میرسد.
حجتی با بیان اینکه برای توسعه کشت گلخانهای نیاز به ٢٠ هزار میلیارد ریال تسهیلات داریم، افزود: از بانکها انتظار میرود برای جذب ٢٠ هزار میلیارد ریال مورد نیاز برای توسعه گلخانهها ۴٠ هزار میلیارد ریال پرونده تقاضای دریافت تسهیلات داشته باشند. تا به مرور تصویب و ابلاغ شود.