true
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز(یكشنبه) به مدت 2 و نیم ساعت از بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی كتاب بازدید كردند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، در این دیدار كه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز حضور داشت، مسئولان غرفه ها، توضیحات لازم را درخصوص كتابهای ارائه شده، بیان كردند و رهبر انقلاب اسلامی در جریان تازه های نشر قرار گرفتند.
رهبر انقلاب اسلامی سپس در جمع تعدادی از ناشران حاضر در نمایشگاه بین المللی كتاب با اشاره به استقبال بسیار خوب مردم از نمایشگاه كتاب تأكید كردند: باید بگونه ای برنامه ریزی شود كه فضای كتابخوانی در كشور توسعه و تعمیق پیدا كند.
حضرت آیت الله خامنه ای خاطرنشان كردند: باید با یك برنامه ریزی دقیق و تعیین اهداف مرحله ای، در هر سال همگام با برگزاری نمایشگاه كتاب و افزایش جمعیت بازدید كننده، در فضای كتابخوانی كشور نیز پیشرفت چشمگیری بوجود آید.
ایشان با تأكید بر لزوم ارزیابی محتوایی هر ساله نمایشگاه كتاب بوسیله افرادی كارشناس و صاحب صلاحیت، افزودند: این ارزیابی نشان خواهد داد كه آیا هر دوره نمایشگاه كتاب از نظر محتوا، نسبت به دوره قبل، تغییر و رشد داشته است یا خیر.
رهبر انقلاب اسلامی، برطرف كردن برخی موانع تولید و نشر كتاب را یادآور شدند و تأكید كردند: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید با كمك دولت، این موانع بویژه موضوع گرانی كاغذ را برطرف كند.
حضرت آیت الله خامنه ای تولید كاغذ در كشور را از جمله تولیدات امتداد دار خواندند و خاطرنشان كردند: مهمترین تولید ملی، تولید امتداددار است و با برطرف شدن مشكلات كارخانه های كاغذ، قطعاً راه برای كتابخوانی بیشتر و ارزان شدن قیمت كتاب، باز می شود.
ایشان همچنین با تأكید بر اینكه موضوع ترجمه، جاده ای یكطرفه نیست افزودند: دولت باید زمینه ای فراهم كند تا تولیدات خوب كتاب در كشور از جمله در بخش های مذهبی، تاریخی، ادبیات و علوم، به زبان های مختلف ترجمه و در معرض دید جهانیان قرار گیرند.
رهبر انقلاب اسلامی در پایان، موضوع ویراستاری و صحیح بودن متون كتابها از لحاظ دستور زبان فارسی و كتاب آرایی و شكل ظاهری كتاب ها را مهم خواندند و خاطرنشان كردند: یكی از كارهای ضروری در چرخه تولید و عرضه كتاب، ساماندهی توزیع و ایجاد فروشگاههای زنجیره ای كتاب است.
پیش از سخنان رهبر انقلاب اسلامی، تعدادی از ناشران در سخنانی به بیان دیدگاههای خود در موضوعات مختلف كتاب و كتابخوانی پرداختند.
پیشنهاد تأسیس شورای عالی كتاب و رادیو كتاب، تأسیس فروشگاههای بزرگ زنجیره ای كتاب، شفاف نبودن قوانین ممیزی كتاب، مشكلات مربوط به سیستم توزیع كتاب، لزوم تبلیغ و ترویج مناسب و گسترده كتاب، موضوع گرانی كاغذ و تأثیر آن بر قیمت كتاب، و ضرورت توجه جدی تر به مقوله تولید كتاب های كودك و نوجوان در كشور از جمله مسایلی بودند كه ناشران در سخنان خود به آنها اشاره كردند.
true
true
https://parsipress.ir/?p=852
true
true