true
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: دنبال کاریابی برای بزرگان کشور نیستیم چون مدیران باید براساس مهارت و شایسته سالاری انتخاب شوند.
«محمد شریعتمداری» روز دوشنبه در مراسم تودیع و معارفه وزیران سابق و جدید وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با حضور«اسحاق جهانگیری» معاون اول رئیس جمهوری در محل این وزارتخانه افزود: اگر موفقیتی در آینده داشته باشیم نتیجه همراهی شرکای اجتماعی با دولت و شکست ها نتیجه ناهمراهی دولت با شرکای اجتماعی خواهد بود.
وی افزود: هیچ ترفندی نتوانست مشکلی در روابط نظام با جامعه کارگری ایجاد کند همچنین دولت تلاش کرده تا سه جانبه گرایی(دولت، کارفرما و کارگر) رعایت شود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: این وزارتخانه بزرگترین نهاد اجتماعی کشور است که بار مسولیت اجتماعی بزرگی به دوش دارد.
** نتوانستیم دیوار حمایتی به دور فقرا بکشیم
«سازمان های حمایتی از جمله بهزیستی زیرمجموعه این وزارتخانه است؛ البته در سال های اخیر تلاش کردیم اما نتوانستیم دیوار بلند حمایتی به دور فقرا که بار عظیم انقلاب به دوش آنها بود، بکشیم.»
شریعتمداری افزود: باید تلاش کنیم در چهلمین سالگرد انقلاب بخشی از مشکلات این افراد جبران شود؛ البته دریافتی خانوارهای تحت پوشش با یارانه ها به ۷۵۰ هزارتومان رسیده اما همه می دانیم با این پول نمی توان زندگی را اداره کرد.
این عضو کابینه دولت دوازدهم ادامه داد: «با دو روش پول پاشی و افزایش مهارت این افراد می توان از فقرا حمایت کرد که البته دولت به تنهایی نمی تواند بار این مسولیت را به دوش بکشد.»
شریعتمداری، یکی از ماموریت های این وزارتخانه را «تبدیل ارائه خدمات اجتماعی دولت به خدمات اجتماعی مردم محور» بیان کرد و افزود: بار تکفل ما در دوران تحریم بیشتر می شود زیرا فشار نظام سلطه در حال افزایش است اما باید بدانیم تحریم خلق فرصت هایی برای ما داشته است.
بدهی ۱۵۰ هزار میلیارد تومانی دولت به صندوق تامین اجتماعی
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با یادآوری مشکلات صندوق ها، اظهار داشت: برای پرداخت بدهی دولت به صندوق تامین اجتماعی، قرار بود ۵۰ هزار میلیارد تومان در قالب تهاتر پرداخت شود اما تاکنون یک دهم این رقم در اختیار ما قرار گرفته؛ هرچند مجموع بدهی دولت ۱۵۰ هزار میلیارد تومان است.
وی افزود: می دانیم امکان پرداخت نقدی بدهی دولت به صندوقها وجود ندارد اما راهکارهایی برای آن در نظر گرفته ایم.
شریعتمداری گفت: اگر با پول پرداختی مردم به صندوقها در زمینه های دیگری استفاده شود، خیانت در امانت است؛ اکنون زیان های این صندوق ها به مردم تحمیل می شود.
** زیان ۱۲۰۰ میلیارد تومانی سالانه صندوقها
این عضو کابینه دولت دوازدهم خاطرنشان ساخت: «برای جلوگیری از ۱۲۰۰ میلیارد تومان زیان سالیانه صندوق ها نمی توان به واگذاری آنها اندیشید؛ همچنین برای واگذاری بنگاه های زیانده باید راهکارهای خاصی اندیشیده شود در غیر این صورت فقر را بین فقرا توزیع کرده ایم.»
«برای حل این مشکلات حاضرم به دولت و مجلس التماس کنم و شما آقای جهانگیری در این مسیر باید به ما کمک کنید.»
شریعتمداری افزود: تکریم بازنشستگان نباید در حد یک جشن و دادن لوح تقدیر باشد بلکه باید با تامین آینده و معیشت آنها، روحیه کار را در افراد شاغل تقویت کرد.
وی ادامه داد: «کارفرمایان باید بگویند زنده باد کارگر زیرا عناصر اصلی کار همین افراد هستند.» «اگر فعالیت تولیدی با عشق و رضایتمندی همراه باشد بدون شک بهره وری ما بالا می رود.»
وزیر تعاون خاطرنشان ساخت: «تولید نیروی انسانی بدون مهارت جزو تخصص های ماست که باید با مهارت آموزی این معضل را برطرف کنیم؛ اما پیش از آن باید به افزایش رضایتمندی کارکنان بیندیشیم.»
** انتشار اقلام خرید وفروش، قدم دوم شفاف سازی در شرکت های تابعه
وی بر ضرورت شفاف سازی تاکید کرد و گفت: در کدال بورس اسامی هیات مدیره شرکت های تابعه بود اما انتشار آن از سوی وزارتخانه یک مطالبه اجتماعی و قدم اول است.
شریعتمداری افزود: قدم بعدی این است که هر کالایی در این مجموعه ها خریدوفروش می شود منتشر شود؛ البته ممکن است برای کالاهایی که جنبه امنیتی دارد ملاحظاتی صورت گیرد.
وی با تاکید بر اینکه شایسته سالاری و بومی گزینی می تواند بهره وری را افزایش دهد، گفت: دولت باید به دنبال افزایش روابط با نهادهای اجتماعی باشد؛ تلاش می کنم این اتفاق در وزارتخانه رخ دهد تا مورد حمایت قلم ها قرار گیریم.
این عضو هیات دولت افزود: افتخار می کنیم اولین گوش شنوا برای سخنان محرومان باشیم.
منبع خبر:خبرگزاری ایرنا
true
true
https://parsipress.ir/?p=73767
true
true