×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

false
true
true

یک کارشناس اقتصادی با بیان اینکه نرخ دلار بالای ۱۰ هزار تومان متاثر از پارامترهای سیاسی است و نه منطق اقتصاد، گفت: ارزش واقعی دلار بین ۸ تا ۹ هزار تومان است و پس از ۱۳ آبان قیمت دلار به کمتر از ۱۰ هزار تومان می‌رسد.

 

هادی حق شناس در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا درباره ارزش واقعی نرخ دلار در بازار اظهارداشت:‌ قیمت واقعی دلار در ایران بین ۸ الی ۹ هزار تومان است و ریزش قیمت دلار ادامه خواهد داشت.

وی با بیان اینکه احتمال ادامه نوسانات قیمت دلار تا سیزدهم آبان ماه وجود دارد اما پس از آن نرخ دلار به چیزی بین ۸ الی ۹ هزار تومان می‌رسد، گفت:‌ نرخ دلار بالای ۱۰ هزار تومان اقتصادی نیست و براساس پارامترهای سیاسی تعیین شده است و نه اصول و منطق اقتصاد.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه مقاومت‌هایی برای کاهش قیمت دلار وجود دارد اما پس از سیزدهم آبان نرخ آن به کمتر از ۱۰ هزار تومان می‌رسد، ادامه داد: بخشی از قیمت دلار متاثر از پارامترها و رویدادهای سیاسی افزایش یافته است و ارتباطی با موضوعات بنیادی اقتصاد ندارد.

وی تاکید کرد: آنهایی که مدعی هستند ارزش واقعی دلار ۵ هزار تومان است،  به نرخ تورم توجهی ندارند. نرخ تورم ماهانه در شهریور ماه ۶٫۵ درصد بوده است که این نرخ بسیار بالایی محسوب می‌شود بنابراین این تورم باید جایی تخلیه شود که ارز به ویژه دلار محل مستعد برای تخلیه نرخ تورم است.

حق شناس همچنین درباره افزایش نرخ سکه در ایران با توجه به قیمت جهانی طلا،‌ تاکید کرد: افزایش قیمت سکه در ایران متاثر از یک نکته بسیار مهم است؛ اینکه مردم علاقه‌مند هستند که سکه و طلا را در منزل نگهداری کنند. این موضوع که ریشه در فرهنگ ایرانیان دارد باعث می‌شود که تقاضا برای طلا و سکه در بازار افزایش یابد و افزایش تقاضا باعث افزایش قیمت می‌شود.

این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه در نرخ سکه حباب سنگینی وجود دارد، گفت: از آنجایی که تقاضا برای خرید طلا در ایران بالا است بخشی از این افزایش قیمت هم طبیعی به نظر می‌رسد.

حق شناس با تاکید بر اینکه سه بازار مسکن، بورس و بانک محل ورود نقدینگی‌های حاصل از فروش دلار در بازار هستند،  گفت: هر بازاری که بستر مناسب‌تری برای ورود پول داشته باشد،‌ نقدینگی وارد آن بازار خواهد شد. احتمالا در روزهای آینده نرخ سود بانکی افزایش می‌یابد تا سیستم بانکی محلی برای جذب نقدینگی‌ها باشد.

منبع:خبرگزاری ایلنا

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false