true
معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری با اشاره به این که هدف اصلی اصحاب تعزیه افزایش فرهنگ تعزیه است تصریح کرد:تجربه های تعزیه باید به صورت علمی ثبت شود تا مورد حمایت قرار گیرد.
در نخستین گردهمایی اصحاب تعزیه ایران که صبح امروز در ساختمان بنیاد علمی فرهنگی تعزیه و همایش های آیینی برگزار گردید ، از پیشکسوتان و غلامان این عرصه تقدیر شد .
دکتر اردشیر صالح پور استاد حوزه نمایش در آغاز مراسم ، از مقام و جایگاه هنر تعزیه در ایران سخن گفت و با اشاره به اینکه تعزیه هنری است که از دل مردم برمی خیزد گفت : ایرانی ها همان احترامی را برای تعزیه قائل می شوند که یونانیان برای تئاتر ، تعزیه مانند رودخانه ای است که می شود از آن آب برداشت اما مهم این است که چه ظرفی برای آب برداشتن در دست دارید.
***
در این گردهمایی که با سخنرانی حجت الاسلام جعفری دبیر شورای راهبردی تعزیه ، داوود فتحعلی بیگی بازیگر و استاد تعزیه و مهندس محمد باقر مدیر عامل بنیاد علمی فرهنگی تعزیه و همایش های آیینی همراه بود از مشکلات و سختی های تعزیه خوانان و در کنار آن تصمیماتی که برای جبران عقب ماندگی های این هنر گرفته شده است سخن گفته شد .
***
در ادامه مراسم محمد هادی ایازی ، معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری در سخنرانی خود گفت : ما به دنبال آن هستیم که با راه اندازی دفاتر تعزیه در مناطق ۲۲ گانه تهران ، هنر تعزیه را تحت پوشش قرار داده تا عقب ماندگی های این هنر ملی و مردمی جبران شود .
ایازی خاطر نشان کرد : برای اجرای این مراسم معنوی به دنبال ثبت مکانی مانند تکیه دولت هستیم که آن مکان می تواند میدان امام حسین (ع) تهران باشد .
***
در ادامه مراسم پس از اقامه نماز جماعت ظهر و عصر، نشست هم اندیشی پیشکسوتان و غلامان تعزیه برگزار شد که در آن هنرمندان تعزیه خوان نجواها و درد دل های خود را عنوان کردند و از تجربه های خود در هنر تعزیه سخن گفتند .
true
true
https://parsipress.ir/?p=5095
true
true