×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

false
true
true

کارت‌های ارزی که در واقع نمونه بین‌الملی عابر بانک‌هاست، هم‌اکنون از سوی بیشتر بانک‌های کشور برای متقاضیان صادر می‌شود.

با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال و آغاز سفرهای نوروزی‌، هر ساله بحث سفرهای خارجی به ویژه سفر به کشورهای همسایه ایران رونق می‌گیرد. در این میان مسافران تلاش می‌کنند تا با خرید ارز مورد نیاز خود سفر خوبی براي خانواده خود رقم بزنند؛ اما یکی از راه‌هایی که به انجام سفر بی‌دغدغه کمک می‌کند، استفاده از خدمات ارزی بانکداری الکترونیکی است. شاید شما هم به کرات در رسانه‌ها و اماکن مختلف تبلیغات کارت‌های ارزی همچون ویزاکارت را ديده باشید. اما تنها موضوعی که باعث می‌شده تاکنون از این خدمات استفاده نکنید، اين ذهنیت بوده كه این خدمات به افراد ثروتمند و مشتریان خاص بانک‌ها ارائه مي‌شود. حال آنکه نه تنها دریافت و استفاده از خدمات کارت‌های ارزی مختص مشتریان خاص نیست، بلکه تمامی مسافران عازم به خارج از کشور می‌توانند یکی از این کارت‌های به ظاهر دست‌نیافتنی دریافت كنند. در این گزارش تلاش کرده‌ایم تا نحوه دریافت و استفاده صحیح از این کارت‌ها را توضیح دهیم.
کارت ارزی چیست؟ 
کارت ارزی در واقع نمونه‌ای بین‌المللی از عابربانک‌های متداول است که قادر به استفاده در دستگاه‌های خودپرداز سایر کشورهای دنیا است. البته باید توجه داشت از آنجا که کارت ارزی ویزا از مشهورترین کارت‌های ارزی است که تقریبا در تمامی کشورهای جهان دارای شعبه است، بیشتر مردم در یک اشتباه مصطلح از کارت‌های ارزی به نام ویزاکارت یاد می‌کنند. در واقع تمامی بانک‌ها با توجه به مراودات مالی و اعتباری خود با سایر بانک‌های کشورهای جهان اقدام به صدور کارت‌های ارزی مي‌كنند و دارندگان آنها نیز می‌توانند خدمات مالی خود را بر اساس ارز درخواستی در سایر کشورها نیز دریافت كنند. 
ویزا کارت 
ویزاکارت خدمات اعتباری ارزی است که توسط شرکت «ویزا» در بیش از ۲۰۰ کشور جهان قابل استفاده است. این کارت‌ها در دو نوع کلاسیک و طلایی با سقف اعتبار یک هزار، ۲ هزار و ۵ هزار دلاری یا معادل آن به یورو صادر می‌شوند. اعتبار این کارت‌ها یک‌ساله و قابل تمدید است و بانک‌های طرف قرار داد با شرکت ویزا در قبال دریافت کارمزد اقدام به صدور این کارت در مبالغ درخواستی متقاضی می‌کنند. ویزاکارت چند سالی است که با گسترش بانکداری الکترونیکی به کشور ما نیز راه یافته و هم‌اکنون از سوی برخی شرکت‌های خصوصی و بانک‌ها صادر می‌شود. البته کارت‌هایی که برخی از شرکت‌های خصوصی وعده فروش آن را می‌دهند، در مبالغ پایین ۵۰ تا ۵۰۰ دلاری صادر مي‌شوند. ضمن آنکه این شرکت‌ها کارت فیزیکی به متقاضی تحویل نمي‌دهند و فقط اطلاعات مجازی کارت را که بیشتر برای خریدهای اینترنتی قابل استفاده است، ارائه می‌کنند. البته ویزاکارت را هم‌اکنون برخی بانک‌ها همچون پارسیان، ملت و تجارت نیز صادر مي‌كنند و متقاضی دریافت ویزاکارت کافی است با در دست داشتن گذرنامه خود به یکی از شعب این بانک‌ها مراجعه کند و پس از افتتاح حساب متمرکز ارزی و یا ریالی درخواست صدرو ویزا کارت كند. متقاضیان این کارت باید توجه داشته باشند کارت ویزا در هیچکدام از خودپردازهای داخل کشور حتی دستگاه‌های بانک صادرکننده در داخل کشور قابل استفاده نيست و حتما باید در دستگاه‌های خودپرداز و یا کارت‌خوان‌های فروشگاهی کشورهای خارجی مورد استفاده قرار گیرد. 
کارت ارزی داخلی 
هم‌اکنون برخی از بانک‌های خصوصی و دولتی برای تامین خدمات مورد نیاز مشتریان خود برخی از خدمات ارزی را در قالب کارت‌های ارزی اختصاصی بانک خود ارائه می‌دهند که می‌توان از آن جمله به کارت‌های ارزی پارسیان و یا ملی‌کارت ارزی اشاره کرد. کارت‌های ارزی پارسیان در دو نوع نقدی و اعتباری در مبالغ حداقل ۵۰۰ و حداکثر ۵ هزار دلاری صادر مي‌شوند و بر اساس ادعای بانک صادرکننده در بیش از ۱.۷ میلیون دستگاه خودپرداز و ۲۸ میلیون دستگاه کارت‌خوان سراسر دنیا قابل استفاده هستند. همچنین ملی‌کارت ارزی نیز که از بانک ملی آن را صادر می‌كند با هدف ارائه خدمات ارزی به مسافران کشورهای عربی حوزه خلیج فارس طراحی شده و دارندگان آن می‌توانند از طریق دستگاه‌های خودپرداز در این کشورها مبالغ ارزی خود را دریافت كنند. نوع ارز مرتبط با حساب «درهم» است و افتتاح حساب با حداقل هزار درهم صورت می‌گیرد. ضمن آنکه مانده حساب دارنده کارت نباید کمتر از ۱۰۰ درهم باشد.
تکلیف مانده حساب 
یکی از نکاتی که ممکن است برای متقاضیان دریافت خدمات کارت‌های ارزی ایجاد نگرانی کند، چگونگی استفاده از موجودی باقی‌مانده در حساب پس از پایان اعتبار کارت ارزی است. در این خصوص لازم به یادآوری است در صورتی که از طریق سیستم بانکی اقدام به تهیه و تامین ارز مورد نیاز کارت ارزی خود کرده باشید، بانک موظف است در پایان انقضای کارت، در صورتی که متقاضی تمایلی به تمدید اعتبار نداشته باشد، مبلغ ارزی مانده در حساب را بر اساس قیمت روز ارز خریداری و معادل ریالی آن را به حساب شخص واریز كند. البته در صورتی که تامین ارز از سوی متقاضی انجام شده باشد، باقی مانده به حساب ارزی معرفی شده از سوی مشتری واری
ز خواهد شد. به همین دلیل است که پیشنهاد می‌شود برای جلوگیری از مشکلات این‌چنینی متقاضیان، کارت‌های ارزی خود را صرفا از طریق بانک‌های معتبر تهیه كنند.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false