true
![](https://parsipress.ir/wp-content/themes/RabinStudio/images/none.png)
غذاهایی از جمله برّه بریان و بوقلمون از جمله عواملی است که باعث افزایش قیمت منوي غذا میشود.
گذشت آن روزهايي كه جشنهاي خانوادگي در حياطهای مشجر خانهها برگزار ميشد و بالاخانه و دهلیز و دالان غرق در شادی میشد و كودكان شلنگانداز دور حوض خانه ميدويدند. ديگر دوره سرزير شدن سيبها و هندوانهها در حوضها گذشته است. امروزه مدار زندگي تنگ و تنگتر شده و خانههاي به قول معروف «قوطيكبريتي» جايي براي دور هم جمع شدن آخر هفتههاي فاميلي را هم ندارد، چه رسد به برگزاري مراسمهاي چند صد نفري عروسي و …
بنابر همين تغيير شيوههاي زندگي و آبرفتن روزبهروز متراژ خانهها، كسب و كارهاي جديدي رونق گرفتهاند. كسب و كارهايي كه به نظر ميرسد درآمدهاي كلاني را روانه حسابهاي بانكي صاحبانشان ميكنند. يكي از اين كسب و كارهاي مد روز، تالارداري است. اين تالارها امروزه در گوشه و كنار شهر ديده ميشوند و هر كدام با رنگ و لعاب ويژهاي كه به برنامههاي خود ميبخشند، قيمتهاي متفاوت و معمولا بالایی از مشتری دريافت ميكنند. امروزه بدون وجود اين تالارها، كار خانواده لنگ ميماند؛ چون در صورت نبود خدماتي كه اين تالارها ارائه ميكنند، انواع مراسمها از جمله مراسم عروسي امكان برگزاري نمييابند.
خدمات تالارها
خدماتي كه تالارها ارائه ميكنند، بسيار متنوع است. خدماتي چون منوي غذا، سفره عقد، گلآرايي، بادكنكآرايي، آتشبازي، مشعلآرايي، گروه موسيقي و سرگرمي و… . هر چند جمع هزينههايي كه بايد براي اين خدمات بپردازيد، گاهي سر به آسمان ميزند، اما چارهاي جز اين هم نيست. تالارها قوانين خاص خود را دارند. هزينهها در همه آنها يكسان نيست. بلكه هر تالاري بسته به نوع و كيفيت امكاناتي كه ارائه ميكند، قيمتهاي متفاوتي دارد.
هزينههاي همهچيز آرايي
همه خدماتي كه تالارهاي پذيرايي ارائه ميكنند، شامل موارد زير است. خدماتي كه هميشه به پسوند «آرايي» ميچسبند. گلآرایی، سفرهآرایی، میوهآرایی، شمعآرایی، بادکنکآرایی و نورافشانی از جدیدترین خدماتی است که طی چند سال اخیر با تقاضای زيادي هم مواجه شده و مشتریان خاص خود را پیدا کرده است. این هزینهها رابطه مستقیمی با تعداد، تنوع و قیمت گل، میوه، شمع و… دارد؛ بادكنكآرايي بين ۷۰ تا ۱۰۰ هزار تومان، شمعآرايي ۸۰ هزار تومان، گلآرايي از ۱۵۰ هزار تومان تا يك ميليون و ۵۰۰ هزار تومان، آتشبازي بين ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تومان، مشعلآرايي ۸۰ هزار تومان و ديگر خدماتي كه به آراييدن مربوط است، هر كدام بين ۱۰۰ تا يك ميليون و ۵۰۰ هزار تومان هزينهبردار است. در حقيقت تنها براي اين تزيينات حاشيهاي بايد چندين ميليون تومان خرج كنيد.
ورود بدون ورودي، ممنوع
يكي ديگر از خوانهايي كه براي داشتن يك مراسم آبرومند در تالارهاي پذيرايي بايد به سلامت از آن عبور كنيد، ورودي است. اما براي وارد شدن بايد وروديه بپردازيد. دريافت وروديه نيز آداب خاص خود را دارد. مثلا مبلغ پرداختي شما براي وروديه در روزهاي مختلف هفته متفاوت است و براي روزهاي پاياني هفته يعني پنجشنبه و جمعه وروديه بيشتري بايد بپردازيد. روزهاي وسط هفته وروديه چيزي حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تومان ارزانتر است. همچنين اگر مراسمهاي شما در روزهاي خاص، مانند اعياد مذهبي برگزار شود، هزينه بيشتري بايد بپردازيد. به طور كلي نرخ ورودی تالارها معمولا بین ۳۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان است. وروديه روزهاي وسط هفته، ۵۰۰ هزار تومان، اعياد مذهبي و روزهاي خاص ۸۰۰ هزار تومان. وروديه باغ-تالارها نيز در روزهاي پنجشنبه و جمعه يك ميليون و ۵۰۰ هزار تومان است. البته تالارهايي نيز هستند كه اصلا وروديه دريافت نميكنند و خدا ميداند كه هزينه آن را در كدام آيتم و به صورت نامحسوس از شما ميگيرند. مدير يكي از تالارهاي پذيرايي شمال شهر تهران ميگويد: دريافت ورودي براي مراسمهاي مربوط به شب با مراسمهايي كه در روز و با صرف ناهار برگزار ميشوند، يكي نيست. مراسمهايي كه با صرف ناهار برگزار ميشوند، وروديه كمتري دارند. مثلا تالار ما براي مراسمهاي شب، ۵۰۰ هزار تومان و براي مراسمهاي روز و صرف ناهار، ۳۰۰ هزار تومان از مشتريان دريافت ميكند.
اين آيتم لذيذ
اما آنچه امروزه اهميت زيادي براي خانواده دارد و هر روز بيشتر از ديروز به آن بها ميدهند، تزيينات و در واقع ظاهر خدماتي است كه دريافت ميكنند. غذا نيز اين امر مستثني نيست. غذا بايد داراي تزيينات خاصي باشد و انواع مختلف هم دارد. چه بسا گاهي هزينه اين تزيينات بسيار بيشتر از خود كالايي باشد كه مشتري دريافت ميكند. تالارها در ارائه غذا از چندين منو استفاده ميكنند؛ ترك پرس، ديس پرس و سلف سرويس. در هركدام از اين منوها نيز غذاهاي مختلفي ليست شده است. از زرشكپلو با مرغ گرفته تا بره بريان و غيره كه البته انتخاب هر كدام رابطه مستقيمي با قدرت مالي شما دارد. غذا در تالارهاي تهران براي هر نفر از ۸ هزار تومان شروع ميشود و گاه تا ۱۵۰ هزار تومان ميرسد. فرض كنيد كسي ۲۰۰ نفر مهمان داشته باشد و هر كدام نيز از غذاي ۱۰۰ هزار توماني استفاده كنند، در اين صورت تنها هزينه يك وع
ده غذا ۲۰ ميليون تومان ميشود. طبخ غذاهاي خاص و حضور انواع غذاهاي مربوط به كشورهاي ديگر از جمله آسياي شرقي و اروپايي، هزينههاي منوي غذاي بعضي از تالارها را تا چند صد هزار تومان بالا ميبرد. غذاهایی از جمله برّه بریان و بوقلمون از جمله عواملی است که باعث افزایش قیمت منوي غذا میشود. اما غذا بايد روي ميز و در ظرفي صرف شود كه هزينههاي جداگانهاي هم بابت آنها دريافت ميشود. ميز و صندلي و ظرف و ظروف از ديگر خدماتي است كه تالارها بابت آنها هزينه دريافت ميكنند.
ده غذا ۲۰ ميليون تومان ميشود. طبخ غذاهاي خاص و حضور انواع غذاهاي مربوط به كشورهاي ديگر از جمله آسياي شرقي و اروپايي، هزينههاي منوي غذاي بعضي از تالارها را تا چند صد هزار تومان بالا ميبرد. غذاهایی از جمله برّه بریان و بوقلمون از جمله عواملی است که باعث افزایش قیمت منوي غذا میشود. اما غذا بايد روي ميز و در ظرفي صرف شود كه هزينههاي جداگانهاي هم بابت آنها دريافت ميشود. ميز و صندلي و ظرف و ظروف از ديگر خدماتي است كه تالارها بابت آنها هزينه دريافت ميكنند.
سفرهاي براي گفتن بله
اما مهمترين لحظه در يك مراسم عروسي، زمان گفتن «بله» است. اما اين لحظه شيرين امروزه با تلخي هزينههاي بالا درآميخته است. تالارها براي اين لحظه برنامهريزيهاي خاصي دارند. در واقع از اين لحظه به عنوان يك لحظه لوكس و اليت استفاده ميكنند. هزينههايي كه براي سفره عقد از مشتريان دريافت ميشود، چيزي بين ۴۰۰ هزار تومان تا ۵ ميليون تومان است. نوع تزيينات و وسايلي كه در سفره عقد استفاده ميشود، تعيينكننده قيمت نهايي است. بعضي از تالارها از تنوع بيش از ده مدل تزيينات در سفرههاي عقد خود ياد كرده و هزينه آن را بيش از ۵ ميليون تومان برآورد ميكنند.
دينگ دانگهاي پرهزينهها
اما هر كدام از هزينههاي عروسي را كه حذف كنيد، ساز و آواز اين مراسم به قوت خود باقي است. اساسا شادي و شور اين مجالس با صداي خوش موسيقي قرين است. البته براي اين آيتم نيز بايد حسابي دست به جيب شويد. هزينههاي گروههاي موسيقي تالارها رابطهاي مستقيم با ميزان شهرت، تجربه و مهارت آنها دارد. و از ۳۰۰ هزار تومان براي يك شب شروع ميشود و تا سه ميليون تومان هم ميرسد. البته اخباري هم مبني بر اينكه گاه هزينه موسيقي در اين تالارها تا ۲۰ ميليون هم ميرسد، وجود دارد كه اين رقم نجومي را بيشتر خوانندههاي شناختهشده و مشهور دريافت ميكنند.
هزينههاي چند چليك
هزینههای مربوط به عکاسی، فیلمبرداری و آتلیه عروسی بین ۱۵۰ هزار تا پنج میلیون تومان است. این مبلغ بستگی زیادی به نوع فيلمبرداری دارد. هرچه تعداد دوربینهایی که از مراسم فیلمبرداری میکنند، بیشتر باشد، قیمتها نیز بالاتر میرود. همچنین نوع فیلمبرداری یکی از عوامل تعیینکننده قیمت است. به عنوان مثال هزینه فیلمبرداری از مراسم ازدواج با هلیکوپتر در هر ساعت مبلغی حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان است.
حساب سرانگشتي
در يك برآورد دم دستي و سرانگشتي از هزينههاي تالارها گاه به ارقامي نجومي همچون ۳۰ ميليون و حتي بيشتر براي يك شب برميخوريد. البته كساني هم هستند كه براي اينكه در دام قرضها و وامهاي كمرشكن نيفتند، از سر كوچه لامپهاي رنگي ميخرند و طاقهاي نصرت شروع زندگي را در همان حياط با صفاي خانه پدري ميبندند. پذيرايي نيز شيريني و ميوه و غذاهاي خانگي است و در سينيها و ديسهاي بزرگ ته انباري مادربزرگ انجام ميشود. شايد هم اين شيريني اندك، ميارزد به تلخي گرفتاريهاي مالي بعد از شام عروسي.
true
true
https://parsipress.ir/?p=4621
true
true