×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

false
true
true

این روزها مشكلات سرمایه‌داران خارجی در کشورهایی چون ترکیه و امارات به مرز بحران رسیده است. علت اصلی آن فشارهای خارجی است که بر سیستم بانکی و انتقال مالی این فعالان وارد می‌شود.

 این در حالی است كه عمده سرمایه‌های ایرانیان درصورتي به این کشورها رفته است که اقتصاد ایران به شدت به این سرمایه‌ها نیاز داشت و دارد. روزنامه الشراق الاوسط در گزارشی به بررسی وضعیت ایرانیان در امارات پرداخته است. سخت شدن شرایط سرمایه‌گذاری ایرانیان در دوبی و دیگر مناطق شاید این فرصت را پدید آورد که سرمایه‌ها به داخل سرریز شود و رونقی در کسب و کار داخل پدید آورد که البته به تهمیداتی نیز نیاز دارد.
اگر پولی آنجا واریز کنیم اجازه نداریم هیچ‌گونه فعالیتی با آن انجام دهیم. بر اساس این گزارش حلقه محاصره و فشار علیه بازرگانان ایرانی مقیم امارات روز به روز تنگ‌تر می‌شود. در همین حال دفاتر صرافی در امارات تقریبا پول ایران را از گردونه ارزهای خارجی حذف کرده‌اند.
وی درباره دو شعبه بانک ملی و صادرات ایران در امارات می‌گوید: این دو بانک برای ایرانی‌ها مانند یک صندوق عمل می‌کنند. 
به گزارش الشرق الاوسط یک بازرگان ایرانی مقیم امارات متحده عربی که چهار سال پیش بازرگانان زیادی به دنبال آشنایی و همکاری با او بودند اینک به دلیل تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران بنا به گفته نزدیکانش، از ثروت یک میلیارد درهمی او تنها ۱۰ هزار درهم باقی مانده و اکنون ورشکستگی او به سوژه‌ای بین مردم عادی تبدیل شده است.
به نقل از روزنامه فرامنطقه‌ای «الشرق الاوسط»، این بازرگان یکی از ۱۶۰ بازرگان ایرانی است که در سال ۲۰۱۲ ورشکست شده و کشور امارات را به مقصد نامعلومی ترک کرده‌است.
به نوشته این روزنامه تقریبا همین تعداد بازرگان ایرانی در سال ۲۰۱۱ ورشکست شدند. یک منبع اقتصادی آگاه در گفت‌وگو با روزنامه الشرق الاوسط تاکید کرده است که در صورت ادامه اين شرايط، هشت‌هزار شرکت ایرانی ثبت‌شده در امارات در دو سال آینده ورشکست خواهند شد.
به گفته او کاهش شدید ارزش پول این کشور در مقابل ارزهای خارجی از جمله عواملی است که فعالیت اقتصادی بازرگانان ایرانی در امارات را با مشکلات جدی روبه‌رو کرده است. یک تاجر ایرانی که در زمینه حمل و نقل مواد غذایی به کشورش در دوبی به فعالیت می‌پردازد، می‌گوید: از انتقال پول محرومیم، بازکردن حساب بانکی برای ما ممنوع شده است، یکی از بانک‌ها به من اطلاع داده است که می‌خواهد حساب بانکی مرا مسدود کند، از ماه‌ها پیش برای بازکردن یک حساب بانکی تلاش کردم ولی تاکنون موفق نشده‌ام.
وی درباره دو شعبه بانک ملی و صادرات ایران در امارات می‌گوید: این دو بانک برای ایرانی‌ها مانند یک صندوق عمل می‌کنند. اگر پولی آنجا واریز کنیم اجازه نداریم هیچ‌گونه فعالیتی با آن انجام دهیم. بر اساس این گزارش حلقه محاصره و فشار علیه بازرگانان ایرانی مقیم امارات روز به روز تنگ‌تر می‌شود. در همین حال دفاتر صرافی در امارات تقریبا پول ایران را از گردونه ارزهای خارجی حذف کرده‌اند، تا جایی‌که ایرانیان مقیم امارات توانایی انتقال پول به هیچ کشوری از جمله کشور خود را ندارند. بنا به گفته شورای بازرگانان ایرانی در دوبی در حدود هشت‌هزار شرکت ایرانی در امارات در بخش‌های مواد غذایی، مواد خام، آهن و فولاد، الکترونیک، لاستیک خودرو و لوازم خانگی فعالیت می‌کنند.
بر اساس آمار غیررسمی حدود ۴۰۰ هزار ایرانی در امارات اقامت دارند و اغلب فعالیت اقتصادی دارند. بر اساس گزارش منابع خبری همه آنها از نقل و انتقال وجوه نقدی به کشور خود از طریق سیستم بانکی امارات، به دلیل تحریم‌های بین‌المللی، محروم شده‌اند. یک بازرگان ایرانی دیگر که به دنبال انتقال ۳۰۰ هزار درهم از امارات به کشور استرالیا بود، می‌گوید: برای انتقال پول با کلی دردسر روبه‌رو شدم، همه بانک‌ها و صرافی‌ها پس از اطلاع از هویتم از انجام معامله سرباز می‌زنند. این در صورتی است که برای تبدیل صددلار به ریال در دوبی با مشکلات زیادی مواجه هستم.
بانک‌ها و صرافی‌ها تنها دلیل نپذیرفتن همکاری با ایرانی‌ها را تحریم‌های بین‌المللی علیه تهران می‌دانند، در مقابل ایرانی‌ها برای انتقال پول خود به راه‌های خارج از سیستم بانکی از جمله سیستم وسترن یونیون پناه برده‌اند که می‌تواند وجوه نقدی محدودی را برای آنها انتقال دهد. کشور امارات در چارچوب تحریم‌های بین‌المللی روابط خود با ۱۷ بانک ایرانی از جمله بانک ملی و صادارت این کشور را قطع کرده است.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false