true
![](https://parsipress.ir/wp-content/themes/RabinStudio/images/none.png)
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان اینکه محقق پهلوان کم داریم گفت: ما میدان را برای تبدیل علم به فناوری و فناوری به ثروت آماده کرده ایم اما محققی که مرد میدان باشد کم داریم.
دکتر مصطفی قانعی در چهاردهمین جشنواره ابن سینا در دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به چالش های موجود در تبدیل علم به فناوری و ثروت افزود: متاسفانه زمانی که قرار است پز کشور را بدهند پز علم و فناوری می دهند اما در زمان بودجه ها از این عرصه به خوبی حمایت نمیکنند.
وی تاکید کرد: بارها گفته ایم اگر بحث فناوری توسط گروه پزشکی و حوزه سلامت درست پیگیری می شد مشکلات فعلی در زمینه تحریم و داروها به وجود نمی آمد.
قانعی با انتقاد از روند تبدیل محققان علوم پایه به فناوران برجسته گفت: ما بلد نیستیم از علم ثروت تولید کنیم. درست است که رتبه علمی ما در دنیا شانزدهم است اما رتبه مان در کسب و کار فناوری 60 است. در واقع بلد نیستیم از فناوری کسب و کار ایجاد کنیم و کاسب فناوری تربیت کنیم؛ در حالیکه در کشورهای دیگر چرخه تبدیل علم به فناوری و ثروت روند بهتری دارد.
وی افزود: تربیت نیروی متخصص به وسیله دکترای تخصصی پژوهشی نباید صرفا به محقق تولیدکننده مقاله منجر شود. این جوان باید کاسب شود، قدرت و اعتماد به نفس پیدا کند تا شرکت بزند و فناوری تولید کند؛ در غیر اینصورت افتخارات ملی ما دچار مشکل میشود.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: برخی می گویند پول نیست در حالیکه از صندوق غیردولتی که برای تولید علم و فناوری درنظر گرفته شده تاکنون حتی یک ریال هم برای شرکتهای دانش بنیان هزینه نشده است؛ به این معنی که قرار بود کسانی که ادعا میکنند می توانند علم را به فناوری بدل کنند از این صندوق استفاده کنند اما هیچ کس به صندوق مراجعه نکرده است.
وی گفت: پیش از این می گفتند اگر یک هیات علمی شرکت تاسیس کند به دایره تخلفات ارجاع داده میشود اما اکنون با تصویب قانون شرکتهای دانش بنیان هیات علمی می تواند به بهترین نحو در تبدیل علم به فناوری مشارکت کند. پس مشکل کمبود پول نیست.
قانعی افزود: یکی از عقده هایی که برای من به وجود آمد این بود که کاش نقشه فناوری را میان دانشگاه ها توزیع می کردیم تا میزان صادرات فناوری از سوی هر دانشگاه مشخص میشد و در این صورت اتفاق دیگری در دیپلماسی، تحریم و صادرات کشور پیش می آمد.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به ارائه تولیت پارک علم و فناوری علوم پزشکی کشور به دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: ما پارک را از پاستور به دانشگاه علوم پزشکی بخشیدیم و انتظار داریم 700 شرکت دانش بنیان تا 3 سال آینده از این دانشگاه بیرون بیایند.
true
true
https://parsipress.ir/?p=4388
true
true