true
۵شرکت از ۱۰شرکت پربازده از صنعت غذايي و شامل خوراک دام با سوددهي سهام ۸۵ تا ۹۵ درصدي نهتنها درصدر همه شرکتهاي بورسي و فرابورسي ايستادند بلکه از سود بازارهاي ارز و سکه هم جلوتر رفتند.
علاوه براين، شرکتهاي قند قزوين، مارگارين و پياذر هم با سوددهي بيش از ۵۰درصدي جناح موفق شرکتهاي غذايي در دادن سود را تقويت کردند.
پارس، لبنيات کالبر، قند لرستان و پارس مينو 5 شرکت هستند.
بورس اوراق بهادار۴۶ساله ايران که بعد از ۴ماه سير نزولي، نگرانيهايي را ايجاد کرده و در بخش اورژانس بستري و شاهد بالا سرآمدن همه مسئولان اقتصادي حتي رئيسجمهور بود از ۲۱مرداد به اين سو با رشد قيمتها و متغيرها، آرام آرام تغيير حال داد و با ثبت ارقام بيش از ۲۵هزار و ۵۶۹ واحدي دوره نقاهت را نهتنها به سرعت پشت سرگذاشت بلکه در ادامه سير صعودي با شتاب هر چه بيشتر رکوردهاي تازهاي را ثبت کرد تا نشان دهد از چه ظرفيتها و توانمندي هاي بالايي برخوردار است.
اما اين رشد شاخص و ثبت رکوردهاي تروتازه علاوه بر اينکه بعد از حدود ۱۷ماه انتظار به دست آمد ناشي از رکوردهاي بيسابقه قيمت ارز و اثر آن بر شرکتهاي صادرکننده محصولات و ارزآور هم بود. در اين ميان سرمايهگذاران و کارگزاران بازار سهام براي عقب نماندن بيشتر از ساير بازارها، کمر همت خريد سهام به کف رسيده و بزرگ را بستند و سپس به نظاره سير صعودي ارقام دماسنج بازار سهام نشستند.
به اين ترتيب بود که در۲۳روز کاري دوره مورد گزارش، شاخص بورس به مدد شرکتهاي فولادي، پتروشيمي و پالايشگاهي، معدني و برخي بانکها و تک سهمها به راحتي مرزهاي شاخص ۲۶ و ۲۷هزار واحدي را هم شکست و از پنجم و سپس نهم مهر براي نخستينبار درعمر ۴۶سالگي بازار سهام وارد کانالهاي ۲۸ و ۲۹هزار واحدي شد. در جريان اين رکوردشکنيهاي جديد که با ثبت رکوردهايي چون بيشترين جهش روزانه شاخص با ۶۹۶ واحد و بالاترين حجم روزانه معاملات با ۱۸۷ميليارد تومان همراه بود، ميانگين بازدهي سرمايهگذاري هم که از خردادماه منفي شده بود، با ۱۱ تا ۱۳درصد سود همراه شد تا سهامداران حقيقي و حقوقي به جبران بخشي از زيانها و شايد کسب سود بيش از تورم اميدوار باشند.
به گزارش اقتصادایران آنلاین با اين حال اين بازار پرريسک و پر از نوسان همچنان نتوانسته در جذب سهامداران حقيقي و بازگشت اعتماد سرمايهگذاران کوچ کرده به ساير بازارها موفق باشد به طوريکه بهرغم رشد قيمتها و شاخص، تعداد خريداران هفتگي سهام شرکتها نسبت به تابستان تغيير چنداني نکرده و به جز يکي دو شرکت، آمار خريداران هفتگي اکثر شرکتهاي بزرگ کمتر از ۴هزار نفر بوده که نشاندهنده عدم باور همگاني به تداوم سير صعودي قيمتها و شاخص در ماههاي آينده است.
پربازدهترين سهام
با وجود رشد قيمت سهام شرکتهاي بزرگ و اثر آنها درثبت رکوردهاي جديد شاخص، بازهم اين شرکتهاي کوچک و مخصوصا شرکتهاي غذايي بودند که مانند چندماه گذشته بهدليل رشد قيمت سهام در دوره مورد گزارش، بالاترين بازدهي را براي سهامداران خود به ارمغان آوردند به طوريکه ۵شرکت از ۱۰شرکت پربازده از صنعت غذايي و شامل خوراک دام پارس، لبنيات کالبر، قند لرستان و پارس مينو با سوددهي سهام ۸۵ تا ۹۵ درصدي نهتنها درصدر همه شرکتهاي بورسي و فرابورسي ايستادند بلکه از سود بازارهاي ارز و سکه هم جلوتر رفتند. علاوه براين، شرکتهاي قند قزوين، مارگارين و پياذر هم با سوددهي بيش از ۵۰درصدي جناح موفق شرکتهاي غذايي در دادن سود را تقويت کردند.
زياندهترين سهام
جلودار بودن شرکتهاي کوچک فقط به ارائه بيشترين سود سهام محدود نشد بلکه بازهم برخي از اين شرکتهاي کمتر شناخته شده و داراي مشکل حاضر دربورس و فرابورس درصدر زياندهترين سهام قرار گرفتند به طوريکه شرکت با حاشيه آيندهسازان بهشت پارس بعد از بازگشايي نماد آن هم در پي چندماه توقف بهدليل کاهش قيمت هر سهم از ۱۸۸ به ۱۳۰تومان با زيان سهام ۲۴درصدي در رتبه اول ايستاد. از طرف ديگر در برابر ورود ۸ شرکت جديد به اين جدول ناخوشايند، دو شرکت کارت اعتباري ايران کيش و بيمه ما مانند دوره قبلي در اين جدول باقي ماندند و در کنار قطعات اتومبيل، سرمايهگذاري سامان گستر اصفهان، کاشي اصفهان، بيمه دانا، سموم علف کش، قند نقش جهان و دارو اکسير قرار گرفتند که با بازدهي ۱۲ تا ۲۳ درصدي سهامداران خرد و کلان خود را ناراضي کردهاند.
گرانترين سهام
علاوه بر ثبت رکوردهاي جديد براي شاخص و حجم معاملات در بورس، فرابورس هم با آمدن شرکت مشمول اصل۴۴ پالايشگاه تهران در ۱۹مهر، رکورد تازهاي در قيمت سهام همه شرکتهاي حاضر در بازار سهام ثبت کرد.
به اين ترتيب درحالي با حضور شرکت همراه اول در بازار فرابورس، عنوان گرانترين سهام بازار به مدت دو سال و نيم به اين شرکت تعلق داشت که به دليل سرمايه اندک و بيش از ۶.۱ميلياردتوماني پالايشگاه تهران و همچنين پيشبيني سود ۱۰۳۴توماني هرسهم آن، کشف قيمت هر سهم اين شرکت با بهاي ۷۵۰۰توماني هر سهم همراه شد تا اين شرکت علاوه بر اينکه
رکورد همه عرضههاي اوليه شرکتهاي بورسي و فرابورسي را بشکند بلکه عنوان گرانترين سهم بازار را هم به خود اختصاص دهد.
رکورد همه عرضههاي اوليه شرکتهاي بورسي و فرابورسي را بشکند بلکه عنوان گرانترين سهم بازار را هم به خود اختصاص دهد.
با اين رويداد شرکت همراه اول به علت پيشبيني سود ۹۱۸توماني هرسهم با قيمت بيش از ۴۴۸۲توماني هر سهم به رتبه دوم نزول کرد. شرکتهاي پتروشيمي پرديس، قند اصفهان، قند لرستان، آلومينيوم ايران، سيمان قائن، معادن منگنز ايران، مگسال و شهد هم با قيمتهاي بيش از ۲۰۰۰ تا ۳۸۵۴توماني از جمله سهام گران بازار بودند.
ارزانترين سهام
در بين ارزانترين سهام شرکتها هم رکورد تازهاي به دست آمد. به اين ترتيب در حالي كه تا پيش از اين ارزانترين سهام شرکتهاي بورسي و فرابورسي حداکثر۳۸ تا ۴۲تومان قيمت داشتند که شرکت تقريبا ورشکسته و حذف شده از بورس و منتقل شده به بازار پايه فرابورس نوش مازندران با قيمت حدود ۱۶توماني هر سهم رکورد جديدي را در قيمتگذاري سهام ثبت کرد و در صدر همه شرکتهاي ارزان ايستاد. ساير شرکتهاي اين جدول تغييري نکردند و همان سرمايهگذاري ملت، مهرکام پارس، سايپا آذين، ليزينگ خودرو غدير، محورسازان، پلي اکريل ايران، سايپا ديزل و الکتريک خودرو شرق با قيمتهاي ۳۸ تا ۷۰توماني هرسهم بودند.
بزرگترين شرکتها از لحاظ ارزش روز بازار
جدول بزرگترين شرکتهاي بورسي و فرابورسي به جز خروج بانک پاسارگاد و ورود چادرملو و يکي دو بالا و پايين شدن نسبت به گذشته تغييري نداشت و طي آن کاهش بهاي هر سهم همراه اول موجب شد تابعد از مدتها اين شرکت به رده سوم نزول کرده و ملي مس بهدليل افزايش بهاي هر سهم جانشين آن شود. با اين حال همچنان شرکتهاي مخابرات، ملي مس، همراه اول، فولاد مبارکه، پتروشيمي مارون، سرمايهگذاريهاي غدير و اميد، گلگهر، چادرملو و فولاد خوزستان و با ارزش روز بيش از ۱۰هزار و حدود ۴.۳هزار ميلياردتوماني در جدول ۱۰ شرکت بزرگ بورس و فرابورس قرارگرفتند.
true
true
https://parsipress.ir/?p=3948
true
true