true
جشنواره ملی ریحانه با هدف آشنایی زنان و ارتقای نقش آنان در اصلاح الگوی مصرف و اقتصاد مقاومتی از روز یکشنبه ۳۰ مهر در موزه ملی ایران گشایش آغاز به کار میکند و تا بهمن ماه ادامه خواهد داشت.
به همین منظور گفتوگوی کوتاهی با پروین هدایتی، معاون سرمایههای اجتماعی مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری انجام دادهایم که میخوانید. معاون سرمایههای اجتماعی مرکز امور زنان و خانواده در گفتوگو با خبرنگار کسب و کار در معرفی این مرکز گفت: مرکز امور زنان و خانواده یک نهاد ستادی است که نقش مشورتی برای رئیس جمهور و پایشگری در سطح مسائل زنان و خانواده را دارد و به سایر ردههای تصمیمگیر و اجرایی گزارشهای در خصوص مسائل زنان ارائه میکند. همچنین به تعیین راهبردهای کاری برای نهادهای قانونگذار یا اجرایی در حوزه مسائل زنان میپردازد. این نهاد در بدو تاسیس با عنوان دفتر امور مشارکت زنان فعالیت خود را آغاز کرد و سپس از دفتر به مرکز ارتقای نام یافت. در دولت نهم با توجه به رویکرد خانواده محوری دولت، نام آن به مرکز امور زنان و خانواده تغییر یافت و خانواده محوری به سایر سیاستها و مأموریتهای مرکز افزوده شد. این مرکز بالاترین نهاد در قوه مجریه است که به طور تخصصی به مسئله زنان و خانواده میپردازد. پروین هدایتی درباره نقش زنان در اقتصاد مقاومتی گفت: در گذشته براساس ادبیات اقتصادی جهان، بنگاهی موفقتر محسوب میشد که دارای سرمایه مالی بیشتری بود اما امروز پیچیدگیهای فردی ثابت کرد که سرمایه انسانی، دانش اقتصادی و نحوه مدیریت بسیار تعیین کننده است و از آنها مهمتر مفهوم سرمایه اجتماعی است که بر تشکلها استوار است و بر حوزههای اقتصادی، برنامهریزی کلان و حتی امنیت کشورها مؤثر است. وحدت و وفاق مردمی بیش از فعالیتهای دفاعی بر امنیت ملی مؤثر است. زنان با توجه به اینکه نیمی از جمعیت کشور را تشکیل میدهند و نیمی دیگر به خاطر اینکه زن در خانواده رکن است از او اثر میپذیرند، از ارزش بسیار بالایی در معادلات تصمیمگیری و تصمیمسازی برخوردار است. ورود آگاهانه زنان به حوزههای اقتصادی با توجه به ارزشهای بومی و دینی در اقتصاد مقاومتی نیز تاثیر دارد. اگر بتوان دختران کشور را به الگوهای مصرف صحیح و سبک زندگی آگاه کرد، میتوان تاثیر آن را بر شئونات دیگر مشاهده کرد.
وي گفت: ابزار هنر بسیار نافذ است و اگر بتوانیم شاخههای مختلف هنر را برای انتقال مفاهیم به این قشر به کار بگیریم حتما در فرهنگ سازی موفقتر هستیم. در قدم اول فیلم را انتخاب کردیم که به خاطر فراگیری که بخش اصلی جشنواره است و به خاطر فراگیری تلویزیون تاثیر بهتری خواهد داشت. از کسانی که در حوزه کارگردانی فیلم کوتاه، فیلمنامهنویسی و انیمیشن فعال یا علاقهمند هستند نیز دعوت میکنیم آثار خود را به جشنواره ارائه کنند.
او همچنین گفت: مفهوم اقتصاد مقاومتی به تنهایی یک لفظ نیست و مؤلفههای زیادی را شامل میشود و این جشنواره کمک میکند تا مفاهیم عملیاتی آشکار شوند و به شناخت بهتری از این مفهوم برسیم. عمدهترین ابزار ترویج مصرفگرایی نیز ایجاد نیاز کاذب است. در گذشته نیاز باعث تولید میشد ولی امروز قبل از اینکه جامعه به سطحی از نیاز برسد کالایی تولید میشود و سپس مردم را به مصرف آن ترغیب میکنند. سرعت این کار تاحدی بالاست که فرصت فکر کردن را از فرد و فرصت انطباق و فرهنگسازی را از جامعه میگیرد. ما در مسیری هستیم که برای خرید آسایش بیشتر، آرامش خود را میفروشیم. مرزهای نیازهای واقعی و کاذب نیز مغشوش است و به قول قدیمیها بَرج ما از خرجمان بیشتر است. هدایتی درباره برنامههای جشنواره نیز گفت: در مدت جشنواره گردآوری آثار از طریق دبیرخانه و سایت انجام خواهد شد و بعد از بهمن ماه آثار برگزیده و منتخب اگر فیلم باشد آماده پخش خواهد شد و اگر فیلمنامه باشد ساخته خواهد شد. همچنین اگر عکس باشد در نمایشگاهها به معرض دید در میآید. او ضمن رد محوریت نقش زنان در اصلاح الگوی مصرف در جشنواره و کمرنگ بودن محورهای تولید گفت: این موضوع بستگی به آثاری دارد که به دبیرخانه جشنواره میرسد و آثاری که برگزیده میشوند. ما ادعای کامل بودن محورها را نداریم ولی این جشنواره کمک میکند تا به رویکردهای جدیدی برسیم.
وی با توجه به اینکه کار اصلی جشنواره در سال ۹۲ انجام خواهد شد و شعار سال آینده تغییر خواهد کرد، گفت: شعارهایی که هر ساله از سوی مقام معظم رهبری تعیین میشود مکمل شعارهای قبلی بوده و ادبیات آن ماندگار است. ما نیز همگام با برنامههای توسعه کشور، برنامههای چندساله برای جهتگیری جامعه و زنان در زمینه اقتصاد مقاومتی داریم. پروین هدایتی در پایان با اشاره به هماهنگیهای لازم با دستگاههای ذیربط گفت: سعی داریم ذهن جامعه و هنرمندان را حساس کنیم. حتی میخواهیم این جشنواره فرصتی برای حضور کسانی باشد که قصد ورود به عرصههای هنری را دارند. به همین منظور با رسانه ملی و سایر نهادهای مرتبط هماهنگیهای لازم به عمل آمده و تبلیغات وسیعی در سطح شهرها انجام خواهد شد.
منبه:هفته نامه کسب و کار
true
true
https://parsipress.ir/?p=3205
true
true