true
معاون هنری وزارت ارشاد با تاکید بر اینکه به بررسی هنرهای موضوعی که فعلا در برنامه کاریمان نیست نمیپردازیم خبر داد که آثار جشنواره بصیرت بر دیوار موزه هنرهای معاصر تهران نقش خواهند بست.
دومین یادواره تجلی بصیرت در شاخههای هنرهای تجسمی، موسیقی، هنرهای نمایشی، آموزشی و پژوهشی دیماه سال جاری در تهران و برخی استانهای کشور برگزار میشود.
نشست خبری دومین یادواره «تجلی بصیرت» صبح امروز با حضور حمید شاهآبادی معاون هنری وزارت ارشاد، امیرنیا سرپرست مرکز هنرهای تجسمی و محمد دشتگلی از مرکز هنرهای نمایشی برگزار شد.
معاون هنری وزارت ارشاد درباره اهداف و ضرورتهای برگزاری این یادواره توضیح داد: دومین یادواره هنری تجلی بصیرت را در حالی آغاز میکنیم که کشورمان بیش از هر زمانی نیازمند بصیرتافزایی است. مردم در آزمون فتنه 88 سربلند شدند و تنها چیزی که آنها را نسبت به جریانات انحرافی بیمه کرد، نگاه بصیرتافزایی بود که به واسطه آن از این بحران عبور کردند.
او با اشاره به دورههای قبلی این یادواره گفت: در اولین دوره این یادواره سال 89 در حوزه عکس فعالیتهایی انجام دادیم و سال 90 در اولین دوره رسمی این یادواره شاهد دستاوردهای موفق هنری بودیم.
او با اشاره به نقش هنرمندان در اتفاقات سال 88 گفت: هنرمندان بصیر این واقعه مهم را با زبان هنر به تصویر کشیدند اما امسال دومین دوره این یادواره را با توجهی مضاعف به بصیرت که همانا نگاه به آینده است، پیگیری میکنیم.
شاهآبادی با اشاره به سه مأموریت در برگزاری این رویداد گفت: در مرحله نخست تجلیل از هنرمندان بصیر را به عنوان یک ماموریت و وظیفه ذاتی قلمداد میکنیم زیرا این هنرمندان به درستی توانستند در مقابله با بحرانها و فتنهها مسیر صحیح را از انحراف بازشناسند.
وی افزود: مردم حرکتی عظیم را برای حفظ نظام انجام دادند و در کنار آن امسال تصمیم گرفتیم تا به دلایل مختلفی گام سوم را به عنوان نگاه به آینده برداریم.
شاه آبادی در تعریف هنرمند بصیر گفت: این هنرمند با آشنایی نسبت به مبانی انقلاب میتواند به ارائه آثار هنری هشدار دهد و رویدادها و موقعیتهای زمانی را به درستی درک کند و نتایج آن را در اثر خود تجلی بخشد.
او با تأکید بر این که فتنه 88 به پایان نمیرسد گفت: همواره جامعه در حال آزمایش است و نیازمند توجه به مبانی و اصول است که انسان تصمیمی درست اتخاذ کند، هر روز هر چه جلوتر میرویم،آزمایشها دقیقتر و پیچیدهتر و شناخت دوست از دشمن سختتر میشود.
شاهآبادی درباره بخشهای این دوره از یادواره بصیرت گفت: ما در این یادواره با توجه به گذشته و تجلیل از هنرمندان بصیر دورههای قبل، یادوراه دوم را در 5 شاخه دیماه سال جاری برگزار میکنیم.
معاون هنری وزارت ارشاد به توضیحاتی درباره بخشهای مختلف این یادواره پرداخت و گفت: این یادواره در شاخههای هنرهای نمایشی، هنرهای تجسمی، موسیقی، آموزشی و پژوهشی برگزار میشود که در شاخه هنرهای نمایشی بخش صحنهای را در استان آذربایجان شرقی به صورت ملی برگزار خواهیم کرد، بخش تئاتر خیابانی در استان تهران و البرز برگزار میشود و بخش نمایشنامه نویسی با محوریت استان یزد به شکل ملی برگزار میشود.
شاهآبادی درباره شاخه هنرهای تجسمی هم توضیح داد: این شاخه در رشتههای نقاشی، کاریکاتور، پوستر و تصویرسازی برگزار میشود که آثار بخش هنرهای تجسمی در موزه هنرهای معاصر تهران به نمایش درخواهد آمد.
وی افزود: در محوطه باز موزه هنرهای معاصر نیز کارگاه نقاشی با حضور استادان و هنرجویان برگزار میشود.
معاون هنری وزارت ارشاد درباره شاخه موسیقی هم گفت: در این شاخه که در دو بخش رقابتی و جنبی برگزار میشود، شاهد اجرای گروههای مختلف خواهیم بود که رشتههای آهنگسازی، شعر،تنظیم آهنگ و خوانندگی به صورت رقابتی برگزار میشود و شامل موسیقی نواحی، ارکسترال و کلاسیک ایرانی خواهد بود
وی افزود: در این بخش تجلیل از هنرمندان را خواهیم داشت و هنرمندان نامدار نیز به اجرای برنامه میپردازند که همه این آثار با محتوای بصیرت خواهد بود.
شاهآبادی درباره شاخه آموزشی در این یادواره هم توضیح داد: در این بخش از ظرفیت تولیدات آموزشگاههای هنری،مراکز علمی و کاربردی و هنرستانها استفاده خواهیم کرد که آثارشان در بخش ویژه ارائه میشود.
وی افزود: این بخش با مشارکت هنرجویان، دانشجویان و متولیان سه هزار آموزشگاه هنری کشور برگزار میشود.
معاون هنری وزارت ارشاد همچنین درباره شاخه پژوهشی دومین یادواره تجلی بصیرت گفت: این نشست پژوهشی دو روزه خواهد بود که با حضور فرهیختگان و استادان صاحب نام برگزار میشود.
او همچنین ابزار امیدواری کرد که در مجموعه این اقدامات به صورت عملی بصیرتافزایی را در جامعه داشته باشیم.
شاهآبادی با بیان این که این یادواره از یکم تا 22 دیماه برگزار میشود گفت: در این مدت فضای کشور متأثر از یادواره هنری تجلی بصیرت خواهد بود.
او درباره بخش تئاتر دانشجویی هم گفت: این بخش همچون سال قبل در تعدادی از استانهای کشور تهران،یزد،آذربایجان شرقی برگزار میشود.
در ادامه این مراسم امیرنیا سرپرست مرکز هنرهای تجسمی در سخنانی گفت: علیرغم نگرانی برخی رسانهها برای عدم تداوم این یادواره در دورههای آینده، با ارادهای که در معاونت هنری وزارت ارشاد وجود داشت طبق وعدهای که داده بودیم، دومین دوره آن را دیماه سال جاری برگزار میکنیم.
وی افزود: در این دوره به کیفیت آثار بیش از کمیت آن توجه خواهد شد و قرار است برخی از آثار تئاتری نیز اجرای عمومی داشته باشد.
او به موضوعات مختلف در این یادواره اشاره کرد و گفت: در رشتههای مختلف این یادواره 20 موضوع مختلف در نظر گرفته شده است که «بصیرت و هدف»، «بصیرت و شناخت»،«بصیرت و انسان فرهنگی» و «تضاد بصیرت با هوای نفس» از آن جمله است.
وی با اشاره به مدت زمان طولانی برای تولید یک اثر تئاتری گفت: بعد از مراسم اختتامیه این یادواره در سال قبل، فراخوان بخش تئاتر اعلام شد تا هنرمندان فرصت تولید یک اثر تئاتری را داشته باشند، فراخوان بخش هنرهای تجسمی نیز شهریورماه اعلام شد که تا 25 آبان ماه زمان ارسال آثار است و ششم آذرماه آثار مورد بررسی قرار میگیرد و آثار منتخب از یکم تا 22 دیماه به نمایش درخواهد آمد.
محمد دشتگلی دبیر اجرایی دومین دوره از این یادواره نیز درباره بخش تئاتر گفت: قرار است سه اثر برگزیده بخش نمایشنامهنویسی از سوی شورای حمایت مرکز هنرهای نمایشی مورد حمایت قرار بگیرند تا در طول سال 91 و 92 شاهد اجرای عمومی آنها باشیم.
true
true
https://parsipress.ir/?p=2732
true
true