true
وزیر امور خارجه کشورمان گفت: در زمینه انرژی ، جمهوری اسلامی ایران با همکاری سایر کشورهای عضو ابتکار عمل را برای یک چارچوب جدید برای همکاری بر دست گرفته است.
علی اکبر صالحی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که برای شرکت در اجلاس بیستم شورای وزیران امور خارجه سازمان همکاریهای اقتصادی اکو در باکو بسر می برد بعد از ظهر روز دوشنبه طی سخنانی در این اجلاس گفت: جمهوری اسلامی ایران و سیاست های منطقه ای خود اهمیت ویژه ای برای سازمان همکاریهای اقتصادی (اکو) قائل است و چنین دیدگاهی عملا از طریق کمک به اهداف سازمان پیگیری می شود .
وی افزود: ارزیابی فعالیت های اکو در سال های گذشته نشان از میزان نقش جمهوری اسلامی ایران بر فعالیت های سازمان دارد و جمهوری اسلامی ایران همچنان به ارائه پشتیبانی و منابع مورد نیاز در بخش های مختلف سازمان ادامه داده است.
وزیر امور خارجه در گزارش کوتاهی از فعالیت های جمهوری اسلامی ایران از زمان نشست استانبول در سال 2010 تاکنون بیان کرد: در بخش حمل و نقل و ترانزیت جمهوری اسلامی ایران همچنان نقش مهمی در پیشبرد پروژه های اکو شامل راه آهن بندرعباس – آلماتی ، ساخت و ساز راه آهن خواف – هرات بین ایران و افغانستان ، ساخت راه آهن از گرگان – اینچه برون میان قزاقستان ، ترکمنستان و ایران و مطالعه امکان سنجی احداث راه آهن در تاجیکستان داشته است. علاوه بر این ایران میزبان جلسات مختلف مربوط به حمل و نقل بوده است.
وی درباره برگزاری دوره های آموزشی از سوی کشورمان به دوره آموزشی مقامات گمرک افغانستان در مورد کنوانسیون « تیر» اشاره کرد و در ارتباط با همکاریهای تجاری نیز گفت: جمهوری اسلامی ایران نقش موثری در افزایش تجارت درون منطقه ای ایفا کرده است و میزبان اولین رویداد اکو برای تسهیل تجارت و تجارت الکترونیکی در جزیره کیش بوده است.
صالحی در ادامه تصریح کرد: در زمینه انرژی ، جمهوری اسلامی ایران با همکاری سایر کشورهای عضو ابتکار عمل را برای یک چارچوب جدید برای همکاری بر دست گرفته است.
وی افزود: اقدامات و مطالعات لازم در این زمینه بر عهده جمهوری اسلامی ایران گذاشته شده است و ما بسیار امیدواریم که در سومین جلسه وزرای انرژی کشورهای عضو در تهران در ماههای آتی افق های جدید همکاری به روی سازمان گشوده شود.
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به میزبانی چهارمین اجلاس وزرای محیط زیست اکو در تهران گفت: در ارتقاء استانداردهای زیست محیطی در منطقه فعالیت های گسترده ای در این خصوص و نیز توسعه فعالیت های موسسه علوم و تکنولوژی محیط زیست منطقه اکو در کرج پرداخته ایم.
صالحی در زمینه صنعت به تلاشهای کشورمان و عملیاتی کردن موسسه منطقهای استاندارد سازی ، ارزیابی انطباق ، تایید صلاحیت و اندازه شناسی (ریسکام) اشاره و تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران اولین کشور عضو اکو است که به تصویب سند تاسیس آن اقدام کرده است.
وزیر امور خارجه کشورمان همچنین در سخنرانی خود در زمینه همکاریهای فرهنگی بر حمایت گسترده جمهوری اسلامی ایران در گسترش این همکاریها در منطقه اکو تاکید کرد.
وی بر همکاریهای اقتصادی ، بمنزله فرصتی گرانبها برای توسعه اقتصاد ملی هر یک از کشورهای عضو اکو و همچنین توسعه منطقه بعنوان یک مجموعه تاکید کرد.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در ادامه با اشاره به اینکه محیط اقتصادی کلان در منطقه اکو در چند سال گذشته پایدار بوده است ، گفت: این مطلب خصوصا با توجه به شاخص های ناامید کننده دنیای کنونی باعث خوشوقتی است. این موضوع همچنین اشاره ای به این واقعیت است که منطقه دارای پتانسیل خوبی برای عملکرد بهتر جمعی است.
وی خاطرنشان کرد: با ترتیبات تجاری منطقه ای موجود ، از جمله موافقت نامه تجاری اکو موسوم به ECOTA و یا سایر ترتیبات مشابه به همراه افزایش ابزارهای مالی منطقه ای ، از جمله گسترش دامنه بانک اکو بمنظور پوشش دامنه تجارت ، منطقه اکو از افزایش حجم تجارت درون منطقه ای بهره مند خواهد شد. این امر به پایداری محیط اقتصاد کلان در کل منطقه منجر خواهد شد و همبستگی بیشتر کشورهای عضو را به همراه خواهد داشت.
صالحی در پایان سخنان خود بر حمایت کامل جمهوری اسلامی ایران از همکاریهای اقتصادی تصریح کرده و ابراز امیدواری نمود که در زمان ریاست دوره ای جمهوری آذربایجان اکو بتواند به جایگاه شایسته خود بعنوان الگویی موفق از یکپارچه سازی منطقه ای در جهان برسد.
true
true
https://parsipress.ir/?p=2611
true
true