true
دبير هنری نهمين جشنواره سراسری «تئاتر ماه» در نشست خبری اين جشنواره با تشريح برنامههای انجام شده و در حال انجام برای برگزاری هر چه موفقتر اين جشنواره گفت: به دليل گزينش سختگيرانه هيئت انتخاب، شاهد آثاری با كيفيت خوب در جشنواره خواهيم بود.
به گزارش اکوپارس رحمت امینی رئیس مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری و دبیر هنری این جشنواره دراین نشست افزود: با شکلگیری نخستین مرکز رسمی تئاتر کاربردی کشور در حوزه هنری، این مرکز در طول جشنواره تئاتر ماه کارگاههایی را برگزار خواهد کردو دو بخش کودک و بزرگسال هم خواهد داشت که بخش کودک و نوجوان برای اولین بار طی جشنوارهای مجزا در روزهای 22 و 23 مهرماه در حوزه هنری برگزار میشود و اختتامیه آن روز 24 مهرماه خواهد بود.
رئیس مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری اضافه کرد: عزتالله انتظامی، مسعود دلخواه، مهرداد رایانیمخصوص، سعید کشنفلاح و امیر دژاکام داوران بخشهای صحنهای و خیابانی نهمین جشنواره سراسری تئاتر ماه خواهند بود.
رحمت امینی تصریح کرد: فراخوان جشنواره دهم تئاتر ماه در روز پایانی این دوره اعلام خواهد شد و قرار است ابتدا به مدت طولانی به تولید متن با توجه به نگاه کارشناسی و حمایتی بپردازیم.
امينی از ديگر ويژگیهای برگزاری همايشهای منطقهای «تئاتر ماه» به كشف و پرورش استعدادهای تئاتر استانی اشاره كرد و گفت: در مدل قبلی برگزاری جشنواره «تئاتر ماه» كه به شكل فراخوان عمومی اعلام میشد و بعد گروهها برای طی مراحل بازخوانی و بازبينی آماده میشدند عملاً توجهی به قابليتهايی كه ممكن است در آثار شهرستانی وجود داشته باشد نمیشد و اين مسئله منجر به يأس و نااميدی گروههايی میشد كه در انبوهی از آثار ارائه شده آنطور كه بايد و شايد مورد توجه قرار نمیگرفتند.
مدير مركز هنرهای نمايشی حوزه هنری تأكيد كرد: شيوه برگزاری جشنواره «تئاتر ماه» به شكل همايش منطقهای موجب میشود كه آثار نمايشی كه در روند توليد قرار گرفتهاند و برای آمادهسازی آنها ماهها زحمت كشيده شده است، هدر نرفته و ما به اين دوستان اطمينان میدهيم كه نمايشهايشان در سال جاری و سال آينده تا پيش از برگزاری دور دهم جشنواره مجوز اجرای عموم بگيرند و از اين رو جشنواره «تئاتر ماه» تلاش خود را بر اين امر معطوف داشته است كه از تلف شدن انرژی و امكانات و نااميدی و يأس گروههای تئاتری جلوگيری كند.
وی به ايجاد نخستين مركز تئاتر كاربردی اشاره كرد و گفت: كارگاههايی از اين مركز در حاشيه جشنواره «تئاتر ماه» برپا خواهد شد كه هدف از آن تقويت بنيههای علمی و فنی تئاتر است و اجرای آن را ظفر قهرمانینژاد در طول مدت برگزاری جشنواره به عهده خواهد داشت.
دبير هنری جشنواره «تئاتر ماه» تصريح كرد: يكی ديگر از مزيتهای اين جشنواره نسبت به دورههای پيشين آن اجرای مستقل دو بخش كودك و نوجوان و بزرگسال است كه به اين منظور 22 و 23 مهر ويژه اجراهای تئاتر كودك و نوجوان خواهد بود و پس از برگزاری آيين اختتاميه اين بخش در صبح روز 24 مهر، از فردای آن روز يعنی 25 تا 29 مهر بخش صحنهای و خيابانی بزرگسال را برگزار خواهيم كرد.
وی به تركيب هيئت داوران اين دوره از جشنواره «تئاتر ماه» نيز پرداخت و گفت: عزتالله انتظامی، مسعود دلخواه، مهرداد رايانی مخصوص، سعيد كشنفلاح و امير دژاكام داوری اين جشنواره را به عهده خواهند داشت كه به غير از عزتالله انتظامی و سعيد كشنفلاح، سه داور ديگر تئاترهای خيابانی را نيز قضاوت میكنند.
امينی در بخشی ديگری از سخنان خود گفت: تلاش كرديم تا با انتخابهای سختگيرانه آثاری را به مرحله نهايی جشنواره شاهد باشيم كه از نظر وجوه فنی و محتوايی قابلاعتنا باشند و همينجا از همه علاقهمندان دعوت میكنيم كه به تماشای آثار اين دوره از جشنواره به ويژه آثار استانی بنشينند و نسبت به آنها برای ارتقای سطح كيفی تئاتر نگاهی نقادانه داشته باشند.
وی در پايان سخنرانی خود گفت: همه تلاش همكارانم در دبيرخانه جشنواره «تئاتر ماه» بر اين است كه فراخوان دوره دهم در مراسم اختتاميه دوره نهم آماده ارائه شود ولی همين جا لازم است اعلام كنم كه در جشنواره دهم نگاهی كارشناسی بر روی توليد متن خواهيم داشت و تا چند ماه نخست پس از انتشار فراخوان تمركز بر روی نگارش نمايشنامه برای پشتوانه توليد و اجرای تئاتر جشنواره خواهيم داشت.
در ادامه نشست علی قربانی دبیر اجرایی جشنواره تئاتر ماه و مدیر مرکز محافل و جشنوارههای حوزه هنری اظهار داشت: در جشنواره نهم برای نخستین بار طرح همایش مناطق را پس از سالها اجرایی کردیم.
وی گفت: تقسيمبندی استانها برای برگزاری همايشهای منطقهای «تئاتر ماه» تنها براساس موقعيت جغرافيايی آنها نبود بلكه از نظر فنی نيز مطالعه كرديم كه استانهايی كه به لحاظ تئاتری قوی هستند در گروهها تقسيم شوند تا استانهای ضعيف نيز با الگوبرداری از آنها به تقويت تئاتر خود بيانديشند.
قربانی ادامه داد: منطقهای برگزار شدن همايشهای «تئاتر ماه» علاوه بر حسنهايی كه مطرح شد يك ويژگی منحصر به فرد نيز داشت و آن اينكه انتخاب آثار نمايشی از شكلی فردی به قالب گروهی بدل شد و ما در هر منطقه از سطح سليقهای 3 داور برخوردار بوديم.
دبير اجرايی جشنواره «تئاتر ماه» تصريح كرد: در دورههای پيشين جشنواره هر گروه پس از اجرای خود به شهرستانهای خود مراجعت میكردند اما در جشنواره امسال پيشبينی شده است تا همه گروههای تئاتر تا پايان جشنواره در اين فضا مستقر باشند تا آثار گروههای تئاتری ديگر را از نزديك مشاهده و آنها را مورد نقد قرار دهند.
وی گفت: علاوه بر اجراهای نمايشی و برپايی كارگاههای تئاتر خلاق در حاشيه جشنواره، نمايشگاه عكس و پوستری نيز در محل حوزه هنری از دورههای پيشين اين جشنواره و پوسترهای آن برپا خواهد شد ضمن آن كه 24 و 25 مهر همزمان با سالروز امامجواد(ع) در حوزه هنری مجالس تعزيه نيز خواهيم داشت.
قربانی در مورد آثار راه يافته به نهمين جشنواره سراسری «تئاتر ماه» گفت: از تهران 6 اجرای صحنهای ، 2 اجرای خيابانی و 3 تئاتر كودك و نوجوان به اين جشنواره راه يافتهاند كه در كنار 15 اجرای صحنهای، 6 تئاتر خيابانی و 4 نمايش كودك و نوجوان از شهرستانها جمعاً 36 نمايش را برای برگزاری اين دوره از جشنواره تشكيل میدهند.
وی در مورد جوايز اين دوره از جشنواره گفت: در همايشهای منطقهای جمعاً 50 ميليون تومان در مناطق و 40 ميليون تومان كمكهزينه به گروههای شهرستانی تعلق گرفت و برای مرحله نهايی اين جشنواره شامل بخشهای كودك و نوجوان، صحنه بزرگسال و خيابانی 80 ميليون تومان جايزه برای گروههای برگزيده در نظر گرفتهايم.
قربانی در پايان گفت: شبكه چهار سيما پوشش تصويری و رسانهای اين جشنواره را به عهده خواهد داشت ضمن آنكه خانه هنرمندان ايران و مركز ملی استيج به ويژه در مورد تئاتر كودك و نوجوان قول مساعد برای حمايت مادی و معنوی از اين جشنواره دادهاند.
يادآور میشود، نهمين جشنواره سراسری «تئاتر ماه» 22 تا 29 مهر در تالارهای انديشه، مهر، ماه و سوره حوزه هنری برگزار خواهد شد.
true
true
https://parsipress.ir/?p=2341
true
true