true
مدير دفتر موسيقي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: جشنواره موسيقي مقاومت اهميت بيشتري از جشنواره موسيقي نواحي ايران دارد و بنابراين در اولويتهاي كاري ما است.
نشست خبري چهارمين جشنواره موسيقي مقاومت صبح امروز _14 شهريور ماه_ در تالار وحدت برگزار شد.
سيدمحمد ميرزماني مدير جشنواره در ابتداي اين نشست گفت: امروز به مناسبت برگزاري چهارمين جشنواره موسيقي مقاومت جمع شدهايم كه يكي از رويدادهاي فرهنگي هنري كشور است و برنامههاي خاص خود را دارد .
او افزود: در جشنواره چهارم بخش رقابتي را به اين جشنواره برگرداندهايم و هدف اصلي ما اين است تا جشنواره مقاومت بتواند هنرمندان اين عرصه را فعال نگه دارد و انگيزه لازم را براي هنرمندان در حوزه موسيقي مقاومت حفظ كند.
ميرزماني يكي از هداف اين جشنواره را شناسايي هنرمندان فعال در حوزه موسيقي مقاومت دانست و افزود: قصد داريم امسال از هنرمندان فعال در اين عرصه بار ديگر تجليل كنيم و بخش تقدير نيز به آن اضافه شده است تا افرادي كه پشت صحنه هستند اما آثار فاخري ارايه دادهاند، معرفي شوند.
مدير دفتر موسيقي درباره حذف بخش بين الملل از جشنواره امسال اظهار كرد: نگاه و رويكرد جشنواره چهارم بر اين بود كه بخش رقابتي را پر رونقتر كرده و آن را با كيفيت بيشتري برگزار كنيم و با فراخواني كه منتشر شد، حدود 50 گروه اعلام آمادگي كردند.
او از درويشرضا منظمي، هادي منتظري ، هوشنگ جاويد، ايرج نعيمايي و … به عنوان داوران جشنواره ياد كرد و افزود: كارها توسط هيات داوران بررسي شده و چند گروه موسيقي نواحي و موسيقي سنتي انتخاب شدهاند.
ميرزماني معتقد است: اگر قرار است بخش بين الملل در جشنوارهاي گنجانده شود بايد تمام ابعاد آن جشنواره بين المللي باشد نه اينكه بخشي به جشنواره اضافه شده و كاري بي كيفيت در آن ارايه شود.
وي در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني بر ضعيف بودن گروههاي بخش بين الملل در جشنواره سال گذشته، توضيح داد: يكي از معضلات اين جشنواره محدود بودن موضوعي آن است و گروههاي خارجي سرشناس در زمينه مقاومت آثاري از خود ارايه نكردهاند و بيشتر كشورهايي در اين زمينه فعال هستند كه به غير از ايران از نظر بنيه موسيقايي قوي نيستند.
ميرزماني تاكيد كرد: امسال با توجه به معضلات پيش رو تصميم گرفتيم بخش رقابتي را پررنگتر جلوه دهيم، اما اگر در سالهاي بعد گروههاي خوبي معرفي شوند قطعا از آنها استفاده خواهيم كرد.
رييس جشنواره موسيقي مقاومت با اشاره به اينكه هنرمنداني كه در اين جشنواره به ارايه اثر ميپردازند مورد حمايت قرار خواهند گرفت، گفت: ما فراخوان حمايت خود را اعلام كردهايم اما طبيعي است بايد درخواستي هم از سوي هنرمندان صورت گيرد تا ما آنها را حمايت كنيم، اما وقتي كسي پيگيريهايي در اين زمينه انجام نميدهد، نبايد انتظاري از ما داشته باشد. براي نمونه وقتي اعلام ميكنيم بايد دبيرخانه دايمي در يك استان راه اندازي شود، مسؤولان آن استان بايد آن را پيگيري كنند.
ميرزماني در پاسخ به سوال خبرنگار ايسنا، كه چرا جشنواره موسيقي مقاومت برخلاف ساير جشنوارهها هيچگاه دچار كمبود بودجه نميشود، توضيح داد: كمبود بودجه براي تمام جشنوارهها صدق ميكند و اين طور نيست كه بگويم تمام جشنوارهها به غير از مقاومت كمبود بودجه دارند.
او در همين رابطه گفت: وقتي يك رخداد بيشترين تلفات را در كشورها داشته و هزينههاي گرانقدر و سنگيني بابت آن پرداخت كردهايم وظيفه ما است كه اين ايثارگريها را پاس بداريم و بنابراين به آن توجه زيادي ميكنيم.
ميرزماني تاكيد كرد: جشنواره موسيقي مقاومت به جشنواره موسيقي نواحي اولويت دارد و محمد رضا درويشي نيز يكي از اركان اصلي جشنواره موسيقي نواحي بوده و اگر هم مدتي وقفه در اين جشنواره ايجاد شده است، دليلش بهتر برگزار شدن آن در آينده است.
مدير دفتر موسيقي افزود: امسال نيز با درويشي مذاكراتي داشتيم و به مباحث اميدوار كنندهاي پرداختهايم. تاخير در اين جشنواره كيفيت آن را به دنبال خواهد داشت و اگر اين اتفاق بيفتد يكي از تاريخيترين اتفاقات فرهنگي هنري كشور خواهد بود كه طي يك برنامه ريزي پنج ساله ارايه خواهد شد.
رييس جشنواره موسيقي مقاومت در پاسخ به سوال ديگري درباره اينكه چرا از خوانندگان موسيقي پاپ كه آثار متعددي در زمينه مقاومت ارايه دادهاند در اين جشنواره تجليل نميشوند، گفت: استفاده از موسيقي پاپ در چنين جشنوارهاي شرايط رشد و بالندگي آن را فراهم ميآورد و گاهي اوقات استفاده از چنين فرصتهايي تبديل به تهديد ميشود.
ميرزماني معتقد است: خوانندگان پاپ در حوزه فعاليتهاي خودشان حامي پيدا ميكنند و ما سعي ميكنيم، بيشتر از موسيقي ايراني حمايت كنيم. موسيقي پاپ مانند درخت تنومندي شده است كه روز به روز شاخ و برگش بيشتر ميشود و گلهاي ظريف اطراف خود را از بين ميبرد.
به گزارش ايسنا، در بخش ديگري از اين نشست محمد گلريز، دبير چهارمين جشنواره موسيقي مقاومت درباره روند اين جشنواره اظهار كرد: سياست جشنواره موسيقي مقاومت اين است كه هنرمندان را براي فعاليتهاي فاخر ترغيب كند و حس مقاومت را در ملت ايران بيشتر كند.
گلريز اضافه كرد: در بسياري از مناطق مقاومت به معناي واقعي انجام ميشود و ملت بيدار نيز هميشه بر ضد طاغوت قيام كرده و پيروز خواهند شد.
دبير جشنواره آيين گشايش چهارمين جشنواره موسيقي مقاومت را 27 شهريور ماه اعلام كرد و افزود: جشنواره به صورت همزمان در تهران و كرمانشاه آغاز به كار خواهد كرد و تا 31 شهريور ماه ادامه خواهد داشت.
گلريز درباره جزييات جشنواره توضيح داد: صبح روز اول تجديد ميثاق با آرمانهاي امام (ره) در تهران خواهيم داشت و آيين افتتاح دوشنبه شب برگزار ميشود اما در روزهاي 28 ، 29 ، 30 و 31 شهريور ماه جشنواره در كرمانشاه ادامه خواهد داشت.
گلريز اضافه كرد: در اين جشنواره 50 گروه را در بخش رقابتي دعوت كرديم و هيات داوران 12 گروه را براي اجراي اثر انتخاب كردند و براي آنها جوايز نفيسي در نظر گرفته شده است.
او افزود: در آيين اختتاميه از 7 نفر از هنرمندان تجليل خواهند شد و سه نفر نيز در روز افتتاحيه تقدير ميشوند .
او از مجيد انتظامي، كامبيز روشن روان و مهدي نظري به عنوان آهنگسازاني ياد كرد كه در اين جشنواره تجليل ميشوند و افزود: مهرداد اوستا حسين اسرافيلي و احمد عزيزي در بخش شاعران مورد تجليل قرار خواهند گرفت.
گلريز با بيان اينكه اين جشنواره تجليل از مداحان اهل بيت را نيز در برنامههاي خود گنجانده است، گفت: حاج محسن طاهري نيز در اين جشنواره تجليل ميشود اما سه نفر از هنرمندان هنوز نامشان قطعي نشده است.
دبير جشنواره اظهار كرد: تعدادي از هنرمندان نيز در اين جشنواره تجليل ميشوند كه شاهرخ شيردوست ، رضا ملكوتي و عليرضا خورشيدفر، جزو آنها هستند.
در ادامه اين نشست خبري علي ترابي مدير اجرايي جشنواره در سخناني مطرح كرد: قسمتي از جشنواره در تهران برگزار خواهد شد و تالار رودكي ميزبان آن خواهد بود كنسرت حسام الدين سراج نيز از ديگر برنامههاي ما خواهد بود.
او ادامه داد: گروههاي رقابتي در 28 ، 29 و 30 تير ماه اجراي خود را به صحنه ميبرند و كنسرت مستقل حسام الدين سراج سي شهريور ماه در كرمانشاه برگزار شده بود.ايشان به رقم خاطره بدي كه داشتند اما اين بار دعوت مرا پذيرفتند.
مدير انجمن موسيقي ايران اظهار كرد: آيين افتتاحيه در تهران و آيين اختتاميه در كرمانشاه برگزار خواهد شد. اما بايد بگويم در مورد كنسرتهاي خيريه كه به نفع زلزله آذربايجان برگزار ميشود، تمام مسئولان دست به دست هم دادند و با هزينه خودشان اين كار را انجام دادند. بنياد رودكي نيز هيچ هزينهاي از آنها دريافت نكرده است.
چهارمين جشنواره موسيقي مقاومت از 27 تا 31 شهريور ماه به دبيري محمد گلريز در تهران و كرمانشاه به طور همزمان برگزار ميشود.
true
true
https://parsipress.ir/?p=2035
true
true