true
تحقق و اجراي چهل طرح كلان ملي مصوب شوراي عالي عتف كه در راستاي نيازهاي مهم علمي و فناوري كشور است، گام نهادن در باشگاه جهاني فناوري است و قدرت رقابت ايران با ديگر كشورهاي جهان را ارتقا ميدهد.
دكتر محمد مهدينژاد نوري، اظهار كرد: فناوريهاي معدودي در جهان به عنوان فناوريهاي زير بنايي وجود دارند كه ديگر فناوريها بر آن استوار هستند و از اين ميان ميتوان به فناوري اطلاعات و ارتباطات اشاره كرد؛ چرا كه يكي از محورهاي اولويتدار و استراتژيك براي توسعه ديگر فناوريها در جهان، فناوري اطلاعات و ارتباطات است كه فضاي مجازي را توسعه و گسترش ميدهد.
وي با اشاره به راهاندازي شوراي عالي فضاي مجازي براي توجه بيش از پيش به اين حوزه خاطرنشان كرد: فناوريهاي مرتبط با انرژي يكي ديگر از انواع فناوريهاي زير بنايي در جهان بوده كه شامل انرژيهاي فسيلي، نو، هستهيي و … است و شاهديم تنوع بسيار وسيعي در زمينه انرژيهاي نو به وجود آمده تا بتوانند آن را جايگزين انرژي فراوان و ارزان فسيلي كنند و يا در موارد خاصي از ساير انرژيهاي جايگزين به جاي انرژي فسيلي استفاده كنند.
معاون پژوهشي و فناوري وزير علوم، تحقيقات و فناوري، با بيان اين كه فناوريهاي مرتبط با آب به عنوان يكي از مهمترين منابع براي حيات انسان مطرح است، به ايسنا گفت: فناوريهاي فضا و حضور در ماوراء جو يكي ديگر از فناوريهاي مهم و استراتژيك در دنيا به شمار رفته كه تمام كشورهاي پيشرفته درصدد بهرهگيري از فضا و سرمايهگذاري براي تحقق اين مهم هستند؛ چرا كه در حال حاضر با توجه به حس شناخت جهان و استفاده از منابع ديگر كرات آسماني، بشر درصدد فاصله گرفتن از زمين و بهرهگيري از فضاي ماوراء جو بوده و تا كنون فعاليتهاي گستردهاي در اين زمينه انجام داده است.
مهدينژاد نوري ادامه داد: فناوري مرتبط با دريا به دليل اين كه درياها بخش عمدهي كره زمين را تشكيل ميدهد در همه زمينههاي اقتصادي، كشاورزي، ترابري و حمل و نقل، سلامت، ورزش و تفريح، انرژي و … ميتوانند براي بشر مهم و استراتژيك باشند.
به گفته وي همچنين يكي ديگر از فناوريهايي كه تسلط بر آن ميتواند آينده بشر را تغيير دهد فناوريهاي حوزه علوم شناختي و مرتبط با كنترل مغز است؛ فناوريهايي كه سيگنالهاي مغز را به خوبي آشكار كرده و يا سيگنالهايي را از شيوههاي گوناگون به مغز القاء كند. اين همان چيزي است كه به بشر توانايي كنترل ادوات را توسط چشم و ميدهد.
مهدينژاد نوري در ادامه فناوريها و تحقيقات در زمينه ذرات بنيادي جهان هستي را از ديگر اولويتهاي استراتژيك فناوري در جهان برشمرد و تصريح كرد: اين كه جهان هستي پايهايترين و بنياديترين ذراتش از چه چيز تشكيل شده و آنچه كه مركز تحقيقات سرن به دنبال آن است و شناخت اين مساله ميتواند در خلق فناوريهاي جديد موثر باشد. همچنين در فناوريهاي زيستي بشر دوران كودكي را سير ميكند و تا زمان تسلط بر زواياي اين علم و فناوري زمان طولاني نياز دارد .
معاون پژوهشي و فناوري وزير علوم، تحقيقات و فناوري تسلط بر حوادث و بلاياي طبيعي مانند زلزله، توفان، سيل و … را از ديگر فناوريهاي مهم و اولويت دار جهاني برشمرد و خاطرنشان كرد: فناوريهاي نظامي از جمله فناوريهايي است كه مبتني بر چنين فناوريهاي بنيادي است؛ چرا كه اين فناوري يك جهت بوده و فناوريهاي مذكور فناوريهاي بنيادين و پايهاي است.
وي ادامه داد: نگاهي به نقشه جامع علمي كشور و نيز طرحهاي كلان ملي مصوب شوراي عالي عتف، فناوريهاي اولويت دار كشور را مشخص كرده است؛ در واقع حدود هزار عنوان از نيازهاي اولويتدار كشور تعيين شده كه با دستيابي ايران به آن ميتوانيم در تراز اول جهان ايستاده و قدرت رقابت و تعامل با كشورهاي پيشرفته را داشته باشيم.
مهدينژاد نوري در ادامه خاطرنشان كرد: طرحها و پروژههايي مانند طراحي و ساخت هواپيماهاي مسافربري، استفاده از آبهاي شور و لب شور براي مصارف مختلف، توليد هيدرون از جلبك، توليد بيوديزل، واكسنهاي انساني و دامي اولويتهاي رديف يك كشور هستند و دستيابي به آنها گام گذاشتن در باشگاه جهاني است.
معاون پژوهشي و فناوري وزير علوم تحقيقات و فناوري در خصوص آبهاي شور و لب شور به عنوان يكي از طرحهاي مصوب شوراي عتف، به ايسنا گفت: در بسياري از مناطق كشور آب شيرين وجود ندارد اما بعضا آبهايي وجود دارد كه خيلي شور نيست و ميتواند با استفاده از فناوريهاي كشاورزي آن را براي مصارف كشاورزي و رشد گياهان استراتژيك استفاده كرده و از اين طريق از آبهاي درياي خزر كه شوري آن يك سوم آبهاي آزاد جهان است براي توسعه محصولات كشاورزي بهره برد.
وي در ادامه با اشاره به اين كه اعتبارات 40 طرح كلان مصوب شوراي عتف تصويب و به تفكيك هر يك از طرحها مشخص شده است اظهار اميدواري كرد كه بتوان با تامين اعتبار اين طرحهاي كلان ملي نسبت به دستيابي به اين فناوريهاي اولويتدار و مهم اقدام كرد.
مهدي نژاد نوري در پايان در خصوص برون سپاري پژوهشهاي دستگاههاي اجرايي به دانشگاه ها و جهاددانشگاهي كه شامل 30 درصد از اعتبارات پژوهشي جزء الف بند 108 قانون بودجه دستگاهها، عنوان كرد: ارزيابي و نظارت بر اجراي اين قانون در سال جاري نيز بر اساس برنامههاي ارائه شده به مجلس بر عهده شوراي عالي علوم، تحقيقات و فناوري بوده و همانند سال گذشته اجباري خواهد بود. همچنين در دو محور نسبت به سال 89 بهبود و پيشرفت داشتهايم كه مي توان به اختصاص منابع بيشتر براي اجراي طرحها و پروژههاي پژوهشي و سمت و سو دادن به تخصيص اعتبارات در راستاي اولويتها و نيازهاي كشور اشاره كرد. ایسنا
true
true
https://parsipress.ir/?p=1665
true
true