true
محقق يكي از واحدهاي دانش بنيان مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی تبریز موفق به تبدیل اسید فسفریک صنعتی به اسید فسفریک خوراکی شد.
فهیمه ایرانمنش، دانشجوی کارشناسی ارشد شیمی تجزیه درخصوص این ابداع اظهار کرد: اسیدفسفریک صنعتی به دلیل داشتن آلودگی هایی نظیر یون ها و فلزات سمی و همچنین وارداتی بودن این محصول در کشور استفاده فروانی داشت که به سبب این موضوع، بیشتر مشتاق اجرای این طرح شدم.
وی افزود: اسیدفسفریک صنعتی دارای رنگ سبزلجنی و بوی خاصی می باشد و نیز به دلیل داشتن ناخالصی هایی همچون آهن، مس، آرسنیک، جیوه و سایر یون های سمی و خطرناک به محیط زیست آسیب می رساند ولی اسیدفسفریک خوراکی به دلیل نداشتن کوچک ترین آلودگی و همچنین خالص بودن آن کاربردهای فروانی خواهد داشت.
این محقق ایرانی، اسیدفسفریک را از نظر میزان مصرف در صنایع پس از اسید سولفوریک، پرمصرف ترین اسید در جهان دانست و گفت: این اسید به دو روش حرارتی و مرطوب در جهان تهیه می شود که در اسید فسفریک خوراکی طرح ابداعی ما تقریبا تمام ناخالصی ها جدا شده و مزایای متعددی همچون قابل بازیافت بودن اکثر مواد مصرف شده در آن دارد.
وی افزود: ارزان قیمت بودن، در دسترس بودن مواد، عدم استفاده از ماشین آلات و دستگاه های گران قیمت با حداقل نیروی انسانی، عدم پیچیدگی در خط تولید و همچنین خلوص 85 درصدی اسید از جمله ویژه های طرح ابداعی توليد اسید فسفریک خوراکی می باشد.
ایرانمنش خاطرنشان کرد: این اسید را می توان در صنعت داروسازی، دندانپزشکی، تصفیه آب، تصفیه روغن های نباتی، خوراک دام و طیور، نوشابه های کولا، تهیه لوازم بهداشتی، مرباسازی و تولید ژله، پنیرسازی، نگهدارنده مواد غذايی و بسیاری موارد نظیر آن استفاده کرد.
وی اظهار کرد: در صنایعی همچون پارچه بافی، چرم سازی، تصفیه پسابها، ضدحریق کردن برخی از سطوح و توليد عوامل بازدارنده اشتعال، تمیزکردن و جرم گیری سطوح فلزی نیز می توان این اسید را به کار برد.
رستمعلی وفائی، مدیرعامل واحد توليدكننده نیز در رابطه با این طرح اظهار کرد: این طرح یکی از طرح های فرامنطقهيي بوده و حجم کار از مدل خارجی آن بسیار بالاتر و مطلوب تر است چرا که مواد وارداتی به کشور از جمله پرمصرف ترین مواد شیمیایی در صنایع می باشد.
وی افزود: تعاونی دانش بنیان درحال تجاری سازی این طرح است كه در جلوگیری از خروج ارز از کشور مثمرثمر خواهد بود. انتظار میرود سرمایه گزاران وارد این کار شده و سهمی در ارزآوري این طرح داشته باشند.
اسید فسفریک خوراکی در حال حاضر از خارج کشور وارد شده و ازجمله پرمصرف ترین مواد شیمیایی در صنایع مختلف می باشد.
true
true
https://parsipress.ir/?p=1664
true
true
چگونه میتوان با مخترعین این طرح تماس برقرار نمود اگر کمک کنید ممنون می شود
با سپاس ازمخترعین تبدیل اسید فسفریک صنعتی به خوراکی
میهن دخت کرامتی از اصفهان
بسیار بجاست از محققین تبدیل اسید فسفریک صنعتی به خوراکی با استفاده از مبادله گرهای یونی زئولیتی با جان ودل قدردانی نمود این عزیزان عامل سربلندی ما هستند بویژه آز جناب آقای رستمعلی وفائی مدیر عامل دانش بنیان پیوند علم وصنعت تجلیل می کنم