×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

false
true
true

استاديار دانشگاه علوم پزشكي دانشگاه تهران با بيان اينكه وجود فرد معتاد در خانواده، عاملي مهم در گرايش فرزندان به اعتياد است، افزود: اين موضوع، عاملي براي الگو پذيري و قرار گرفتن كودك در معرض مواد مخدر است.

به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ دكتر ژيلا ميرلاشاري در نشست علمي پژوهشي كه با عنوان «خانواده و فرايند اعتياد در جوانان ايراني» در مجموعه فرهنگي شقايق برگزار شد، گفت: امروزه اعتياد و مشكلات مربوط به آن به يك معضل جهاني تبديل شده و بيشتر جوانان دنيا را تحت تاثير قرار داده است، در اين ميان ايران نيز همچون ساير كشورها از اين بحران مستثني نبوده نيست.
استاديار دانشگاه علوم پزشكي تهران افزود: ويژگي‌هاي فردي، خانوادگي، اقتصادي، اجتماعي و ژنتيک در كنار هم در بروز اعتياد يك فرد دخالت دارند، به طوري كه هيچ عاملي به تنهايي نمي‌تواند دليل بروز و گسترش اين پديده در جامعه جوان كشور باشد.
ميرلاشاري با بيان اينكه چندي پيش تحقيقي در زمينه نقش خانواده در فرآيند اعتياد جوانان انجام شده است، اظهار داشت: جامعه اين پژوهش جوانان مرد و زن گروه سنی 20 تا 35 سال بودند که به‌نوعی تجربه وابستگی به مواد یا اعتیاد را داشتند و هدف اين مطالعه نيز، نقش خانواده و تجارب اوليه دوران كودكي در جوانان مصرف‌كننده بود.
وي با اشاره به يافته‌هاي اين پژوهش گفت: براساس يافته‌هاي اين پژوهش، مشخص شد كه سوء رفتار جسمی، جنسی و عاطفی، عدم تربيت صحيح فرزندان، اختلافات خانوادگی، خشونت والدین و اعتیاد آنها، عدم نظارت كافي بر فرزندان، نداشتن اطلاعات صحیح، كم‌توجهي به اوقات فراغت، محيط كسل‌كننده، كمرنگ شدن قبح مصرف، دسترسي آسان به مواد و سطح پايين فراگيري مهارت‌هاي حل مسئله از عوامل زمينه‌ساز گرايش به مصرف مواد در افراد است.
اين پژوهشگر حوزه اعتياد بيان كرد: فردي كه در چنين شرايطي قرار گيرد، مسلماً نگاهي مثبت به مصرف مواد پيدا خواهد كرد و براي فرار از محدوديت‌ها و تخليه احساسات و هيجانات خود، از خطوط قرمز عبور كرده و زندگي دو گانه‌اي را در پنهان و در كنار دوستاني كه او را تاييد مي‌كنند، شروع مي‌كند و در اين بين موقعيت براي مصرف مواد وي فراهم مي‌شود.
ميرلاشاري ادامه داد: امكان نظارت خانواده و جامعه نيز بر اين زندگي به حداقل مي‌رسد و حتي تا مدت‌ها از آن بي‌خبرند، در تمام اين مسير نيز به نظر مي‌رسد كه خانواده و جامعه اهميت چنداني براي پيشگيري و مداخله به موقع نمي‌دهند و زماني وارد ميدان مي‌شوند كه نگرش مثبت به سمت مصرف شكل گرفته و چه بسا وابستگي به مواد در فرد اتفاق افتاده است.
وي در ادامه، وجود فرد معتاد در خانواده را عاملي مهم در گرايش فرزندان به اعتياد عنوان كرد و افزود: اين موضوع، عاملي براي الگوپذيري و قرار گرفتن كودك در معرض مواد مخدر است و ممكن است مشكلات جدي را براي او ايجاد كند.
استاديار دانشگاه علوم پزشكي تهران تصريح كرد: به نظر مي‌رسد به اين موضوع مهم در ايران توجه چنداني نشده و متاسفانه كودكان و نوجواناني كه در چنين خانواده‌هايي رشد و نمو مي‌كنند مورد شناسايي، آموزش و تعليم و مداخلات هدفمند براي مقاوم‌سازي در برابر مصرف مواد قرار نمي‌گيرند.
ميرلاشاري ادامه داد: جوانان و نوجوانان نيازمند محيطي انساني‌تر هستند، محيطي كه مهيا كننده پيوستن فرد به فعاليت‌هاي مربوط به مسئوليت‌پذيري باشد، محيطي كه به آنها نوعي احساس توام با معني‌دار بودن دهد و آنها را وارد فرايندهاي تصميم‌گيري كند.
وي افزود: درگير كردن وقت اين افراد با تصميم‌گيري‌ها و فعاليت‌هاي مربوط به خانواده و جامعه احساس انزوا و بيگانگي آنها را كاهش مي‌دهد و احتمال مخالفت آنها را با قراردادهاي اجتماعي كمتر خواهد كرد، مطالعات نيز نشان مي‌دهد كه آن دسته از نوجوانان و جواناني كه كمتر به قراردادهاي اجتماعي پايبند هستند، بيشتر در معرض انحراف مي‌باشند.
ميرلاشاري اظهار داشت: در کشور ما در زمينه اعتیاد مطالعات فراوانی موجود است که مکرراً به اندازه‌گيری و توصيف مفاهيم پرداخته‌اند، ليکن تحقیقاتي که در مورد ارتباط مفاهيم باشد کمتر یافت می‌شود، اين شکاف شناختی تاکنون پا بر جا مانده و بهترين راهبرد برای پر کردن آن، اتخاذ رويکرد کيفی در تحقيق می‌باشد.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false