true

دكتر عباس شهدي كومله،رييس موسسه تحقيقات برنج كشور گفت: درباره فرآوري برنج و وجود صنايع تبديلي در حد متوسط هم نيستيم.
دكتر عباس شهدي كومله با اشاره به اينكه در استفاده از تجربه گندم و طرح محوري ارائه شده ميتواند در زمينه محصول استراتژيکي چون برنج نيز بکار رود، گفت: پرهيز از ديد تنها خوراكي بودن برنج و توجه به فراوري اين محصول ميتواند در صنعت، تجارت و اشتغالزايي استان و كشور فرصتهاي خوبي فراهم کند.
وي افزود: استفاده از شلتوك برنج، روغن برنج و ديگر فرآوريها با توسعه صنايع تبديلي ميتواند اقتصاد استان را متحول كند اين درحاليست كه در حال حاضر در خصوص فرآوري برنج و وجود صنايع تبديلي در حد متوسط هم نيستيم.
شهدي با تاکيد بر اينکه توسعه صنايع تبديلي در گيلان بايد با اولويت بخش کشاورزي باشد، خاطرنشان کرد: تحقيقات لازم براي استفاده بهينه از دانه برنج، پوسته و حتي ضايعات برنج در دست انجام است تا استفاده اقتصاديتر از توليد برنج براي توليدکنندگان اين محصول حاصل شود.
شهدي کومله با تاکيد بر عزم راسخ ملي براي خودکفايي يادآور شد: ارائه طرح محوري گندم و همکاري تمامي زيربخشها براي دست يافتن به خودکفايي باعث شد تا به اين حقيقت نائل آييم.
اين مقام مسوول با اشاره به اينکه محوري بودن خودکفايي برنج ميتواند زيرساختهاي مناسب در زمينه افزايش توليد را فراهم آورد، تصريح کرد: پيشنهاد ارائه طرح محوري برنج شده است، اما لازم است پيگيريهاي لازم در اين زمينه براي به واقعيت پيوستن آن انجام شود.
شهدي کومله تاکيد کرد: بايد به محصول برنج همچون گندم نگريسته شود تا بتوان طرحهاي جامع و ويژهاي در اين زمينه به اجرا درآورد.
وي اظهار كرد: صحبتهاي بسياري در زمينه افزايش توليد و دستيابي کشور به خودکفايي برنج شده است، بنابراين زمان آن فرا رسيده تا از مرحله مشاهده و صحبت خارج شويم و وارد مرحله عمل شويم و در قالب يک طرح محوري بتوانيم منسجمتر از قبل به سمت خودکفايي قدم برداريم.
شهدي کومله همچنين گفت: استفاده از تجربه گندم ميتواند محصول برنج را نيز از وضعيت فعلي و وارداتي که هر ساله با آن مواجه هستيم خارج کند.
وي با اعلام اينکه زيرساختها و يافتههاي تحقيقاتي بسياري در کشور فراهم است، افزود: با استفاده از الگويي نظير آنچه که در گندم اعمال شد، ميتوانيم برنامههاي پيشبيني شده را به واقعيت نزديکتر کنيم.
true
true
https://parsipress.ir/?p=158
true
true