×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

false
true
true
بازار ارز تجاری از فردا جایگزین سامانه نیما می‌شود

بازار ارز تجاری از فردا (دوشنبه، اول بهمن) به‌جای سامانه نیما میزبان همه نیازهای ارزی خواهد بود، یعنی رفع تعهدها برای صادرکنندگان فقط در صورت عرضه در بازار ارز تجاری اتفاق خواهد افتاد و محل تامین ارز ثبت سفارش‌ها نیز به طور کامل از طریق این بازار در مرکز مبادله انجام می‌گیرد. حجم کل معاملات در بازار ارز تجاری نیز از ابتدای راه‌اندازی تاکنون به حدود معادل ۱.۱ میلیارد دلار رسیده است.

به گزارش پارسی پرس: براساس اطلاعیه های بانک مرکزی ۱۰ روز دیگر پرونده سامانه نیما بسته می‌شود و شرکت‌های صادرکننده فولادی، فلزات اساسی رنگین و فرآورده‌های نفتی از ابتدای بهمن، نسبت به عرضه ارز در بازار ارز تجاری اقدام کرده و رفع تعهد صادراتی می‌کنند.

حجم کل معاملات در بازار ارز تجاری نیز از ابتدای فعالیت این بازار تا امروز، یک میلیارد و ۷۳ میلیون دلار بوده است که به تفکیک نوع ارز شامل یک میلیارد و ۹۷۹ میلیون درهم، ۳۶۸ میلیون دلار، ۹۷۸ میلیون یوآن و ۳۰ میلیون یورو بوده است. طی این دوره چهار هزار و ۲۶۸ معامله در نتیجه ۶ هزار و ۴۹۲ ثبت سفارش به روش معاملاتی جورسازی (مچینگ) انجام گرفت.

همچنین تعداد ۲ هزار و ۴۷۲ بازرگان طی دوره مذکور معاملات خود را از طریق کارگزاران یا بانک های عامل در این سامانه انجام داده اند.

بنابر اعلام مقامات بانک مرکزی و مرکز مبادله ارز و طلای ایران، پیش‌بینی می‌شود حجم و عمق معاملات ارز در بازار ارز تجاری به بیش از ۱۰۰ میلیون دلار در روز برسد.

افزایش عمق و حجم روزانه بازار ارز تجاری نشان‌دهنده مقبولیت نرخ کشف شده در این بازار است که بر مبنای عرضه و تقاضا بوده و قطعا روی بازار غیررسمی نیز اثر گذاشته و علامت‌دهی خواهد کرد.

تغییرات در بازار ارز تجاری

از ابتدای بهمن‌ماه همه صادرکنندگان و واردکنندگانی که در بازار نیما بودند طبق بخشنامه بانک مرکزی، به بازار ارز تجاری مهاجرت خواهند کرد.

علی سعیدی مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلای ایران گفت: از اول بهمن‌ماه همه صادرکنندگان و واردکنندگانی که در بازار نیما بودند، الزاماً به بازار ارز تجاری مهاجرت خواهند کرد.

این مقام مسئول در ادامه اظهار داشت: یعنی رفع تعهدها برای صادرکنندگان فقط در صورت عرضه در بازار ارز تجاری اتفاق خواهد افتاد و محل تامین ثبت سفارش‌ها نیز به طور کامل از طریق مرکز مبادله است.

طبق آخرین آمار منتشر شده، بانک مرکزی از ابتدای سال جاری تا ۲۹ دی‌ماه مبلغ ۵۵ میلیارد و ۵۶۴ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی و دارو، تجاری و بازرگانی و خدمات، تامین کرده است.

کدام بخش‌ها به بازار ارز تجاری می‌روند

براساس اطلاعیه آذرماه گذشته بانک مرکزی و بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده، مقرر شده علاوه بر پتروشیمی‌ها و پالایش‌ها، سایر صادرکنندگان مشمول بند (۱) ماده (۸) آیین‌نامه مذکور نیز شامل شرکت‌های صادرکننده فولادی، فلزات اساسی رنگین و فرآورده‌های نفتی، از تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۰۱ در چارچوب آیین‌نامه مذکور و تصمیمات کارگروه برگشت ارز حاصل از صادرات، از طریق بانک‌های عامل نسبت به عرضه ارز در بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران اقدام کرده و رفع تعهد صادراتی کنند.

همچنین حسب هماهنگی‌ با وزارتخانه‌های مرتبط و وزارت صنعت، معدن و تجارت، واردکنندگانی که دارای تخصیص معتبر با محل تامین ارز از طریق مرکز مبادله ارز و طلا هستند، باید از تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۰۱ و از طریق بانک‌های عامل نسبت به خرید ارز از بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران اقدام کنند.

طبق اطلاعیه شماره ۳ و اخیر بانک مرکزی، برنامه‌ریزی این بانک در راستای توسعه بازار ارز تجاری کشور، رشد مستمر افزایش میزان عرضه و تأمین ارز مورد نیاز واردات کشور است.

همچنین برنامه‌ریزی شده تا نیازهای ارزی به‌صورت اسکناس و در چارچوب مصارف ارزی خدماتی از طریق سامانه ارز خدماتی مرکز مبادله ارز و طلای ایران با نرخ ارز بازار ارز تجاری تامین شود و با نزدیک شدن به پایان سال شمسی و تعطیلات سال نو، عرضه ارز به‌منظور گردشگری افزایش یابد.

 

true
true
بازار ارز تجاری از فردا جایگزین سامانه نیما می‌شود
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false