×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

false
true
true

۵۴ هزار واحد تولید غذائی ترکیه در ده استان زلزله‌زده قرار دارند، زلزله در همه آحاد اقتصادی و اجتماعی ترکیه تاثیر عمیقی گذاشت که از جمله آن توقف فعالیت‌های تولیدی است بخصوص در ۱۰ استان که مراکز تولیدات کشاورزی، و دامپروری هستند که مسلما توقف تولید عامل کمبود بسیاری از مواد و اقلام غذائی خواهد شد و بدیهی است نرخ تورم در حوزه محصولات کشاورزی – غذائی را شدت خواهد بخشید.

به گزارش پارسی پرس: دکتر سید جلال ابراهیمی، مدیر مرکز پژوهش و تحقیقات ایران و ترکیه: در ده استانی زلزله‌زده که بیشترین صنایع غذائی و تولیدات کشاورزی و دامی در آن‌ها مستقر است به علت بهم ریختگی زیر ساخت‌ها در شرایط توقف قرار گرفته است.

بخصوص در استان غازی آنتب که در سال ۲۰۲۲ از ۵/۳۴ میلیارد دلار صادرات تولیدات جنگلی و کشاورزی قریب ۱۲ درصد آنرا به تنهائی امکان‌سازی کرده بود.

در ده استان حاصلخیز زلزله‌زده و صنعتی ترکیه سهم صادرات محصولات زراعی قریب نوزده درصد (۷/۱۸) بود که غازی آنتب به تنهائی بیش از ۴ میلیارد دلار صادرات داشته که در حوزه نساجی، پوست، قالی، و در حوزه کشاورزی فقط غازی آنتب ۸/۳ میلیارد دلار صادرات داشته است.

دکتر سید جلال ابراهیمی، مدیر مرکز پژوهش و تحقیقات ایران و ترکیه
دکتر سید جلال ابراهیمی، مدیر مرکز پژوهش و تحقیقات ایران و ترکیه

در میان ده استان زلزله‌زده غازی آنتب سال گذشته بطور میانگین ۵/۶ میلیارد دلار صادرات داشته است. و بطور کلی سال گذشته مناطق زلزله‌زده ۹ درصد سهم صادرات کشور را در اختیار داشته است صادرات بوده است.

در حوزه صنایع لباس و نساجی آدانا و مالاتیا و قهرمان ماراش واحدهای تولید  از لحاظ نیروی کار و تاسیسات و ساختمان‌ها آسیب فراوان دیده است.

از کل ۴۵۰۷۲۳ تاسیسات و واحدهای تولیدی غذائی در ترکیه بیش از ۵۴ هزار واحد تولیدی، صنعتی در ۱۰ استان زلزله‌زده مستقر هستند که آسیب دیده‌اند.

با توجه به تعدد کارخانجات صنعتی بخصوص غذائی کشاورزی در ۱۰ استان زلزله‌زده پاکسازی – آماده‌سازی مجدد ماشین‌آلات برای تولید – تامین نیروی انسانی جایگزین، تامین سرمایه‌های اعتباری و امکان‌سازی به راه‌اندازی صنایع این ده استان از لحاظ اقتصاد اجتماعی و سیاسی ترکیه از اهمیت خاصی برخوردار است در حالیکه بسیاری از واحدهای تولید تعهدات صادراتی نیز دارند.

آنچه حائز اهمیت است در ۱۰ استان زلزله‌زده قریب ۳۶ منطقه صنعتی وجود دارد که بیشترین آسیب را مناطق صنعتی قهرمان ماراش داشته است.

با توجه به از دست دادن قسمتی از نیروی انسانی فعال و ماهر و متخصص  که در حوزه‌های مختلف مناطق صنعتی فعال بودند و از سوی دیگر توقف تولیدات در حوزه غذائی (بخصوص) شرایط حادی را (احتمالا) بوجود خواهد آورد.

در این زلزله راه‌های دو بانده، اتوبان‌ها – پلها تونل‌ها – زیرگذرها – خطوط برق و الکتریک شبکه‌های آبیاری – کانالیزاسیون و حتی خطوط ارتباطی انترنتی تخریب و یا ضرر و آسیب دیده‌اند.

کلا زلزله ترکیه علاوه بر ضررهای فیزیکی، و فاجعه‌های انسانی خسارت‌های روحی و روانی و اجتماعی اقتصادی شدیدی بر جامعه ترک و حتی جهان وارد کرد.

که مسلما بستن زخم‌های رویه و روحی بسیار زمانبر خواهد بود و حتی شاید یکی دو نسل از این آسیب‌های اجتماعی رنج ببرند.

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false